Sinn-uutuudet 2020: Uusi mallisto ja täydennyksiä vanhoihin

Saksalainen kellomerkki Sinn julkaisi vuoden 2020 uutuuksina uuden U50-malliston, kolme pukukelloa ja kaksi uutta kellomallia valmistajan hinta-laatusuhteeltaan mainioon 556-mallistoon.

Uusi Sinn U50 -mallisto

Uutuuksista merkittävin on uusi U50-nimeä kantava sukeltajankellomallisto, joka sisältää tässä vaiheessa kolme eri mallia. Kaikkia malleja yhdistäviä tekijöitä ovat saksalaisesta sukellusveneissä käytettävästä teräksestä tehty 41 millimetrin teräskuori, Sellitan SW-300 -koneisto ja peräti 500 metrin vesitiiviys. Lisäksi kelloissa on Sinnin käyttämä ns. Captive-kellonkehä, joka estää kellonkehän tahattoman liukumisen.

Se miten U50-malliston kellot eroavat U1- ja U2-mallistoista on koko. Siinä missä edellä mainittujen mallien kuorenkoko on 44 millimetriä, tuo U50 saatavilla monien kaipaaman, hillitymmän kuorikoon.

Mallien väliset erot ovat helppo huomata silmämääräisesti siitä, että U50-malli on kokonaan teräksen värinen ja sen kellonkehässä on naarmuuntumista tehokkaasti estävä Tegiment-pinnoite, U50 SDR:ssä on musta Tegiment-menetelmällä tehty kova pinnoite, joka on yhdistetty teräskuoreen. Kolmas malli kantaa nimeä U50 S, joka on kokomusta. Kaikki mallit ovat saatavissa erilaisilla rannekkeilla ja 20 millimetrin rannekekoko tekee ilmeen muuttamisen helpoksi.

U50-mallisto tulee myyntiin toukokuussa ja hintataso on rannekkeesta riippuen kahden tuhannen euron molemmin puolin.

Kolme uutta pukukelloa

Sinn on systemaattisesti laajentanut pukukellojensa tarjontaa ja nyt esitellyt uutuudet sijoittuvat valmistajan Classic 17xx-mallistoon. 39-päätteinen luku viittaa kellon kuoren kokoon, joka on pukukellolle hyvin soveltuva 39 millimetriä. Uutuuksissa on samalla siirrytty käyttämään Sellitan koneistoja ETA:n sijaan.

Suosittelemme

Yhteistä kelloissa on myös molemmin heijastesuojattu safiirilari edessä ja sisäpuolelta heijastesuojattu safiirilasi takana, jonka läpi on mukava tarkkailla koneiston toimintaa ja viimeistelyä. Arkikäyttöä ajatellen kelloissa on myös hyvä, sadan metrin vesitiiviys.

Uutuuksista kaksi (1739 St I S sekä 1739 St I 4N) ovat toistensa sisarmalleja, jotka eroavat toisistaan kellotaulun designin osalta. Hopeanvärisessä mallissa (4N) on kullatut osoittimet ja indeksit, joka tekee kellosta omaan silmään juhlavampaan käyttöön tarkoitetun, kun taas mustatauluinen, tietyllä tapaa vinyylilevyn näköisen designin omaava (S) malli istuu paremmin bisneskäyttöön. Molempien mallien vahvuus on myös ohuus, sillä kello on vain 9,1 millimetrin paksuinen.

 

Kolmas uutuus on aiemmin 42 millimetrin kokoisena saataville tulleen Heimat-mallin pienempi versio, jonka kellotaulun timanttikuviointi toistuu Frankfurtista käytettävissä siiderilaseissa, joka tunnetaan myös nimellä Gerippte. Tällä kuvioinnilla Sinn haluaa tuoda esille omia juuriaan, jotka ovat nimenomaan Frankfurtissa. Heimat-malli on niin ikään 9,1 millimetrin paksuinen (tai ohut), joten se sopii hienosti persoonallisempaa pukukelloa arvostavan ranteeseen.

Kaikki edellä esitellyt pukukellot tulevat saataville syksyn aikana. Kellojen hinta on 1.890 euroa.

Kaksi uutta 556-mallia

Sinnin suosittu 556-mallisto sai kaksi lisäystä eri rannekevaihtoehdoilla, jotka kantavat mallinimiä 556 A RS ja 556 I RS. Kirjainten takana on kaksi erilaista taulumallia, joista A-mallissa on arabialaiset indeksit kello 12, 3, 6 ja 9:n kohdalla, kun taas I-mallista ne puuttuvat. RS tarkoittaa puolestaan tämän vuoden uutuutta, joka on Sinnin muista malleista tutuksi tullut punainen sekuntiosoitin (Red Second).

Sinn 556 A RS eri rannekkeilla

Sinn 556 I RS eri rannekkeilla

556-malliston uutuudet tulevat myyntiin kesäkuussa ja hintataso on rannekkeesta riippuen 960-1.220 euroa.

Yhteenveto

Nyt esitellyt uutuudet ovat kokonaisuudessaan onnistuneita, mutta tietyllä tapaa erittäin pragmaattisia. Parin viime vuoden kaltaista värien ilotulitusta ei tällä kertaa nähty, joka asettaa odotuksia seuraaville julkistuksille.

Suomessa Sinnin kellojen jälleenmyyjänä toimii mm. Salkari.

Haluatko lukea lisää?

Lue Sinn-artikkelimme täältä.

Lue lisää