Seiko Prospex PADI Special Edition – upea, mutta kohtuuhintainen sukeltajankello

Tämä upea sukeltajankello on Seikon ja yhdysvaltalaislähtöisen PADI-sukelluskoulutusjärjestön yhteistyössä valmistama ja se sijoittuu Seikon sporttiseen Prospex-mallistoon. Mallimerkintää SRPA21K1 kantava mekaaninen sukeltajankello on yhteistyön ensimmäinen tuotos yhdessä Seiko Prospex Special Edition PADI SUN065 Kinetic GMT Diver -sukeltajankellon kanssa – ja lyhyesti sanottuna alku on erinomainen.

Seiko SRPA21K1 Prospex PADI Special Edition

Ensivaikutelma kellosta on positiivinen. PADI:n muotokieli kumartaa hienolla tavalla menneiden vuosikymmenten suuntaan c-shape-muodollaan, jonka ehdoton kohokohta on upeasti toteutettu sininen kellotaulu, jossa on sopivasti syvyyttä. Kellotaulun sininen sävy reagoi kauniisti valon vaihteluihin, joten sivusta katsottuna kellotaulu on yönsininen ja edestä katsottuna hieman turkoosiin taipuva tummansininen.

Seiko SRPA21K1 Prospex PADI Special Edition
Seiko SRPA21K1 Prospex PADI Special Edition

Kellotaulun sisälle on tyylikkäästi toteutettu ylöspäin kaartuva minuuttikehä, jonka sini-valko-punainen värimaailma sointuu hyvin yhteen kellotaulun kanssa. Tunnokkaasti napsuva ja vain vastapäivään pyörivä kellonkehä on puolestaan mallia pepsi, joka on täydellisessä sopusoinnussa kellotaulun kanssa. Minuutti- ja tuntiviisari sekä indeksien lume on seikomaiseen tapaan erinomainen.

Seiko PADI:n lume on erinomainen.
Seiko PADI:n lume on erinomainen.

PADI:n koneistona toimii Seikon luotettava 4R36, joka tarjoaa käyttäjälle reilun 40 tunnin käyntivaran, koneiston pysäyttävän hacking-toiminnon tarkan ajan asettamista varten, sekä mahdollisuuden manuaalivirittämiseen. Koneisto on sama kuin esimerkiksi Seiko Orange Monsterissa.

Seiko SRPA21K1 Prospex PADI Special Edition sivuprofiili

Suosittelemme

Kellon vetonuppi on ruuvilukittava ja sen tuntuma on hyvin kohdallaan, mitä nyt minuuttiviisarin asettamisessa kannattaa olla tarkkana ettei viisari heilahda pois halutusta kohdasta nuppia kiinni painettaessa.

Seiko SRPA21K1 Prospex PADI Special Edition

 

Kokonaisuuden kruunaa laadukas teräsranneke, joita harvemmin tapaa tämän hintaluokan rannekelloissa – paitsi Seikoissa. Tästä huomiosta pääsemme sujuvasti PADI:n selkeään vahvuuteen, eli kilpailukykyiseen hintaan. Alle 500 euron hintaisena PADI:n mukana rahalle saa poikkeuksellisen paljon vastinetta.

Sporttinen valinta

PADI on suunniteltu kestämään huoletonta käyttöä, aivan kuten sukeltajankellot lähtökohtaisestikin. 200 metrin vesitiiviys riittää hyvin sukeltamiseen ja kellon magneettisuojaus sulkee pitkälti pois myös potentiaaliset toimistosukeltamisen käyntihäiriöt. Tällaisia kellon magnetisoijia ovat mm. tablettien magneettikuoret sekä kauppojen kassalinjat.

Seiko Prospex PADI Special Edition Automatic -kellot myy Keskisen Kello.

Mikä PADI?

Tavalliselle kaduntallaajalle PADI ei sano mitään, mutta sukeltajille nimi on tutumpi. Kyseessä on Yhdysvalloista alkunsa saanut ja maailman johtavaksi noussut sukelluskoulutusjärjestelmä, joka määrittelee kurssisisällöt ja standardit sukellusopetukselle sekä sukelluskouluttajien koulutukselle ympäri maailmaa.

Seikon yhteistyö PADI:n kanssa sisältää julkaistujen sukeltajankellojen lisäksi Project AWARE -projektin rahoittamista. AWARE:n tavoitteena on edistää valtamerien suojelua laitesukeltajien toimesta.

Tekniset tiedot:

 • Malli: SRPA21K1
 • Koneisto: 4R36 (in-house)
 • Käyntitaajuus: 21 600
 • Käyntivara: 41 tuntia
 • Kuori: teräs
 • Rungon halkaisija: 45 mm
 • Kellon paksuus: 13,4 mm
 • Lasi: Hardlex
 • Vesitiiviys: 200 m (20 bar)
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: teräs
 • Hinta: 459e (Keskisen Kello 6.11.2016)

Lue lisää