Tänään ranteessa: Seiko Elite Presage Automatic Chronograph 55th Anniversary LE

Kaupallinen yhteistyö: Kulta-Center

Seiko esitteli vuonna 1964 ensimmäisen Crown Chronograph -nimeä kantavan kvartsikronografikellon, jonka 55. juhlavuoden kunniaksi japanilaisvalmistaja esitteli alkuperäiselle mallille uskollisen uudelleenversioinnin automaattikoneistolla.

Varsin pitkän nimen omaava Seiko Elite Presage Automatic Chronograph 55th Anniversary Limited Edition SRQ031J1 on erittäin onnistunut kellomalli, joka on ranteessa mittojansa hieman sirompi. Vintage-henkisyytensä ansioista kello sopii hienosti myös bisnespukeutujan ranteeseen.

Seiko Elite Presage Automatic Chronograph 55th Anniversary Limited Edition

Onnistunut juhlamalli on toteutettu 42,3 millimetrin teräskuoriin, joka tuntuu ranteessa lyhyiden korvakkeidensa ansiosta kokoaan pienemmältä. Samaan aikaan kapeahko kellonkehä tekee vaaleanbeigestä kellotaulusta kokoaan suuremman näköisen, jonka ansiosta kronografin pikkutaulut omaava kellotaulu on selkeä. Tämä on mahdollistanut myös alkuperäisessä mallissa olevan, varsin paksun indeksikehäkaiverruksen ilman “ruuhkaa”.

Juhlamallin kellotaulu on kaunis ja harmoninen. Kaiverretut pikkutaulut ja kelloa indeksien kohdalla kiertävä kaiverrettu rengas ovat kellotaulun pinnan alapuolella eri tasolla tuoden kellolle eleganttia fiilistä, jota kohollaan olevan indeksit ja SEIKO-logo, sekä pikkutauluja ympäröivät kiillotetut ja kohollaan olevat reunat täydentävät. Kuin pisteenä i:n päällä, indeksien alapuolella olevat lumetäplät nousevat kauniisti mustien kehystensä keskeltä esiin. Kellon tunti- ja minuuttiosoittimet ovat kellon ilmeeseen sointuvasti hopeanväriset, joiden keskellä on pimeässä hehkuva lumepinnoite.

Seiko Elite Presage Automatic Chronograph 55th Anniversary Limited Editionin kellotaulussa on useita silmää miellyttäviä yksityiskohtia.
Kellotaulussa on useita silmää miellyttäviä yksityiskohtia.

Vintage-henkisyydestään huolimatta Seikon juhlamalli on moderni rannekello, jonka voimanlähteenä toimii Seikon edistyksellisin, vuonna 2014 esitelty 8R48 column wheel -kronografikoneisto. Koneisto tarjoaa kellolle 45 tunnin käyntivaran ja sen tarkkuudeksi luvataan -15 – +25 sekuntia vuorokaudessa. Kellossa on myös arkikäyttöön enemmän kuin riittävä sadan metrin vesitiiviys.

Suosittelemme

Kellon elegantin kokonaisuuden täydentävät kupera safiirilasi ja Seikon mittapuullakin poikkeuksellisen laadukas ja notkea cordovan-ranneke, joten kellon saa alusta alkaen mukavasti ranteeseen oikealle kohdalle.

Tyylikäs ja monikäyttöinen sporttikello

Seiko Elite Presage Automatic Chronograph 55th Anniversary Limited Edition on pukeutujan valinta, sillä se taipuu erilaisiin tyyleihin vaivattomasti. Parhaimmillaan kello on kuitenkin bisnespukeutujan yleiskellona, jolla erottuu edukseen niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Seiko Elite Presage Automatic Chronograph 55th Anniversary Limited Edition on tyylikäs rannekello.

Tuhannen kappaleen rajoitetun erän Seiko Elite Presage Automatic Chronograph 55th Anniversary Limited Edition -rannekellon hinta on 3.500 euroa ja sitä myy mm. Kulta-Center.

Pähkinänkuoressa

 • Koneisto: 8R48 inhouse-automaatti
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 45 tuntia
 • Kuori: teräs
 • Rungon halkaisija: 42,3 mm
 • Kellon paksuus: 15,3 mm
 • Lasi: kupera safiirilasi
 • Vesitiiviys: 100 m (10 ATM)
 • Ranneke: cordovan-nahkaranneke
 • Hinta: 3.500 €
 • Rajoitettu erä: 1.000 kpl

Haluatko lukea lisää Seikosta?

Lue Seiko-artikkelimme täältä.

Lue lisää