Turkulainen miesten laatuvaatettaja Herrainpukimo vietti uuden myymälänsä avajaisia huhtikuun puolivälissä. Tupari-ilta oli kuin uusi myymälä, näyttävä ja lämminhenkinen. Paikalla oli illan aikana toista sataa tyylikkäästä elämästä kiinnostunutta henkilöä, jotka nauttivat mainioista tarjoilusta, ohjelmasta ja ennen kaikkea toistensa seurasta.

Tupareiden “jatkot” pidettiin laivalla tyyliristeilyn muodossa. Kun lähtö satamaan oli tupareiden jälkeisenä aamuna, ei juuri sillä hetkellä kiitosta ja rakkautta Herrainpukimon suuntaan jaettu. 🙂
#tyyliristeily Viking Linella
Tyyliristeilyksi nimetty tapahtuma alkoi Viking Line Amorellan meriaamiaisella, josta nautimme pitkän kaavan mukaan. Ja kuten tämän päivän tyylieetokseen kuuluu, Instagram lauloi lähes jokaisessa pöydässä ruokailun lomassa. 🙂

Tyyliristeily ei ollut kuitenkaan pelkkää vapaamatkustamista, sillä Herrainpukimon väki oli laatinut päivälle sopivan letkeän ohjelman. Aamupalan jälkeen pääsimme tutustumaan sanan varsinaisessa merkityksessä laivan keittiön puolelle, jossa kokkiarmeija valmistaa kaikki laivan tarjottavat.

Varsinainen tiukka ohjelma sisälsi menomatkalla tyylibloggareiden paneelikeskustelun ja Moët & Chandonin samppanjatastingin. Paneelikeskustelussa ruodimme DressLikeA-bloggari Atte Rytkösen ja Stylefellow‘n päätoimittaja Jussi Häkkisen (Herrainpukimon pääsuunnittelija) kanssa tyyliskeneä, omaa tyylifilosofiaamme ja alan tulevaisuuden näkymiä.
Paneelikeskustelussa pinnalle nousivat estetiikka, laadukkaat materiaalit ja se, että Suomessa ei pukeuduta sen huonommin kuin maailmallakaan.
Suosittelemme
Paneelikeskustelun jälkeen oli vuorossa samppanjatasting, jossa maistelimme kahta Moët & Chandonin samppanjaa asiaankuuluvien pikkupurtavien kera. Ennen laivanvaihtoa maistelimme vielä Ardbegin viskejä omassa tastingissaan.

Amazing Grace
Ahvenanmaalla vaihdoimme laivaa, Amorellasta Graceen. Ja pakko se on todeta, että hypetyksen Gracen kohdalla ymmärtää vasta kun sen näkee ja kokee itse. Viking Linella on ollut iso työ markkinoida Gracea uudenlaisena kokemuksena, sillä se ei ole vakiintuneiden mielikuvien mukainen “ruotsinlaiva”, vaan selkeästi paremmalla maulla ja suuremman maailman tyyliin rakennettu kokonaisuus.




Eron aiempiin kokemuksiini huomasin erityisesti neljässä paikassa; A la carte -ravintola Oscarin tarjoilut olivat fine dining -tasoa, tax free shopin viskiosasto oli rakennettu suurten lentokenttämyymälöiden tapaan visuaalisesti näyttäväksi kokonaisuudeksi, spa-osaston mahdollisuudet tuntuivat suorastaan ylellisiltä ja laivan paremmat hytit olivat pieteetillä suunniteltuja. Ja mitä hintatasoon tulee, etenkin arkena matkustaminen Gracella on tehty perheen kukkarolle sopivaksi.





Paluumatkan ehdoton kohokohta oli päivällinen, joka vei kielen mennessään. Tähän kehuun yhtyi koko pöytäseurue, joten ruokailun jälkeinen espresso sekä vapaa seurustelu oli kuin piste i:n päälle. Matkan lopuksi saimme vielä lupauksen siitä, että tyyliristeily saa jatkoa.
Tyyliristeilyn some-postauksia voi etsiä hashtagilla #tyyliristeily.