Suitsupply – Laatua pukeutumiseen huokeammin

Pitkään olen vilkuillut Suitsupplyn pelkistetyn ja tyylikkään oloisia pukineita. Meillä Suomessa tätä miestenvaateliikettä ei valitettavasti (ainakaan vielä) ole. Lähimmät putiikit sijaitsevat Latviassa ja Liettuassa. Yritys on saanut alkunsa Amsterdamissa vuonna 2000.

Kävin pienellä lomareissulla San Franciscossa ja sieltä sattuu löytymään myös Suitsupplyn myymälä. Yhdysvalloissa myymälöitä on yhteensä 21. Otin yhteyttä yritykseen ja pääsin haastattelemaan SF:n myymäläpäällikköä Jenna Monroeta. Valitettavasti SS:n politiikkaan kuuluu, että liikkeissä ei saa kuvata, joten meidän on tyydyttävä yrityksen markkinointipäällikön lähettämään kuvitukseen.

Miten Suitsupply eroaa muista vastaavista miestenvaateliikkeistä?

Jenna kertoi, että SS toimii vertikaalisesti integroidusti siten, että se hallinnoi koko arvoketjua kankaiden hankinnasta tuotantoon ja edelleen kuluttajamyyntiin. Kankaat tulevat Italiasta ja tehtaat sijaitsevat Kiinassa. Suitsupply on ainoita tällaisia toimijoita premium-luokassa, ainakin tässä mittakaavassa. Toimintatapa sekä kalleimmilta tonteilta syrjässä sijaitsevat myymälät pitävät huolen siitä, että hinnat ovat suhteellisen huokeita vastaavantasoisisiin premium-brändien tuotteisiin nähden.

Suit Supply San Francisco

Villakankaiset takit ovat luksusta, mutta villainen pintamateriaali ei juuri auta, jos vuorimateriaalina on tukala polyesteri.

Erityisen mieltynyt olen siihen, että SS:n irto- ja pukutakkien vuorimateriaalina käytetään Bembergiä. Villakankaiset takit ovat luksusta, mutta villainen pintamateriaali ei juuri auta, jos vuorimateriaalina on tukala polyesteri. Siksipä “100 % villaa”-merkintöjen ei pidä antaa hämätä, sillä sillä viitataan usein ainoastaan pintamateriaaliin. Pahimmissa tapauksissa vuorimateriaalia ei edes kerrota (varsin yleistä useissa verkkokaupoissa, olen huomannut).

Suosittelemme

Cupro on ominaisuuksiltaan erästä parhaista vuorimateriaaleista – Kestävää, hengittävää ja miellyttävän tuntuista. Bemberg on japanilaista korkealuokkaista cuproa. Se valmistetaan puuvillasta ja on näin luontaista sekä antistaattista – Toisin kuin polyesteri, joka siis on muovia. Tokihan kotimaassa esimerkiksi aina niin mainio Herrainpukimo tarjoaa viskoosi- tai cupro-vuorillisia takkeja.

Suit Supply San Francisco

Erilaisia pukumalleja SS:llä on 15. Näistä suosituimmat ovat klassisin tai konservatiivisin Napoli sekä Sienna. Washington on puolestaan kaikkein nykyaikaisin ja tiukimmin istuva malli.

Kangasvaihtoehtoja on todella paljon. Suurin osa on villaa tai esimerkiksi pellavan, silkin ja villan sekoitusta. Kesämallistossa on tarjolla paljon pellavavaihtoehtoja. Kankaista löytyy myös esimerkiksi alpakanvilla-puuvillasekoitusta, joka on tavallista puuvillaa paksumpaa ja lämpimämpää. Kaikki SS:n puvut on tehty kokonaisella tai puolittaisella irtoliinarakenteella. Red- eli premium-sarjan puvut ovat kaikki kokonaisella irtoliinarakenteella. Rakenteesta voi lukea hieman enemmän Herrainpukimon mittatilauspukua käsittelevästä jutustani (katso myös kuva markettipukusimulaattoristani).

SS:n valikoimista löytyy tarjontaa tyylikkääseen arkisempaan menoon, runsaasti erilaisia pukuvaihtoehtoja; solmioita, taskuliinoja, sukkia ja vastaavia lisätarpeita sekä smokkitarjontaa ja mittatilausmahdollisuus. Useissa myymälöissä on myös räätäli, joka työskentelee näkyvällä paikalla keskellä toimitiloja, ja jolta saa esimerkiksi lahkeiden lyhennykset vaivattomasti.

Tällä erää matkaani ei tarttunut mitään (ei, ei edes taskuliina tai sukkia), sillä matkalaukkuni natisi jo liitoksistaan kahviostosten vuoksi (San Franciscossa on aivan huikea kahviskene, siitä kirjaillen Kahville.co:n puolelle piakkoin) ja toisaalta SS:llä on näppärä verkkokauppa. Ehkäpä ne sukat siis lähtevät pian tilaukseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat