Tänään ranteessa: Baume & Mercier Riviera MOA10682

Baume & Mercier Riviera -kellomallisto sai odotetun lisäyksen, jonka katseenvangitsijana toimii kauniisti toteutettu kuunkiertonäyttö. 

Keväällä 2021 digitaalisessa Watches & Wonders-tapahtumassa esitelty viidennen sukupolven Riviera-mallisto on noussut sveitsiläisen arvokellomerkki Baume & Mercierin keihäänkärkimallistoksi, joka tarjoaa kattavan valikoiman sporttihenkisiä kelloja miehille ja naisille.

Malliston lippulaivamalleissa käytetään valmistajalle valmistettua Baumatic-inhouse-koneistoa, joka tarjoaa kelloille viiden päivän käyntivaran sekä antimagneettisen koneiston. MOA10682-mallinimeä kantavassa Rivierassa yhdistyy malliston parhaat piirteet koneiston, tunnistettavan designin ja upeasti toteutetun kellotaulun myötä, jonka täydentää tyylikkäästi toteutettu kuunkiertotoiminto päivämääränäytöllä.

Baume & Mercier Riviera MOA10682

Siinä missä Baumatic-koneistolla varustetut Riviera-kellomallit ovat olleet 42 millimetrin kokoisia, on kuunkierron omaavassa mallissa millimetrin suurempi teräskuori. Tämä kokoluokka on tullut tutuksi Rivieran kronografimalleissa, joiden perusteella istuvuuden osalta odotukset olivat korkealla.

Baume & Mercier Riviera MOA10682

Eikä nämä odotukset alittuneet. Vaikka kyseessä on näyttävän kokoinen sporttikello (etenkin teräsrannekkeella, joka on jämäkkää tekoa), istuu se mainiosti keskelle omaan 17 senttimetrin kokoiseen ranteeseen. Tasapainoiseen istuvuuteen vaikuttaa 12,34 millimetrin paksuisessa kellossa sen painopiste, joka on saatu alas rannetta vasten.

Suosittelemme

Tässä kohtaa kuvaan astuu myös integroidun rannekerakenteen mukanaantuomat lyhyet korvakkeet, joten ranneke pääsee kaartumaan nopeasti ranteen myötäisesti. Näin kello istuu käteen (tai ranteeseen) kuin hanska. Oma tuntumani on kuitenkin se, että 17 sentin ranne on juuri riittävän iso tälle kellolle, joten jos ranne on tätä pienempi, kannattaa vakavasti katsastaa Riviera-malliston pienempiä malleja.

Riviera MOA10682 myötäilee miellyttävästi rannettani.

Riviera MOA10682 -mallin kellotaulu on luvalla sanoen upea. Samettisesti hehkuva, satiinihiottu hieman turkoosin taittava sininen kellotaulu tuo mieleen iltaa kohti taittuvan taivaan, josta kohoreunaiset voimakkaasti lumetetut indeksit nousevat hienosti esiin. Pienenä nyanssina toimivat turkoosit ulkokehällä indeksien päässä olevat numerot (05, 15, 25, 35, 45, 55) sekä vihreä sekuntiosoitin, jonka tyvipäässä on Baume & Mercierin logo ja kärkipäässä reilu lumemassaus. Lumemassaus löytyy myös skeletonisoiduista tunti- ja minuuttiosoittimien päistä.

Tämän mallin ehdoton kohokohta on kuitenkin, kuten jo aiemmin mainitsin, hienosti toteutettu kuunkiertotoiminto, jonka yhteyteen on sijoitettu myös päivämääränäyttö. Kuunkierto nousee hehkuvana esille pikkutaulustaan sopivassa kuvakulmassa, joten kelloa on kiva katsella silläkin silmällä.

Rivieran safiirisen takalasin läpi voi katsoa Baumatic-koneistoa.

Sporttisen kokonaisuuden täydentää mustat kuusioruuvit, joilla kellon kuoret on ruuvattu kiinni toisiinsa. Ruuvien vastakappaleet näkyvät kellon takakannessa, jossa on myös kellon koneiston esiintuova safiirilasi.

Baume & Mercier Riviera MOA10682

Baume & Mercier Riviera MOA10682

Kellon design toistuu myös ruuvilukittavassa kahdeksankulmaisessa vetonupissa, jonka päässä toistuu valmistajan logo. Teräsrannekkeessa on perhoslukko, joka avautuu molemmin puolin olevista painikkeista. Kaiken kaikkiaan kyseessä on tasapainoinen kokonaisuus, jossa yhdistyy sadan metrin vesitiiviyden myötä huolettomuus ja ulkonäkönsä osalta tyylikkyys, joka soveltuu monenlaiseen pukeutumiseen.

Tyylistä pitää mainita vielä sen verran, että Rivierassa on nykytrendin mukaisesti rannekkeen pikakiinnitysmekanismi, joten siihen voi vaihtaa lennosta vaikka valmistajan kumirannekkeen.

Yhteenveto ja saatavuus

Baume & Mercier Riviera MOA10682 on mainio tuttavuus, jossa saa rahalle (tarkalleen ottaen 5200 €) hienosti vastinetta. Kellomalli edustaa tällä hetkellä malliston huippua, josta löytyy hieman edullisempi rinnakkaismalli (MOA10682), jossa on harmaasävyinen kellotaulu väriin sopivalla tekstiilipäällysteisellä kumirannekkeella. Omaan makuuni tämä sininen kellomalli on ehdottomasti parempi.

Baume & Mercier Riviera MOA10682

Baume & Mercierin kelloja Suomessa myyvät Lindroos, Salkari ja Kulta-Center.

Lue lisää