The Watch Show Finland lunasti kaikki odotukset

The Watch Show Finland 2022

Pohjoismaiden suurin kellotapahtuma The Watch Show Finland keräsi noin tuhat ihmistä kahden päivän aikana Helsingin Kattilahalliin.

Pitkä odotus palkittiin ruhtinaallisesti, kun suomalaisen kellokesän avaava The Watch Show Finland avasi ovensa onnea tuottavasti perjantaina 13. päivä toukokuuta. Ville Arzogloun luomus osoitti kuuluvansa vuoden odotetuimpiin, sillä tapahtumapaikkana toiminut Kattilahalli pullisteli kävijöistä heti ovien avaamisen jälkeen.

Perjantaina tungosta, lauantaina leppoista

Olen ollut The Watch Show’n vakiokävijä ja vaikka jokaisella kerralla ihmiset ovat olleet iloisia tällaisen tapahtuman olemassaolosta, oli tänä vuonna suuren urheilujuhlan tuntua. Kun odotettu kellotapahtuma oli siirretty pandemian takaisin kaksi kertaa, olivat kaikki Villeä myöten onnellisia siitä, että samanmieliset ihmiset saivat vihdoin ja viimein kohdata saman katon alla.

Tähän kiteytyi myös tapahtuman tärkein anti, sillä vaikka kävijöitä yhdistää kiinnostus kelloja kohtaan, oli tänä vuonna tapahtuman suola ja sokeri ihmisten – ystävien – kohtaaminen. Etenkin ensimmäisen tapahtumapäivän alussa tuntuivat kellot olevan sivuosassa, sillä kävijät keskittyivät kättelemään ja halaamaan toisiaan. Olihan kyseessä todennäköisesti ensimmäinen mahdollisuus vuosiin vaihtaa kuulumisia isommalla porukalla samassa paikassa samaan aikaan.

» Lue kattava messuraportti Ranteessa-blogista.

Tapahtumapäivät erosivat myös toisistaan, sillä siinä missä perjantain K18-ilta keräsi alan harrastajat heti ovien avaamisen jälkeen tungokseen asti luoden Kattilahalliin intensiivisen tunnelman, oli lauantaina aamupäivällä alkanut toinen messupäivä luonteeltaan rauhallisempi, mutta ei missään tapauksessa hiljainen. Lauantaina kävijöiden kanssa käytiin pidempiä keskusteluita ja näytteilleasettajat pääsivät syvällisemmin esittelemään omaa toimintaansa ja tuotteitaan. Paikalla nähtiin myös perheitä, joista nuorimmat olivat reilusti alle vuoden ikäisiä. Kellokärpäsen puremia pyrittiin siis luomaan perheeseen hyvissä ajoin. 🙂

Suosittelemme

Vuoden kellonkantaja sai palkintonsa

The Watch Show Finland on ollut viime vuosina tilaisuus, jossa on julkistettu Suomen Kelloseppäliiton valitsema Vuoden kellonkantaja -tunnustus. Tästä hienosta ohjelmanumerosta pidettiin kiinni myös tänä vuonna.

Risto Kangasniemi on Vuoden kellonkantaja 2022.

Tänä vuonna palkinnon sai Risto Kangasniemi, joka tunnetaan paitsi Pirkan Kellon entisenä kauppiaana, myös vuosikymmenten mittaisesta uurastuksestaan kello- ja korualan eteen. Palkitsemisen perusteina mainittiin erityisesti Riston masinoima kellontekokurssi, johon hän on koonnut vuosittain pienen osallistujajoukon Paul Gerberin työpajalle Sveitsiin, jossa on pitkien ja antoisten päivien aikana opeteltu kellontekemisen aakkosia. Lopputuloksena jokainen osallistuja on tehnyt itselleen uniikin rannekellon, joita on kannettu suurella ylpeydellä.

The Watch Show Finland kuvina

Tulevaisuus näyttää hyvältä

Tapahtuman primus motor Ville Arzoglou oli sanomattakin erittäin tyytyväinen ja helpottunut mies, jonka näki välittömästi ensimmäisen päivän ovien avaamisen jälkeen. Sen verran leveä hymy tällä muutenkin iloisella veikkosella oli, kun hän tuli Kattilahallin käytävällä vastaan.

Matti Airaksinen ja Jussi Andreasen Pirkan Kellosta olivat iloisia Watch Show Finland -messujen osallistujia.

Meille kaikille paikalla olleille onkin mieluisa kuulla, että tapahtuma on tarkoitus järjestää myös ensi vuonna. Toivottavasti mikään elämää suurempi pandemia tai maailmantilanne ei estä järjestelyitä, sillä The Watch Show Finlandin kaltaiselle kellotapahtumalle on suuri tilaus niin harrastajien, kuin alan yritysten keskuudessa.

Kiitos Ville!

Lue lisää