Tyyliniekka raportoi Asuntomessuilta: ensimmäisenä katsaus kokonaisuuteen

Tämän vuoden Asuntomessut avattiin Mikkelissä viime viikon perjantaina. Myös Tyyliniekka vieraili Mikkelissä lehdistöpäivänä poimien lukijoilleen tyylikkäimmät ja mielenkiintoisimmat palat, joita tulevina viikkoina esittelemme. Matka Asuntomessujen tyylilöytöretkeen on osuvaa aloittaa yleiskatsauksella tämän vuoden Asuntomessujen antiin.

Asuntomessuilta toivoin tänäkin vuonna jotakin uutta, erilaista ja yllättävää – ennennäkemättömiä ideoita. Harmillisesti kuitenkaan upeiden ideoiden –portfolio ei täyttynyt kukkuralleen.

Harmaan eri sävyt ovat edelleen pinnalla sisustuksessa. (Samitalo Villa, kohde 31)

Kannattaako Mikkelin Asuntomessuille kuitenkin suunnata? Itse sanon kyllä! Tarjolla on mielestäni erittäin monipuolinen kattaus erityylisiä taloja ja sisustuksia, ja variaatiota on kenties jopa aiempaa enemmän.  Melkein kaikista kohteista löytyy jotakin mielenkiintoista, vaikka varsinaista wau-elämystä ei syntyisikään. Viihtyisiä koteja ja ihailtavia yksityiskohtia löytyy niin isommista kuin pienemmistäkin kohteista.

Talomalleista selkeälinjaiset mallit ovat suosituimpia ja maalaisromanttisia tai kartanomaisia taloja ei messuilla tänä vuonna juurikaan nähdä.  Messutaloissa useissa, erityisesti rannan puolella, on monitasoratkaisuja, joiden avulla on myös saatu aikaan korkeita ja näyttäviä olohuonetiloja.

Rantakohteiden olohuoneista aukeaa upeat maisevat järvelle. (Villa Saimaanhelmi, kohde 8)

Rantakohteiden yhteinen nimittävä tekijä on myös uskomattoman hienot maisemat järvelle, joita kannattaakin eri tavoin hyvin suunnitelluista ikkunaratkaisuista ihailla. Messuilla kannattaakin erityisesti uudisrakentajan kiinnittää huomiota erilaisiin ikkunoihin ja niiden muotoihin sekä asemointiin.

Kalliot ovat kaunis osa Asuntomessualueen ulkoalueita. (Wave, kohde 5)

Messualueen ulkoalueet voi helposti kuvailla kolmella sanalla: poreammeita, kunttaa ja kiveä. Tänä vuonna ulkoporeammeita nähdään lukuisa määrä ja melkeinpä joka kohteesta poreamme pihalta löytyy.  Pihoissa on paljon luonnonmukaisia ratkaisuja ja useat piha-alueet ovatkin päällystetty helppohoitoisella kuntalla eli siirtovarvikolla. Luonnon kivet ja kalliot sekä liuskekivet ovat myös yksi esille nousevista materiaaleista.

Suosittelemme

Metsämäinen kuntta eli siirtovarvikko on messualueen pihojen maisemoinnin suosituin materiaali.

Tämän vuoden messukohteissa nähdään poikkeuksellisen vähän revittelyä seinämateriaaleissa, vaikka esimerkiksi kuviollisia tapetteja on kohteissa käytetty. Musta ja tummaharmaa ovat väreinä suosiossa edelleen, niin ulko- kuin sisäpinnoissakin.

Musta näkyy messualueella myös ulkopinnoissa. (Honka Ink, kohde 10)

Tällä kertaa mielestäni kohteiden stailaus ja tuote-asettelu on mennyt entistäkin pidemmälle, jopa rönsyillen mauttoman puolelle vähemmän onnistuneesti.

Kohteiden stailaus tänä vuonna rönsyilee – jopa mauttoman puolelle. Nämä kengät ja hattu olisivat sopineet paremmin kaappiin kuin osaksi makuuhuoneen rekvisiittaa.

Henkilökohtaisesti tällä kertaa yksikään kohde ei noussut erityiseksi suosikiksi, vaikka yleensä joukosta se selvä suosikki löytyy, joka ylitse muiden nousee. Yksi erikoisimmissa kohteista ulkomuodoltaan on etukäteenkin paljon hehkutettu, Kohde 5, Wave, joka kuitenkaan ei ulkomuodon lisäksi herättänyt itsessäni suuria tunteita.

Yksi messujen ennakkosuosikkikohde, Wave, poikkeaaa muista kohteista kaarevilla muodoillaan.

Vaikka varsinaista suosikkikohdetta joukosta ei löytynyt, taloja kiertäessä kuitenkin yksi huone erityisesti kiipi sydämeeni  välittömästi pesämäisellä tunnelmallaan.  Design-talo Palasta, kohde 18, löytyi pesäksi asetelluin löhösohvin varusteltu lämminhenkinen, vaikkakin tummanpuhuva, TV-huone, johon oli helppo itseni kuvitella viltin alle teekuppi kädessä.

Välitön ihastuminen syntyi Design-Talo Palan, kohde 2, pesämäiseen TV-huoneeseen. Tummasta väristä huolimatta huone oli kutsuva ja kotoisa.

Tulemme seuraavien viikkojen aikana esittelemään omat tyylikkäät suosikkimme Asuntomessujen ratkaisuista ja kohteista. Seuraa poimintojamme osoitteesta www.tyyliniekka.fi/asuntomessut/

Lue lisää