Tommy Hilfiger konseptimyymälä

Tommy Hilfiger on yhdysvaltalainen vaatebrändi, joka on erikoistunut vaatettamaan miehet ja naiset päästä varpaisiin. Omasta vaatekaapistani löytyvät mm. laivastonsininen irtotakki, pikeepaitoja, mokkanahkainen vyö, parit chinot ja useampi sukkapari. Valtaosa näistä vaatteista olen ostanut Lempäälän Ideaparkissa sijaitsevasta Tommy Hilfiger konseptimyymälästä. Sain tilaisuuden tutustua Suomen laajimman valikoiman Tommy Hilfigerin tuotteita tarjoavan konseptimyymälän toimintaan sen toisen omistajan, Ville Keskisen toimesta.

Konseptimyymälä myy pukeutumista

Tommy Hilfiger konseptimyymälän ydinajatuksena on myydä asiakkaalle hyvää ulkonäköä ja kokonaisvaltaista pukeutumista. Tähän antaa vahvan selkänojan se, että liikkeestä löytyy yksittäisten vaatekappaleiden sijasta kokonaisia mallistoja – ehjiä kokonaisuuksia – joiden yksittäisiä vaatekappaleita voi turvallisesti yhdistellä keskenään näyttämättä riikinkukolta.

Kuvassa klassinen kokonaisuus; vaaleansininen kauluspaita, rykmenttiraitainen solmio ja keskiharmaa villakangaspuku.
Kuvassa klassinen kokonaisuus; vaaleansininen kauluspaita, rykmenttiraitainen solmio ja keskiharmaa villakangaspuku.

Koska konseptimyymälästä hankitut yksittäiset vaatekappaleet ovat hyvin yhdisteltävissä toisiinsa, jopa sesongista toiseen, voidaan asiakaspalvelutilanteessa keskittyä erityisesti istuvuuden ja sopivuuden varmistamiseen. Keskisen mukaan he eivät halua myydä asiakkaalle vaatteita, jotka eivät tunnu omilta. Vaikka käynti ei johda sillä kertaa kauppaan, yllättävän usein hyvä fiilis asiakaspalvelutilanteesta saa asiakkaan palaamaan liikkeeseen.

Hyvän palvelun yksi tunnusmerkki on tilannetaju. Esimerkiksi joulun alla tiesimme varautua miesten ostoryntäykseen ja lisäsimme henkilökunnan määrää, jotta pystyimme palvelemaan heitä viime hetken ostoksilla ripeästi. -Ville Keskinen

Tommy Hilfigerin mallistojen takaa löytyy tarina kuvitteellisesta perheestä, joka kulkee ympäri maailmaa. Perheen kiertämät maat muodostavat oman sesonkimallistonsa, jotka erottaa selkeästi liikkeessä omista osastoistaan ja värimaailmoistaan. Sesonkimallistojen lisäksi tarjolla on iso määrä klassikkovaatteita, jotka säilyvät sesongista toiseen.

Tommy Hilfigerin tyylin tunnistaa.
Tommy Hilfigerin tyylin tunnistaa.

Tommy Hilfiger on preppy

Kun puhutaan Tommy Hilfigerista, ei voida ohittaa termiä preppy. Tämä pukeutumistyyli nimittäin kuvaa Tommy Hilfigerin brändin ytimen. Mitä preppy sitten on? Preppy-tyylin juuret ulottuvat 1950-luvun Yhdysvaltoihin ja siellä collegeen valmistaviin kouluihin (prep school). Alkujaan preppy-tyyli on näin ollen yläluokan suosiossa, kunnes keskiluokkaisten perheiden lapset alkoivat jäljitellä yläluokkaista pukeutumista.

Kevään 2014 mallistoa. Kuva: Tommy Hilfiger
Kevään 2014 mallistoa. Kuva: Tommy Hilfiger

Ivy-tyylistä vaikutteensa saaneen preppy-tyylin läpimurto tapahtui 198o-luvulla, jonka lähtölaukauksena toimi Lisa Birnbachin julkaisema Official Preppy Handbook, joka ironisesti popularisoi preppy-kulttuurin pukeutumisesta käyttäytymiseen.

Suosittelemme

Kevään 2014 The beach club -mallisto on merihenkinen - ja preppy. Kuva: Tommy Hilfiger
Kevään 2014 The beach club -mallisto on merihenkinen – ja preppy. Kuva: Tommy Hilfiger

Preppyn ytimen muodostavat chinot, rennot kauluspaidat, erilaiset neuleet ja irtotakit. Rentous näkyy, toisin kuin ivy-tyylissä, värien rohkeampana käyttämisenä. Rentous ei tarkoita kuitenkaan huonoa istuvuutta, päinvastoin. Koska preppy edustaa nuoruutta ja elinvoimaa, ajanjaksoa jolloin siirrytään kohti itsenäistä elämää, kuvastuu tämä raikas optimismi myös Tommy Hilfigerin vaatteissa. Voidaan jopa sanoa, että Tommy Hilfigerin vahva tulkinta preppystä on jo itsessään käsitteenomainen tyyli, joka tunnistetaan.

Tommy Hilfigerin mielenkiintoiseen tarinaan voit tutustua Cityn artikkelissa.

Käyttökokemuksia

Olen käyttänyt Tommy Hifigerin vaatteita useita vuosia. Eniten käyttöä ovat saaneet chinot, pikeepaidat ja irtotakki. Irtotakki on haukkunut hintansa erinomaisesti, sillä se on saanut käyttöä runsaasti ja on tästä syystä näkynyt myös blogin aiemmissa kirjoituksissa.

Header-solmio-paita-takki
Tommy Hilfiger Tailored -malliston irtotakki on tyylikäs valinta.

Laivastonsininen irtotakki kuuluu Tommy Hilfigerin käsityötä sisältävään Tailored-mallistoon. Takki on tehty puuvillasta ja on vuoritettu. Vaimoni tekemien hihojen lyhennysten jälkeen takki istui hyvin päälleni ja olen yhdistänyt sitä preppy-tyyliin sopivasti vaaleisiin chinoihin ja rennompiin kauluspaitoihin. Silloin tällöin kaulaani on eksynyt myös solmio.

Voit ilahduttaa itseäsi vaikka avaimenperällä. Kuva: Tommy Hilfiger konseptimyymälä
Voit ilahduttaa itseäsi vaikka avaimenperällä. Kuva: Tommy Hilfiger konseptimyymälä

Voin suositella Tommy Hilfigerin konseptimyymälää hyvän palvelun ja kattavien valikoimien johdosta. Toisin kuin voisi luulla, vaatteita ei ole tehty langanlaihoille malleille, vaan suomalainen mies löytää takuulla liikkeestä päällepantavaa. Hintataso on luonnollisesti marketteja korkeampi, mutta vastineeksi saa parempaa laatua ja tyylikkäitä vaatteita. Eikä sovi unohtaa sitä, että liikkeestä löytyy myös laukkuja ja muita tykötarpeita.

Lue lisää