Seuraa koirasi aktiivisuutta ja sijaintia Musti ja Mirri -paikannuksella

Kaupallinen yhteistyö: Elisa

Musti ja Mirri -paikannus on pienikokoinen seurantalaite, joka on suunniteltu erityisesti koirien sijainnin ja aktiivisuuden seurantaan. Laite kiinnitetään koiran kaulapantaan, ja lemmikin seuranta onnistuu älypuhelinsovelluksella.

Ihmisille on tarjolla jos jonkinmoista älyranneketta ja -kelloa, mutta tällä kertaa juttumme keskittyy Musti ja Mirri -paikannuslaitteeseen, jolla koiran aktiivisuuden ja reaaliaikaisen sijainnin seuranta onnistuu helposti älypuhelimen avulla. Pieni ja kevyt, pöly- sekä vesitiivis laite kestää kovaakin menoa, ja kulkee koiran mukana huomaamattomasti.

Musti ja Mirri Paikannus powered by Elisa
Kuvassa oikealla innokas tuotetestaaja Matti, kaverinsa Lakun kanssa.

Laite on suunniteltu erityisesti koirien hyvinvoinnista huolehtimiseen, ja se sopii hyvin pentukoirille, vanhempienkin koirien yksinolon seurantaan esimerkiksi etätöiden päättyessä, sekä karkailuun taipuvaisille rescue-koirille. Laitteen toiminnot saattavat houkutella käyttämään sitä myös metsästyksen yhteydessä, mutta suosittelemme kuitenkin siinä tapauksessa erityisesti metsästykseen suunniteltuja, tarkempia ja hinnakkaampia paikannuslaitteita.

Täyteen ladattuna Musti ja Mirri -paikannin tarjoaa noin 3-5 päivän toiminta-ajan. Laite toimii Elisan 2G-mobiiliyhteydellä. Se paikantaa sijainnin mobiiliverkon ja GPS-satelliittien kautta, sekä mittaa koiran aktiivisuutta liiketunnistimen avulla. Laitteessa on myös kaiutin ja mikrofoni, jolla omistaja voi kommunikoida koiran kanssa – laite hälyttää soittoäänellä ja vastaa automaattisesti.

Aktiivisuuden seuranta, paikannus, käyttäytymismerkinnät, ja kommunikointi onnistuu iPhone- ja Android-puhelimille ladattavissa olevalla älypuhelinsovelluksella. Sovellukseen voi lisätä useamman koiran, ja yksi koira on lisättävissä myös useampaan sovellukseen, jolloin saman koiran seuranta onnistuu useammalta perheenjäseneltä.

Musti ja Mirri Paikannus powered by Elisa
Pakkauksen sisältö: Paikannin, Micro-USB 5V DC -latauslaite, ja suomenkielinen käyttöohje

Musti ja Mirri -paikannus käyttökokemuksia

Jotta saimme oikeaa tuntumaa laitteen käyttöön ja toimivuuteen, se piti luonnollisesti laittaa tositoimiin. Löysimme lähipiiristä kahden koiran omistajan, jonka nuorempi koira, bordeauxindoggi Matti, suostui innokkaaksi testaajaksi. Tässä käyttökokemuksia noin viikon ajalta. Suluissa toimituksen huomiot.

Suosittelemme

– Laitteen käyttöönotto sisältäen sovelluksen lataamisen AppStoresta ja lemmikin lisääminen sovellukseen oli vaivatonta.

– Sovelluksen käyttö on helppoa, käyttöpainikkeita on yhteensä viisi ja alareunassa neljä käyttöpainiketta: koiran tiedot, käyttäytyminen ja aktiivisuus, paikannus ja sijaintihistoria. Käyttäytymistiedot-kohdassa voi valita kuudesta kohdasta onnistumisen tason ja lisäämään kirjallisen muistiinpanon lemmikin käyttäytymisestä.

– Sovellus antaa mahdollisuuden seurata paikantimen ja koiran sijaintia reaaliajassa, sekä asettaa alueet minkä sisällä koira voi liikkua ilman, että paikannin hälyttää.

Musti ja Mirri Paikannus powered by Elisa

– Laitteen akun kesto on hyvä, testissä akku kului noin 20% päivässä.

– Laite muodosti ensimmäisellä kerralla GPS-yhteyden heti, mutta kolmantena käyttöpäivänä sijainnin muodostamisessa oli jostain syystä ongelmia. Laitetta piti käyttää pari kertaa laturissa, siirtyä ulos, ja sitten pysähtyä paikoilleen, jolloin laite taas muodosti yhteyden.  (Paikannusongelmat saattavat johtua samana ajankohtana Suomessa havaitusta GPS-häirinnästä.)

– Käytettävissä oleva paikannushistoria on hyvä lisä sovelluksessa, voi katsoa lemmikin olinpaikan kellontarkkuudella.

– Sovelluksen vasemmassa laidassa oleva paikannus- käyttöpainike ei näytä kilometrejä, vaan 0 km, vaikka kuljettua matkaa on kilometrejä. Vasta kun klikkaa käyttöpainikkeen auki, näkee kuljetun matkan. Tämä olisi hyvä ja selkeä lisä sovellukseen, että näkisi jo käyttöpainikkeessa kuljetut kilometrit.  (Käyttöpainikkeen km-määrä tarkoittaa koiran etäisyyttä käyttäjään. Koska tämä on aiheuttanut hieman sekaannusta, tulossa olevan sovelluspäivityksen jälkeen myös kuljettu matka näytetään aloitusnäytössä.)

– Laitteen kiinnittäminen omiin reilumman kokoisiin kaulapantoihin ei onnistunut, joten se kiinnitettiin ohuella kuminauhalla kaulaan.  (Suosittelemme käyttämään Musti ja Mirri -paikannuslaitteelle suunniteltuja tarvikkeita, kuten saavilla olevaa Feel Active-kaulapantaa.)

Käyttäjän loppukommenttina: “Ihan käypä peli, mutta muutamia pieniä parannettavia asioita löytyy.”

Musti ja Mirri -paikannus ominaisuudet

 • Toimii Elisan 2G-mobiiliyhteydellä, laitteessa sisäänrakennettu SIM-kortti
 • Liittymän aktivointi onnistuu omatoimisesti. Elisa Lemmikki -liittymän käyttö 3,90 euroa kuukaudessa, avausmaksu 4,90 euroa
 • Paikannus: GPS-satelliitit ja mobiiliverkko, paikannustiheys normaalitilassa 30- ja SOS-tilassa 10 sekunnin välein.
 • Mittaa koiran aktiivisuutta liiketunnistimella.
 • Sisältää kaiuttimen ja mikrofonin.
 • Akku: 3.7V, 800mAh. Akun kesto noin 3-5 päivää.
 • Käyttölämpötila: -20 – +60°C. Toimii myös talvella.
 • Vesi- ja pölytiivis (IP67)
 • Sovellus ladattavissa Google Play ja Apple App Store -sovelluskaupoista
 • Virtalähde: Micro-USB 5V DC. Sisältyy pakkaukseen.
 • Mitat: 65 x 34 16mm
 • Paino: 38g
 • Valmistajan takuu: 24kk
 • Hinta: 89,90 euroa tai kuluttomasti erissä Elisan verkkokaupasta.
Musti ja Mirri Paikannus powered by Elisa
Aktiivinen koira voi hyvin!

 

Lue lisää