The Watch Show Finland järjestetään 3.-4. toukokuuta 2024

Pohjoismaiden suurin kellotapahtuma, The Watch Show Finland, järjestetään Helsingissä Kattilahallissa 3.-4.5.2024. 

Kuudennen kerran järjestettävä The Watch Show Finland kokoaa tänäkin vuonna merkittävän määrän kotimaisia ja kansainvälisiä toimijoita. Hyväksi havaitussa konseptissa perjantain iltatapahtuma on suunnattu aikuiselle väelle, kun taas lauantaina Kattilahallin käytävillä on nähty runsain mitoin perheitä vauvasta vaariin.

Näytteilleasettajakattaus on rikas sekoitus itsenäisiä kellonvalmistajia, kellomerkkien maahantuojia sekä jälleenmyyjiä, unohtamatta alan ammattilaisia ja sellaiseksi tulevia. Kirkkaimpina tähtinä tuikkivat perinteiseen tapaan Kari Voutilainen ja Stepan Sarpaneva. Innostavaa on myös seuraavan aallon suomalaisten kellontekijöiden runsaslukuinen joukko, joille show on tarjonnut alusta alkaen erinomaisen alustan toimintansa ja kellojensa esilletuontiin. Tämä suomalaisen kellosepäntaidon edistäminen sekä independent-toimijoiden vankkumaton tukeminen on ollut tapahtuman primus motor Ville Arzogloun eräänlainen sydämen asia, intohimo.

Unohtaa ei sovi myöskään useiden suurien kellomerkkien osallistumista messuille, joista IWC, Zenith ja Doxa tekevät ensiesiintymisen isommassa mittakaavassa Lindroosin toimesta. Jälleenmyyjistä mukana ovat myös Aseman Kello, Hovisepät, Kulta-Center, Salkari, Pirkan Kello, sekä ruotsalainen INDP Watches, joka tuo messuille lukuisia prestiisejä pienempiä kellontekijöitä.

Tapahtuman näytteilleasettajat esittelyineen löytyvät kokonaisuudessaan The Watch Show Finlandin nettisivuilta.

Keskusteluita, työnäytöksiä, Vuoden kellonkantaja

Kahden päivän aikana kävijöillä on mahdollisuus tutustua erilaisiin työnäytöksiin ja esittelyihin useilla osastoilla, joita järjestävän ainakin Seiko, Sinn, Watch Service Finland ja maailman paras kelloseppäkoulu, Espoon Leppävaarassa toimiva Kelloseppäkoulu. Lisäksi tapahtumassa julkistetaan perinteiseen tapaan Vuoden kellonkantaja -tunnustuksen saaja, palkinto jonka viime vuonna sai Ylen toimittajana tunnettu Mikko Kekäläinen.

Suosittelemme

The Watch Show Finlandin ohjelman löydät täältä.

Vuoden odotetuin sosiaalinen tapahtuma

Runsas tarjonta on kuitenkin erinomainen syy kokoontua yhteisen leiritulen äärelle, kaikille rakkaan harrastuksen houkuttelemana, nauttimaan yhdessäolosta ja kelloista. Juuri tämä sosiaalinen kohtaaminen on The Watch Show’n tärkein anti, sillä se yhdistää kaikkia paikalla olijoita. Tapahtumaa ei suotta kutsuta kelloharrastajan jouluksi.

Tapahtuma on kaksipäiväinen, joista perjantai-ilta on K18. Lauantain tapahtuma on puolestaan ikärajaton. Lippujen hinnat ovat erittäin maltillisia, sillä yhden päivän lippu jommalle kummalle päivälle maksaa 25 euroa ja kahden päivän lippu maksaa 40 euroa. Etenkin perjantain liput ovat viikko ennen tapahtumaa lähes loppuunmyyty, joten kannattaa olla nopea.

Ja koska nuorissa on tulevaisuus, tarjoaa show mahtavana kädenojennuksena alle 15-vuotiaille ilmaisen sisäänpääsyn vanhempien seurassa. Sama koskee myös henkilökohtaisia avustajia.

Lippukauppaan pääset tästä.

**

Tyyliniekka on paikan päällä raportoimassa.

Lue lisää