Suosi kotimaista kauppiasta

Joulu lähestyy ja tontut ovat ahkerasti katsoneet ikkunan takaa kuka lahjat ansaitsee. Näin se lapsilla menee, mutta meidän aikuisten on rehellisyyden nimissä turvauduttava oman käden osto-oikeuteen. Sanomattakin on selvää, että lahjaostoksissa suunnitelmallisuus ja maltti ovat valttia, jonka lisäksi haluan nostaa esille toisen tärkeä seikan.

Ostakaa kotimaisilta kauppiailta. 

Kauppiaalta (lue: yrittäjältä) ostamista voi perustella paitsi kansantaloudellisesta näkökulmasta, myös palvelulla. Omalla kohdallani olen lähes poikkeuksetta saanut ensiluokkaista palvelua kaikissa kauppiasvetoisissa liikkeissä, ei pelkästään vaatekaupoissa, joissa voin epävarmuutta kokiessani turvautua huoletta kauppiaan ja henkilökunnan asiantuntemuksen puoleen.

Asiantuntevaa palvelua saa mm. helsinkiläisestä T'Uomo Menswearista.
Asiantuntevaa palvelua saa mm. helsinkiläisestä T’Uomo Menswearista.

Erityisesti vaatekaupoissa palautetta saa istuvuudesta ja mahdollisista muokkaustarpeista, joita en itse välttämättä edes huomaa. Esimerkiksi takkia ostaessa toinen silmäpari on aina avuksi, kun haluan varmistua hartian ja selän istuvuudesta. Moni takki on edestä kaunis, mutta vääränmallisena se ei välttämättä istu alkuunkaan selkäpuolelta.

Hyvän palvelun kauppiasvetoisia liikkeitä

Omat kokemukseni hyvistä vaateliikkeistä rajoittuvat enimmäkseen Tampere-Turku-Helsinki -kolmioon, joten jos sinulla on omia hyviä kokemuksia tämän listan ulkopuolelta, kerro niistä alla olevalla kommenttilomakkeella. Annetaan hyvän tiedon kulkea eteenpäin.

Lue lisää