Suomalainen kellogaala palkitsi vuoden 2021 parhaat

Watch Awards Finland 2021

Suomalaisen kelloalan palkintogaala, Watch Awards Finland, palkitsi vuoden 2021 parhaat uutuudet, tekijät ja teot.

Voittajat valittiin viidessä kategoriassa yleisöäänestyksen perusteella, johon finalistit valitsi asiantuntijaraati. Voittajat kategorioittain olivat:

Vuoden kelloteko

Voittaja: Suomen kello- ja korumuseo Kruunu

Perustelut: 
Suomi sai noin kahdeksan vuoden projektin päätteeksi ensimmäisen kello- ja korumuseon Espooseen WeeGeen naapuriin. Siihen asti Kellomuseo toimi WeeGeen tiloissa, mutta nyt kellot ja korut saivat yhteisen modernilla otteella toimivan museon. Museon yksi vahvuus on siinä, että siellä ei ole pysyviä näyttelyitä. Vaihtuvien näyttelyiden ansiosta Kruunu-nimen saanut kello- ja korumuseo n vahvasti kiinni tässä ajassa uudistaen samalla pölyttyneitä käsityksiä museotoiminnasta.

Kello- ja korumuseo Kruunu valittiin vuoden kelloteoksi.

**

Vuoden kellomallisto

Voittaja: Jurmo Sisu

Perustelut: 
Jurmo esitteli Sisu-mallistonsa virtuaalisesti keväällä 2021. Vahvasti kustomointiin perustuva skeletonmallisto on ollut Jurmolle kaupallinen menestystarina, mallisto josta Jurmo pitkälti tänä päivänä tunnetaan. Reilun kahden tuhannen euron hintaisena Sisu on ollut myös suomalaisille saavutettavissa oleva arvokello. Huomionarvoista on myös se, että Sisut valmistetaan pitkälti Jurmon työpajalla Otaniemessä.

Jurmo palkittiin Watch Awards Finland -palkintogaalassa kahdella palkinnolla. Vuoden kellomallistoksi valittiin Jurmo Sisu ja Vuoden kelloksi Jurmo Karu Seasons -naistenkello.
Jurmo palkittiin Watch Awards Finland -palkintogaalassa kahdella palkinnolla. Vuoden kellomallistoksi valittiin Jurmo Sisu ja Vuoden kelloksi Jurmo Karu Seasons -naistenkello.

Vuoden kello

Voittaja: Jurmo Karu Seasons

Perustelut: 
Suomalaisen Jurmon naistenkellomalli Karu Seasons oli vuoden yllättäjiä. 32 millimetrin kokoinen ja kauniin helmiäistaulun omaava automaattikello löysi paikkansa lukuisten kuluttajien sydämissä, ollen samalla vuoden eleganteimpia naistenkellouutuuksia alle kahden tuhannen euron hintaluokassa.

**

Vuoden kelloammattilainen

Voittaja: Mia Rautakoura

Perustelut: 
Mia Rautakoura on kello- ja korualan rautarouva, näin voidaan kuvata tätä 25 vuoden uran tehnyttä Lindroosin Kämp Gallerian myymäläpäällikköä. Mia on alalle omistautunut ja  hersyvän huumorintajun omaava ammattilainen, joka tekee mitä lupaa. Ja vähän päälle.

Vuoden kelloammattilainen - Mia Rautakoura

**

Vuoden yritys

Voittaja: Kulta-Center

Perustelut: 
Itä-Suomesta kotoisin oleva Kulta-Center on ollut Timanttiset-ketjun vahva kauppias, joka otti viime vuonna kunnianhimoisen askeleen kohti arvokellojen ja -korujen myyntiä uudistamalla oman brändinsä ja jalkauttamalla sen lippulaivamyymälän muodossa Tampereelle. Vaikka myymälä avautui vasta vuoden 2022 puolella, teki Kulta-Center merkittävän investointipäätöksen viime vuonna kesken pandemian. Vahvan selkänojan riskinotolle antoi Kulta-Centerin vahva verkkokauppamyynti, jossa he ovat Suomen suurimpien joukossa.

Kulta-Centerin Tampereen lippulaivamyymälän vetäjä Vesa Tulkki otti vastaan Vuoden yritys -palkinnon.

Elämäntyöpalkinto

Elämäntyöpalkinto myönnetään ansioituneelle henkilölle, joka on tehnyt alalla pitkän ja poikkeuksellisen merkityksellisen uran. Tänä vuonna Elämäntyö-tunnustuksen sai Esa Mertanen.

Katso palkintogaalan livetaltiointi

Watch Awards Finland 2021 -gaala
Palkintogaalan juonsivat Jussi Kivistö (vasemmalla), Matti Airaksinen ja Paula Pyhälä.

Watch Awards Finland lyhyesti

Watch Awards Finland -gaalan järjestivät Tyyliniekka, Suomen Kelloseppäliitto ja Kellosepäntaidon edistämissäätiö, yhteistyössä The Folks Hotel Konepaja ja Helsinki Distilling Company.

Kuvat: Niko (Beyond Horology Podcast) & Aki Keskitalo (The Folks Hotel Konepaja)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat