KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: LINDROOS

TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition kurvasi Suomeen

Sveitsiläinen arvokellovalmistaja TAG Heuerin kenties legendaarisin kellomalli Monaco nauttii myös Suomessa suurta suosiota. Vuosikymmenten saatossa – ja etenkin viimeisten vuosien aikana – Monaco-perheeseen on tullut lukuisa määrä erikoismalleja, joista sinitauluisen ohella halutuimmaksi ovat nousseet ns. Gulf-mallit.

Gulf kytkeytyy Monacoon näyttelijä ja rattimies Steve McQueenin ideoiman ja tähdittämän Le Mans -elokuvan myötä, jossa McQueenin esittämä rata-autoilija Michael Delaney ajoi Gulfin väreissä Porsche 917 K -urheiluautoa, kylläkin sinitauluinen Monaco ranteessaan.

Tänään ranteessa: TAG Heuer Monaco

Le Mans ei ilmestyessään ollut menestystarina, mutta vuosikymmenten myötä elokuva nousi petroolipäiden klassikoksi McQueenin kulttimaineen kasvaessa. Rehellisyyden nimissä on myös todettava, että McQueenin perikunta, Porsche ja TAG Heuer ovat osaltaan huolehtineet siitä, että Steve McQueenin nimi ei ole päässyt unohtumaan heidän haluamassaan viitekehyksessä. Eikä tässä yhteydessä voida unohtaa Gulfia, koska se on erottamaton osa Le Mansia.

TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition

Mutta se historiasta. Kuten aiemmin mainitsin, ovat Gulf-mallit olleet Monacon suosituimpia ja sama innostuneisuus toistui myös maaliskuussa Baselworldin kellomessuilla, jossa nyt Suomessa myyntiin tullutta Gulf-Monacoa esiteltiin.

Kellona Gulf-malli ei eroa tällä hetkellä uusimmasta myynnissä olevasta Calibre 11 -merkintää kantavasta Monacosta, joka on tiettävästi lähimpänä alkuperäistä 1133B-mallia muistuttava re-issue. Koneistona toimii Sellitan SW300-1, johon on lisätty Dubois-Deprazin kronografimoduuli. Erot tämän päivän “alkuperäiseen” McQueen-Monacoon ovat Gulf-värityksen ja Gulf-logon omaava kellotaulu, sekä oranssin kontrastivärityksen ja -tikkauksen saanut tummansininen perforoitu nahkaranneke.

Suomessa tämä maukas uutuus ja jokaisen Steve McQueen -fanin himoitsema ajannäyttäjä esiteltiin suuren maailman tyyliin Osk. Lindroosin vip-tilaisuudessa, jossa pienen alustuksen piti hyvä ystävämme ja kellojournalisti vailla vertaa, Kellomies Joona Vuorenpää. Joonan raportin tapahtumasta voit lukea täältä.

TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition
Todellinen Steve McQueen -fani hankkii molemmat Monacot. 🙂

Monaco Gulf on nyt myynnissä

Hintaa TAG Heuer Monaco Gulf Special Editionilla on 6.200 euroa ja sitä saa valituilta TAG Heuerin jälleenmyyjiltä, sekä ainakin seuraavista suomalaisista verkkokaupoista:Matti Airaksinen
Matti Airaksinenhttps://stylefellow.com
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat