Testissä laadukkaat Plantronics Voyager-vastamelukuulokkeet

Plantronics on yhdysvaltalainen yritys, joka valmistaa korkealaatuisia kuulokkeita etupäässä ammattikäyttöön. Tällä kertaa saimme testiin Voyager 8200 UC -vastamelukuulokkeet, jotka on suunniteltu liikkuvaan käyttöön ja meluisiin kohteisiin, kuten lentokentille ja avokonttoreihin.

Ensivaikutelma

Ekologisesta pahvilaatikosta paljastuu Plantronics Voyager 8200 UC -kuulokkeet, langaton USB-adapteri, 3.5 mm plugeilla varustettu audiokaapeli ja laadukkaan oloinen, sisäpuolelta pehmustettu ja sivutaskulla varustettu suojapussi.

Kuulokkeet tuntuvat vankan oloisilta ja ne eivät natise niitä käänneltäessä tai sangan pituutta säädeltäessä. Kuulokkeen pehmusteen pintamateriaali on keinonahkaa, kuten myös sangan yläpuoli. Sangan päätä vasten asettuva alapuoli on pehmeää rei’itettyä kangasta. Kuulokkeet on helppo säätää oman pään mukaiseksi ja pituussäätö pysyy napakan hammastuksen ansiosta hyvin paikallaan myös liikkeessä. Kuulokkeet istuvat hyvin päähän ja niitä on mielyttävä käyttää.

Plantronics Voyager 8200 UC

Toiminnot

Voyager 8200 UC -kuulokkeista löytyy monenlaista painiketta, mutta ne sulautuvat upeasti kuulokkeiden designiin ja niiden käyttäminen on helppoa lyhyen harjoittelun jälkeen. Vasemmasta kuulokkeesta löytyy vastamelujärjestelmän kolmiportainen säätö (High, mid, off), toisto- ja paussipainike, joka toimii pitkään painettuna myös Siri, Google Now ja Cortana -avustimien aktivointina, kappalevalinta ja äänenvoimakkuuden säädin. Oikeasta kuulokkeesta löytyy virtapainike, puheluiden vastauspainike, mikrofonin mykistys, sekä micro-USB-lataus ja 3.5mm audio-liitännät.

Kuulokkeissa on älykäs SoundGuard-tekniikka, joka suojaa korvia äkillisiltä äänipiikeiltä, ja anturit, joiden ansiosta kuuntelu pysähtyy välittömästi, kun kuulokkeet otetaan pois päästä ja jatkuu, kun ne asetetaan takaisin. Puhelimeen ja tablettiin on saatavilla Plantronics Hub -sovellus, jolla voidaan säätää kuulokkeiden ominaisuuksia ja ladata ohjelmistopäivityksiä. Sovellus näyttää myös kuulokkeiden puhe/kuunteluajan.

Plantronics Voyager 8200 UC

Ääni

Puheääni kuulostaa molempiin suuntiin hyvältä ja on todella selkeä. Kuulokkeiden neljä mikrofonia havaitsevat puhujan äänen ja vahvistavat sitä, ja kaksi lisämikrofonia estävät ympäristön hälyn kuulumisen. Myös musiikki toistuu puhtaasti. Basso ei puuroudu, eikä diskantti kihise. Joissain tilanteissa kuulokkeet kuulostavat aavistuksen keskiäänivoittoisilta, mikä on tosin ymmärrettävää, kun kuulokkeet on optimoitu puheluiden hoitamiseen.

Active Noise Cancelling, eli aktiivinen melun vaimennus on tekniikka, jota käytetään muun muassa kuulokkeissa parantamaan kuuntelukokemusta. Sen tehtävä on vaimentaa taustalla kuuluvia hälyääniä. Järjestelmän mikrofonit kuuntelevat ääniä jatkuvasti ja muodostavat niiden perusteella korjaussignaalin, joka vaimentaa hälyääniä. Parhaiten tekniikka toimii tasaisesti kuuluvia ja matalia ääniä vastaan, kuten auton moottori- ja rengasäänet tai vaikkapa lentokoneen suhina.

