Suomen Kädentaidot -messut käynnissä: ihania tuotteita pukinkonttiin ja myös tyyliin

Tänään Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa käynnistyi Suomen Kädentaidot -messujen toinen päivä. Eilisen vierailun perusteella Euroopan suurimmat käsityömessut on suosittu tapahtuma jopa ruuhkaksi asti. Messut ovat avoinna tänään klo 18 asti ja huomenna 18.11.2018 klo 17 asti.

Messut tarjoavat neljässä hallissa loistavat mahdollisuudet ostaa erilaisia käsintehtyjä ja kotimaisia tuotteita, pienemmiltäkin käsityöläisiltä. Täytettä pukinkonttiin on helppo löytää ja ostaa uniikimpia ja laadukkaita lahjoa – ja samalla voi tukea suomalaisia yrittäjiä. On myös mukavaa, että saman katon alta käytännössä voit halutessasi hoitaa monipuoliset joululahjaostokset nyt jo hyvissä ajoin kaikille perheenjäsenille.  Lisäksi iso osa messuja on myös laajat käsityö- ja arkastelutarvikevalikoimat, joiden äärellä jopa tumpelommankin sormet alkavat syyhyään.

Vaatteita, koruja ja laukkuja etsivän kannattaa suunnata ensin E-halliin. A-halli tarjoaa monipuolisesta käsityöläisten tuotteita ostettavaksi. C-hallissa suurin osa näytteilleasettajista tarjoaa erilaisia käsityö- ja askartelutarvikkeita, toki joukossa on myös valmistettuja tuotteita. D-hallissa on hyvä käydä lähteissä ostamassa erilaisia herkkuja joulunodotukseen ja -viettoon mukaan kotiin.

Tässäpä muutamia makupaloja messuinnostusta nostamaan:

Erilaisia nahkaisia koruja- ja asusteita löydät useiden myyjien osastoilta.

Suosittelemme

Nahkakorujen ja -asusteiden joukosta löydät myös pyörän sisäkumeista valmistettuja asusteita ja laukkuja.

Koruversta Klova myy koruja, jotka ovat tehty kelloista ja miniatyyriesineistä.

Hopeakoruja myynnissä on myös, niin miehille kuin naisille. Alla juuri julkaistu Koruverstan Klovan uutuus-sarja. Koi Designin korut ihastuttivat jo Oulussa järjestetyssä Aika Tyylikäs-tapahtumassamme.

 

Suomen kädentaidot tarjoaa herkullisen ja laajan kattauksen kotimaisia laukkuja. Alla Birgit Pyykön mallistoa.

Valikoimissa on myös useita kodinesineitä ja ihania katseenvangitsia sisustukseen. Kaikille betonipintojen ystäville: Kuben osastoa E-hallissa ei kannata jättää väliin.

Katztudion lasitöissä hurmaa sympaattiset ja trendikkäät pastellit.

Vintagen ystäville löytyy myös ihanan nostagista tuulahdusta.

Messujen osastoilla voit ihastua myös lukuisaan määrään erilaisia keramiikkatöitä, jotka sopivat niin koristeeksi kuin käyttöesineiksi. Karoli Oy:n  mustavalkoiset tuotteet (alempi kuva) sopivat myös graafisemman sisustustyylin ystävälle.

 

Palmroth julkaisi kaksi päivää sitten 90-juhlavuoden juhlamalliston ja 30-luvun mallin mukaan tehdyt korkokengät. Kengät ovat nyt myynnissä messuilla, joten poikkea ostaamaan itsellesi klassikot. Lue lisää Palmrothin jalkineista artikkelistamme.

Talvi on neuleiden aikaa. Suosittelen vierailemaan Hurmås-neuledesignin osastolla. Testissäni on ollut vasemmanpuoleinen merinovillainen Juhlaruusu-mekko, johon olen ihastunut. Hurmåksen neuleissa on myös unisex-malleja, joten täältä löytyy lämmintä ja tyylikästä lahjaa vaikkapa isälle tai miesystävälle.

Lasten joululahjoihin messut tarjovat lukuisia hurmaavia ratkaisuja leluista vaatteisiin. Myös Pegasoksen keraamiset satueläinhahmot ovat suosittuja.

Messuilla voit lahjaostoston lisäksi aloittaa myös kodin jouluvalmistelut. Valonan himmelit sopivat myös sisustukseen muinakin vuodenaikoina.  Joulu ei kuitenkaan näy messuilla silmiinpistävästä, joten missään nimessä joulumyyjäisiä vihaavien ei tarvitse pelätä joulutavaroiden tulvaa.

 

Erilaisia kotimaisia turkistuotteita on tarjolla niin pukeutumiseen kuin sisustamiseen.

Ihanat kuosit houkuttelevat kangasostoksille.

Viikonlopun aikana myydään varmasti tuhansia rullia ja keriä erilaisia lankoja.

Lue lisää