Sinisen takin inspiraatioita (Osa 3)

Sarjan kolmannessa osassa paritamme tweedtakin värikkäiden housujen kanssa. Värikkäät housut ovat haaste, jonka kanssa kokenutkin pukeutuja voi mennä metsään. Kaupoissa ja lehtien pukeutumissivuilla neuvotaan miehiä valitsemaan rohkeita värejä, muttei kuitenkaan neuvota kuinka temppu tehdään tyyli säilyttäen.

Koska miehiä jatkuvasti ohjeistetaan käyttämään punaisia housuja, on punaisista housuista hyvä aloittaa. Älä missään nimessä valitse kirkkaanpunaisia housuja, koska onnistumisen todennäköisyys kasvaa pysyttelemällä murretuissa sävyissä. Ja kun housuissa on väriä, on muun asun syytä pysyä hillittynä.

Ensimmäinen setti on lähes identtinen edellisen osan kokonaisuuden kanssa. Vaihdoin ainoastaan beiget chinot murretun punaisiin vakosamettihousuihin ja kengät bootseista munkkikenkiin. Ilme muuttui kuitenkin täysin.

3-1
Sininen tweedtakki, paksut vakosamettihousut murretun punaisena ja OBCD-paita tuhdista kankaasta muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden. Kaikki värit taittavat siniseen tai ruskeaan mikä pitää asun rauhallisena. Housut: Massimo Dutti – Paita: Uniqlo – Solmio: Michelsons – Taskuliina: Herrainpukimo – Kengät: Loding

Kylminä kevätaamuina on lämpöä helppo nostaa neuleella. Kevään muotivärien sijaan suosittelen klassisia värejä, kuten tummansinistä, ruskeaa tai violettia. Mintunvihreä tai kirkkaankeltainen neule voi tuntua kaupassa hyvältä idealta, mutta niiden yhdisteleminen osaksi klassista pukeutumista vaatii harjaantunempaa silmää.

Lisäsin edelliseen asuun tummansinisen merinoneuleen. Neuleissa suosin helposti yhdisteltäviä värejä kuten tummansinistä ja -ruskeaa. Myös violetti ja tummanvihreä ovat käyttökelpoisia värejä, mutta niiden tyylikäs käyttö vaatii enemmän kokemusta. Neule: Dressmann

Toisena esimerkkinä käytän sinapinkeltaisia chinoja, keltaista solmiota ja vaihdan vielä paidan valkoiseksi. Tämä yhdistelmä menee värikkyydessään jo lähelle hyvän maun rajaa. Setissä on kirkkaanvärisiä vaatekappaleita kaksin kappalein, joten voimakkaan värinen taskuliina olisi jo ehdottomasti liikaa.

3-3
Väriä elämään! Tweedtakki sai kaverikseen keltaiset chinot ja sinikeltaisen solmion.
Housut: Hansen & Jacob – Paita ja taskuliina: Herrainpukimo – Solmio: Stockholm Kravatt

Asukokonaisuudesta saa huomattavasti rauhallisemman vaihtamalla keltaisen solmion tummempaan. Tässä esimerksissä vaihdoin keltaisen solmion tilalle Fleur-de-lis -kuvioidun tummansinisen solmion. Kuvioimaton sininen solmio tekisi setistä vieläkin neutraalimman.

Suosittelemme

3-4
Kalvosinten hienosäätöä. Keltaisen solmion vaihtaminen tummansiniseen tekee asusta rauhallisemman. Solmio: Charles Tyrwhitt

Oikein värien valitseminen vaatii aina vakaata harkintaa. Tässä muutama nyrkkisääntö valintoja helpottamaan:

  • Valitse aina takkia vaaleammat housut, se näyttää paremmalta
  • Tummansininen takki on hyvä kaveri lähes kaikenvärisille housulle. Värikäs takki taas on yhdistelyn kannalta painajainen.
  • Asussa saa olla yksi tai korkeintaan kaksi värikästä vaatekappaletta. Kolmella mennään lähes poikkeuksetta metsään.
  • Älä osta kirkkaanvärisiä housuja, vaan suosi murrettuja sävyjä. Pitäydy klassisissa väreissä.
  • Valitse solmion tummuus takkia vastaavaksi.
  • Taskuliinan tulee olla erivärinen kuin solmio. Suosi kokonaisuutta rauhoittavaa valkoista taskuliinaa kun asusi on jo muutenkin värikäs.

Lue lisää