Vastamelujärjestelmän kytkeminen käyttöön hiljentää välittömästi häiritseviä taustaääniä. High ja Mid -tason ero on pieni, mutta esimerkiksi kävellessä tai pyöräillessä on hyvä pitää vaimennus enintään keskiasennossa, ettei tärkeät havaintoäänet jää kuulematta. Taustamelunvaimennuksen hyöty on parhaimmillaan, kun ollaan avokonttorissa, liikennevälineissä tai ulkona, mutta huomasimme, että se on omiaan häivyttämään vaikkapa hiljaisuutta rikkovan tietokoneen tuulettimen hurinan.

Yhteydet

Langaton yhteys toimii hienosti ja äänessä ei esiinny häiriöitä. Bluetooth -kantama on Class 1 Bluetooth-laitteiden kanssa käytettynä jopa 30 metriä, mikä on normaalikäytössä enemmän kuin riittävästi. Kuulokkeista löytyy myös Bluetooth tuplayhteys-toiminto, jolla kuulokkeet voi yhdistää samanaikaisesti vaikkapa tietokoneeseen ja matkapuhelimeen. Kuulokkeet ovat myös yhteensopivia eri puheohjelmistojen kanssa, kuten Skype for Business ja Cisco Jabber.

Paketista löytyvällä USB-audioadapterilla voi liittää kuulokkeet langattomasti Mac- ja Windows-tietokoneisiin sekä moniin IP-puhelimiin. Testasimme myös tätä ja iso plussa helposta käyttöönotosta: USB kiinni koneeseen ja kuulokkeisiin virta päälle, siinä kaikki, oikeasti!

Mikäli haluaisi käyttää liitäntään perinteistä johtoa, niin kuulokkeiden mukana tulee myös 3,5mm plugeilla varustettu kaapeli.

Pähkinänkuoressa

  • Valmistaja: Plantronics
  • Malli: Voyager 8200 UC
  • Värit: musta, valkoinen
  • Yhteydet: Bluetooth, kaapeli
  • Toiminta-aika: jopa 24h
  • Paino: 227 g
  • Lisävarusteet: BT600 USB-audioadapteri
  • Hintaluokka: 400 euroa
Jukka Mykkänen
Jukka Mykkänen on Tyyliniekan toimituspäällikkö, joka kirjoittaa mielellään kiinnostuksen kohteistaan, kuten autoista ja kelloista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, autonäyttelyissä, venettä kunnostaessa tai luonnossa liikkuessa. Itsekehittämisen kohteena tällä hetkellä on videokuvaus- ja editointi, sekä espanjan kielen opiskelu. Hola!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Tässä on avo-Mustangien graalin malja: Vain kuusi autoa koko maailmassa

Vuoden 1970 autoharvinaisuus on nyt tullut myyntiin, ja seuraavan kerran vastaavaa on tuskin myynnissä vuosiin. Kuusi onnekasta omistajaa tuskin...

Toyotan kestosuosikki muuntautuu crossoveriksi – uusi Corolla Cross esiteltiin Thaimaassa

Katumaasturi- ja crossover-buumille ei ole näkyvissä loppua, vaikka koronakriisi on koetellut autoalaakin pahasti. Esimerkiksi Toyota on vain lisännyt kierroksia...

Tämä tyylikäs avomallinen Saab 900 S on ikäisekseen loistokunnossa

Siitä on jo melkein vuosikymmen aikaa, kun Saabin tehtaalla viimeisetkin kokoonpanolinjat hiljenivät viimeistä kertaa. Valmistaja ehti kuitenkin työntää markkinoille...

Lotus muistelee legendaarista leffa-autoa – James Bondin tunnetuksi tekemä Esprit S1 poseeraa tulevan täyssähköisen Evijan vierellä

Bond-leffa The Spy Who Loved Me, eli suomeksi 007 rakastettuni sai ensi-iltansa melko tarkkaan 43 vuotta sitten. Autofanit muistanevat...

Kohta niitä taas saa – Ineos Grenadier on kuin alkuperäinen Land Rover Defender, mutta moottorit tulevat BMW:ltä

Alkuperäisen Land Rover Defenderin tuotanto päättyi vuonna 2016 lähes 70 vuoden valmistuksen jälkeen. Tätä nykyä auton täysin uusi seuraaja...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...