Sinn 556 I RS – uutuusmalli, jossa on kaikki kohdallaan

Saksalainen kellonvalmistaja Sinn esitteli huhtikuun lopussa lisäyksiä suosittuun 556-mallistoonsa, joista Sinn 556 I RS -mallinimeä kantava uutuus on osoittautunut tyylikkääksi ja monikäyttöiseksi rannekelloksi.

Sinn on etenkin kelloharrastajien suosiossa, eikä suotta. Valmistajan vahvuus on ollut tuottaa kovaan käyttöön suunniteltuja rannekelloja kohtuullisella hintalapulla. Vaikka mallistosta löytyy tukku bisnes- ja juhlapukeutumiseen suunniteltuja kelloja, on Sinn omimmillaan enemmän tai vähemmän military-henkisten kellojen tekijänä.

556-mallisto on Sinnin mallistoista se, joka tasapainottelee onnistuneesti eri tyylien välimaastossa ollen valmistajan vastaus monipuolista ja huoletonta käyttökelloa etsiville. Kun hintaluokka asettuu vielä tuhannen euron pintaan, on kyseessä kaikin tavoin houkutteleva mallisto.

Sinn 556 I RS

556 I RS -nimen taakse kätkeytyy kliinisen tyylikäs sporttikello, johon RS-merkinnän mukainen punainen sekuntiosoitin (Red Second) tuo muuten niin kliiniseen kelloon pienen särmän, jonka vaikutus on yllättävän suuri. Perustan väitteeni kokemukseeni sinisestä 556 I B -sisarmallista, josta oli karsittu pois myös päivyri. Rannetuntuma oli siinä, niin kuin kaikissa 556-malleissa erinomainen, mutta pukeutumisen näkökulmasta se oli hieman yllätyksetön.

Sinn 556 I RS:n kellotaulu on kaunis.

Sinn 556 I RS:n vahvuus on hillityn koon (halkaisija 38,5 mm, paksuus 11 mm) lisäksi sen upeasti kiiltävässä kellotaulussa, joka hehkuu hienovaraisesti erilaisissa valaistuksissa. Se minkä huomasin vasta käytön myötä liittyy vahvasti punaiseen sekuntiosoittimeen, joka tuo oikeassa valaistuksessa kellotauluun hieman punertavan hehkun osoittimen ympärille. Mielestäni tämä hentoakin hennompi efekti tuo esteetikon silmiä ja mieltä hivelevää fiilistä, jota harvoin tässä hintaluokassa on tarjolla. Ja onhan tuo punainen sekuntiosoitin piristävä näky mustan kellotaulun päällä ilman hehkua, jota on kiva katsoa molemmin puolin heijastesuojatun safiirilasin läpi.

Suosittelemme

Kellonkuori on satiinihiottua terästä, joka osaltaan tuo sporttimaiseen kelloon hitusen eleganssia nostaen sen pois tavanomaisuudesta. Kellon työkalumaiset juuret näkyvät siinä, että sille luvataan 200 metrin vesitiiviys, sekä riittävä suojaus arjen magnetismia vastaan. Vesitiiviyden varmistamiseksi kellon vetonuppi on ruuvilukittavaa mallia ja molemmin puolin olevat pienet ulokkeet suojaavat sitä iskuilta. Myös kellotaulun osoittimien ja indeksien lume on vahva.

Sinn 556 I RS:n sivuprofiili.

Sinn 556 I RS:n koneistona toimii luotettava SW200-1.

Koneistona toimii Sellitan “työhevonen”, eli SW200-1, joka tarjoaa kellolle 38 tunnin käyntivaran. Vetonupin käyttötuntuma on käytetyn automaattikoneiston mukaisesti rahisevan tunnokas. Koneistossa on ajan pysäytystoiminto, joten se on helppo asettaa tarkkaan aikaan. Koneiston toimintaa voi tarkkailla safiirisen takalasin läpi.

Tyylin monitaituri

Teknisten seikkojen jälkeen palaan lopuksi tyylin äärelle. Vaikka kyseessä on teknisesti ottaen sporttisesta työkalukellosta, on Sinn onnistuneesti yhdistänyt 556-mallistossa erilaiset käyttötarpeet – jotka korostuvat nyt esitellystä 556 I RS -mallissa.

Sinn 556 -mallisto on kliininen valinta ranteeseen.

Sinn 556 toimii myös rennon irtotakin kanssa.

Yksi itselleni selkeä mittari onnistumisesta on erilaisten rannekkeiden yhteensopivuus kelloon. Kelloa myydään teräsrannekkeen lisäksi erivärisillä nahkarannekkeilla, jotka järjestään sopivat kelloon kuin nenä päähän. Teräsranneella 556 I RS on sporttinen ja työkaluhenkinen rannekello, kun taas mokkanahkaisella rannekkeella siitä kuoriutuu smart casual -henkisempi.

Equus Leatherin sininen alligaattoriranneke tekee kellosta pukukellomaisen.

Mutta mutta… kello toimii hienosti myös pukukellomaisilla nahkarannekkeilla, myös hienostuneemmilla alligaattorirannekkeilla. Tämä on paljon sanottu, mutta kuten tekstistä voi päätellä, olen positiivisesti yllättynyt kellon monipuolisuudesta.

Yhteenveto

Sinn on onnistunut luomaan pienellä varioinnilla 556-malliston tyyliniekan, jossa on ainesta rannekkeita vaihtamalla käyttäjän ainoaksi rannekelloksi. Kun tämä yhdistetään noin tuhannen euron hintalappuun (rannekkeesta riippuen), voin suositella uutuutta lämpimästi hillityn kokoista ja monikäyttöistä kelloa etsivälle.

Suomessa Sinnin kellojen jälleenmyyjiä ovat Salkari, Kulta-Center ja Keskisen Kello.

Sinn 556 I RS pähkinänkuoressa

 • Malli: Sinn 556 I RS
 • Koneisto: Sellita SW200-1 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 38 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 38,5 mm
 • Kuoren paksuus: 11 mm
 • Lasi: safiiri (molemmin puolin heijastesuojattu)
 • Vesitiiviys: 200 m
 • Ranneke: nahka, silikoni tai teräs
 • Hinta: 960 € (nahka), 1.130 € (silikoni), 1.140 € (teräs)

Lue lisää