Seiko Orange Monster on kesämiehen kello

Kaupallinen yhteistyö: Perkko

Kesä on paras päivä Suomessa. Jos kuitenkin käy niin, että vettä sataa, tai vaihtoehtoisesti aurinko paistaa ja se houkuttelee lomalaisen rannalle nauttimaan Suomen suvesta, on monikäyttöiselle rannekellolle tilausta. Hyvä valinta tällaiseksi kelloksi on Seiko Orange Monster.

Seiko Orange Monster on vesipeto.
Seiko Orange Monster on vesipeto.

Seiko Monster

Monster on japanilaisen Seikon sukeltajakello, joka on nimensä mukaisesti monsterimaisen kookas, tai siltä se aluksi voi tuntua. Oli miten oli, Monster herättää takuulla huomiota kokonsa ja värinsä puolesta, etenkin jos on päätynyt kellon oranssiin malliin, eli Orangeen. Mikäli oranssi väri ei iske, niin Monster-mallistosta löytyy useita erilaisia väri- ja rannekevaihtoehtoja.

Seiko Monsterin teräsranneke on laadukas.
Seiko Monsterin teräsranneke on laadukas.

Kello kannattaa hankkia teräsrannekkeella, sillä kangas-, nahka- ja kumirannekkeita saa tarvikkeina suhteessa merkittävästi edullisemmin kuin teräsrannekkeita. Monsterin mukana tuleva teräsranneke on kellon hintaan nähden todella laadukas.

Laadukas koneisto on tarkka ja kestävä

Monsterin koneisto on Seikon omaa tuotantoa ja toisen sukupolven malleissa (SRP309) kellon sisällä sykkii 4R36-kaliiperin koneisto. Konkreettisesti tämä tarkoittaa sitä, että kellossa on kaksoispäivyri eli päivämäärä- ja viikonpäivämerkinnät, ns. hacking-toiminto jolla kellon saa pysäytetty ajan asettamista varten, sekä automaattikoneisto jonka voi myös vetää. Viimeisestä on iloa etenkin silloin, kun kello on pysähtynyt ja se halutaan asettaa täsmälleen oikeaan aikaan tai samaan aikaan toisen kellon kanssa.

Selkeä kellotaulu on sukeltajakellossa hyve.
Selkeä kellotaulu on sukeltajakellossa hyve.

Erityistä kiitosta Seiko Monster saa helppolukuisesta kellotaulusta sekä viisareiden loistavasta lumesta, eli ajasta saa selvää pimeässäkin hyvin hehkuvien viisareiden ja indeksien ansiosta.

Automaattikoneiston kohdalla puhutaan usein käyntireservistä, joka tarkoittaa kellon käyntiajan määrää täyteen virittyneenä. Seiko Monsterissa tämä on reilu 40 tuntia, eli konkreettisesti kellon kun ottaa ranteesta illalla, niin se on edelleen käynnissä ja ajassa kun puet sen takaisin ranteeseen ylihuomenna aamulla.

Monster on kotonaan suomalaisessa kesäsäässä.
Monster on kotonaan suomalaisessa kesäsäässä.

Ruostumattomasta teräksestä tehty kuori, paksu mineraalilasi, antishocking-suojattu koneisto, 200 metrin vesitiiviys sekä kruunun kierreruuvaus takaavat sen, että kello kestää kovaakin käyttöä. Lähestulkoon ainoa suomalaisen kesän rajoite on sauna, jonne kelloa ei kannata viedä sillä kuumuus ei tee hyvää koneiston öljylle.

Tyyliltään vapaa-ajan kello

Koska Seiko Monster on persoonallinen ja isokokoinen kello, soveltuu se tyylillisesti parhaiten vapaa-ajan rientoihin sekä casual friday -tyyliseen pukeutumiseen. Kellon luonnetta voi muuttaa kevyemmäksi vaihtamalla metallirannekkeen tilalle esimerkiksi nato– tai kumirannekkeen.

Suosittelemme

Seiko-Monster-2
Seiko Orange Monster (SRP309) sai kevyemmän ilmeen nato-rannekkeella.

Monsterin hienous piilee siinä, että sen kanssa voi elää huolettomasti, oli kyse sitten puiden pilkkomisesta, veneilystä, uimisesta tai sukeltamisesta, hiekalla makoilusta tai vaikka rantalentopallosta. Lyhyesti sanottuna Seiko Orange Monster on mitä parhain kesäkello.

Seikoja myy mm. Keskisen Kello.

Lue lisää