Seiko Elite Presage 1964 Limited Edition -mallisto

Kaupallinen yhteistyö: Kulta-Center

Seiko Elite Presage 1964 Limited Edition -kellot muodostavat yhdessä aiemmin esitellyn Seiko Elite Presage Automatic Chronograph 55th Anniversary Limited Edition -kronografin kanssa modernin heritage-henkisen malliston.

Uusia kellomalleja on kolme, jotka erottaa toisistaan kellotaulun väri. Yhteistä malleille on 41 millimetrin kokoinen teräskuori, jonka sisällä voimanlähteenä toimii 70 tunnin käyntivaran tarjoava 6R35-automaattikoneisto.

Muita yhteneväisiä ominaisuuksia ovat teräsranneke, heijastesuojattu safiirilasi, päivyri, sadan metrin vesitiiviys ja vetonuppi ilman kierrelukitusta. Kutakin mallia on tehty rajoitettu 1964 kappaleen erä ja yksilöllinen sarjanumero on kaiverrettu teräksiseen takakanteen.

-- MAINOS --

Kellojen suositushinta on 859 euroa ja ne ovat saatavilla valituilta jälleenmyyjiltä, kuten esimerkiksi Kulta-Centeriltä.

Kellotauluilla luodaan erilaista tyyliä

Kellotaulujen design on yhteneväinen aiemmin esitellyn Seiko Elite Presage Automatic Chronograph 55th Anniversary Limited Edition -kronografin kanssa sillä erotuksella, että kellotaulusta puuttuvat kronografin pikkutaulut, ja että päivyri on sijoitettu kello 3:n kohdalle.

Muuten kronografimallin kellotaulun parhaat piirteet on siirretty reilu kaksi milliä pienemmän kolmiviisarisen mallin kellotauluun sellaisenaan. Minuutti- ja tuntiosoittimet ovat hopeanväriset ja niissä on pimeässä kirkkaasti hehkuva lumepinnoite, jonka lisäksi indeksien alapuolelle on sijoitettu lumetäplät.

Kellotaulut osoittavat, miten värimuutoksilla kelloihin saadaan yllättävänkin paljon erilaista tunnelmaa. Siinä missä vaaleatauluinen (SPB127J1) on hillityn elegantti, vihreätauluinen (SPB129J1) on rohkean persoonallinen ja 1960-luvun henkeä kunnioittava, ja perinteinen mustatauluinen (SPB131J1) on puolestaan itseään korostamaton ja arkinen valinta ranteeseen.

Tyylikäs kolmikko

Esitelty Seiko Elite Presage 1964 Limited Edition- mallisto muodostaa hienon pienen kokoelman laadukasta sporttikelloa etsivälle, joka arvostaa japanilaista viimeistelyä sekä käytön huolettomuutta, mihin arkikäyttöön riittävä sadan metrin vesitiiviys ja useimpiin ranteisiin kompakti koko antavat hienot edellytykset.

Omimmillaan Seiko Elite Presage 1964 Limited Editionin kellot ovat rennossa, vapaa-aikaan sopivassa pukeutumisessa, mutta teräsrannekkeiset sporttikellot sopivat hyvin myös rennon bisnespukeutujan ranteeseen.

Pähkinänkuoressa

 • Koneisto: 6R35 inhouse-automaatti
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 70 tuntia
 • Kuori: teräs
 • Rungon halkaisija: 41 mm
 • Kellon paksuus: 11,3 mm
 • Lasi: kupera safiirilasi
 • Vesitiiviys: 100 m (10 ATM)
 • Ranneke: teräsranneke
 • Hinta: 859 €
 • Rajoitettu erä: 1.964 kpl / malli

Haluatko lukea lisää Seikosta?

Lue Seiko-artikkelimme täältä.

-- MAINOS --
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Kun kaksi automaattikelloa riittää, Citizen tarjoaa rahalla vastinetta

Citizen tunnetaan Eco-Drive -kelloistaan, mutta valmistajalta löytyy oivallinen valikoima tyylikkäitä automaattikelloja kuluttajaystävälliseen hintaan.  Japanilainen kellonvalmistaja Citizen omaa pitkän historian, joka...

G-SHOCK Frogman – tosielämän sammakkomiehille

Casio esitteli uudistetun G-SHOCK Frogman -kellomalliston, ensimmäistä kertaa analogisella taululla. G-SHOCK Frogman on vuonna 1993 julkaistu Casion high end- mallisto,...

Pirkan Kello ostaa, myy ja vaihtaa käytettyjä arvokelloja

Pirkan Kello aloitti tänä vuonna käytettyjen kellojen osto- ja myyntitoiminnan osana muuta liiketoimintaansa. Alku on ollut lupaava. Syy käytettyjen rannekellojen...

Ensiesittelyssä: Baume & Mercier Clifton Baumatic Day Date Moon Phase

Sveitsiläinen Baume & Mercier on nostanut profiiliaan viimeisten vuosien aikana Baumatic-koneistoon pohjautuvilla kellomalleillaan. Clifton Baumatic Day Date Moon Phase...

Sjöö Sandström Royal Steel Classic Annual Edition 2020

Ruotsalainen Sjöö Sandström esitteli ruskealla sektoritaululla varustetun Royal Steel Classic Annual Edition 2020 -rannekellon. Vaasalaisen Salkarin maahantuoman ruotsalaiskellonvalmistaja Sjöö Sandströmin...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.