Testissä laadukkaat Plantronics Voyager-vastamelukuulokkeet

Plantronics on yhdysvaltalainen yritys, joka valmistaa korkealaatuisia kuulokkeita etupäässä ammattikäyttöön. Tällä kertaa saimme testiin Voyager 8200 UC -vastamelukuulokkeet, jotka on suunniteltu liikkuvaan käyttöön ja meluisiin kohteisiin, kuten lentokentille ja avokonttoreihin.

Ensivaikutelma

Ekologisesta pahvilaatikosta paljastuu Plantronics Voyager 8200 UC -kuulokkeet, langaton USB-adapteri, 3.5 mm plugeilla varustettu audiokaapeli ja laadukkaan oloinen, sisäpuolelta pehmustettu ja sivutaskulla varustettu suojapussi.

Kuulokkeet tuntuvat vankan oloisilta ja ne eivät natise niitä käänneltäessä tai sangan pituutta säädeltäessä. Kuulokkeen pehmusteen pintamateriaali on keinonahkaa, kuten myös sangan yläpuoli. Sangan päätä vasten asettuva alapuoli on pehmeää rei’itettyä kangasta. Kuulokkeet on helppo säätää oman pään mukaiseksi ja pituussäätö pysyy napakan hammastuksen ansiosta hyvin paikallaan myös liikkeessä. Kuulokkeet istuvat hyvin päähän ja niitä on mielyttävä käyttää.

Plantronics Voyager 8200 UC

Toiminnot

Voyager 8200 UC -kuulokkeista löytyy monenlaista painiketta, mutta ne sulautuvat upeasti kuulokkeiden designiin ja niiden käyttäminen on helppoa lyhyen harjoittelun jälkeen. Vasemmasta kuulokkeesta löytyy vastamelujärjestelmän kolmiportainen säätö (High, mid, off), toisto- ja paussipainike, joka toimii pitkään painettuna myös Siri, Google Now ja Cortana -avustimien aktivointina, kappalevalinta ja äänenvoimakkuuden säädin. Oikeasta kuulokkeesta löytyy virtapainike, puheluiden vastauspainike, mikrofonin mykistys, sekä micro-USB-lataus ja 3.5mm audio-liitännät.

Kuulokkeissa on älykäs SoundGuard-tekniikka, joka suojaa korvia äkillisiltä äänipiikeiltä, ja anturit, joiden ansiosta kuuntelu pysähtyy välittömästi, kun kuulokkeet otetaan pois päästä ja jatkuu, kun ne asetetaan takaisin. Puhelimeen ja tablettiin on saatavilla Plantronics Hub -sovellus, jolla voidaan säätää kuulokkeiden ominaisuuksia ja ladata ohjelmistopäivityksiä. Sovellus näyttää myös kuulokkeiden puhe/kuunteluajan.

Suosittelemme

Plantronics Voyager 8200 UC

Ääni

Puheääni kuulostaa molempiin suuntiin hyvältä ja on todella selkeä. Kuulokkeiden neljä mikrofonia havaitsevat puhujan äänen ja vahvistavat sitä, ja kaksi lisämikrofonia estävät ympäristön hälyn kuulumisen. Myös musiikki toistuu puhtaasti. Basso ei puuroudu, eikä diskantti kihise. Joissain tilanteissa kuulokkeet kuulostavat aavistuksen keskiäänivoittoisilta, mikä on tosin ymmärrettävää, kun kuulokkeet on optimoitu puheluiden hoitamiseen.

Active Noise Cancelling, eli aktiivinen melun vaimennus on tekniikka, jota käytetään muun muassa kuulokkeissa parantamaan kuuntelukokemusta. Sen tehtävä on vaimentaa taustalla kuuluvia hälyääniä. Järjestelmän mikrofonit kuuntelevat ääniä jatkuvasti ja muodostavat niiden perusteella korjaussignaalin, joka vaimentaa hälyääniä. Parhaiten tekniikka toimii tasaisesti kuuluvia ja matalia ääniä vastaan, kuten auton moottori- ja rengasäänet tai vaikkapa lentokoneen suhina.

Vastamelujärjestelmän kytkeminen käyttöön hiljentää välittömästi häiritseviä taustaääniä. High ja Mid -tason ero on pieni, mutta esimerkiksi kävellessä tai pyöräillessä on hyvä pitää vaimennus enintään keskiasennossa, ettei tärkeät havaintoäänet jää kuulematta. Taustamelunvaimennuksen hyöty on parhaimmillaan, kun ollaan avokonttorissa, liikennevälineissä tai ulkona, mutta huomasimme, että se on omiaan häivyttämään vaikkapa hiljaisuutta rikkovan tietokoneen tuulettimen hurinan.

Yhteydet

Langaton yhteys toimii hienosti ja äänessä ei esiinny häiriöitä. Bluetooth -kantama on Class 1 Bluetooth-laitteiden kanssa käytettynä jopa 30 metriä, mikä on normaalikäytössä enemmän kuin riittävästi. Kuulokkeista löytyy myös Bluetooth tuplayhteys-toiminto, jolla kuulokkeet voi yhdistää samanaikaisesti vaikkapa tietokoneeseen ja matkapuhelimeen. Kuulokkeet ovat myös yhteensopivia eri puheohjelmistojen kanssa, kuten Skype for Business ja Cisco Jabber.

Paketista löytyvällä USB-audioadapterilla voi liittää kuulokkeet langattomasti Mac- ja Windows-tietokoneisiin sekä moniin IP-puhelimiin. Testasimme myös tätä ja iso plussa helposta käyttöönotosta: USB kiinni koneeseen ja kuulokkeisiin virta päälle, siinä kaikki, oikeasti!

Mikäli haluaisi käyttää liitäntään perinteistä johtoa, niin kuulokkeiden mukana tulee myös 3,5mm plugeilla varustettu kaapeli.

Pähkinänkuoressa

  • Valmistaja: Plantronics
  • Malli: Voyager 8200 UC
  • Värit: musta, valkoinen
  • Yhteydet: Bluetooth, kaapeli
  • Toiminta-aika: jopa 24h
  • Paino: 227 g
  • Lisävarusteet: BT600 USB-audioadapteri
  • Hintaluokka: 400 euroa

Lue lisää

Laadukkaat ammattikäyttöön tarkoitetut Plantronics 8200 UC-vastamelukuulokkeet tarjoavat iloa myös vapaa-ajalla. Kuulokkeiden käyttö on helppoa ja ne tuntuvat päässä miellyttäviltä. Äänenlaatu on huippuluokkaa ja sitä tukevat useat älykkäät toiminnot, kuten vastamelujärjestelmä. Kokonaisuudessaan hyvä paketti, joka tarjoaa kunnon vastineen rahalle. Testissä laadukkaat Plantronics Voyager-vastamelukuulokkeet