Ravintolaesittely – Ravintola Sointu

Kaupallinen yhteistyö: Ravintola Sointu

Useimmat Tyyliniekan tekstit käsittelevät pukeutumista ja sen nyansseja, kuuluu tyylikkääseen elämään muutakin. Jo 1950-luvulla julkaistu Miehen Kirja sisällyttää listaan itsestään selvästi myös hyvän ruoan. Näinpä kun mies vie ystävänsä ja rakkaansa juhlimaan, vain paras ravintola kelpaa.

Karitsatartarin kauneuskaan ei vedä vertoja makuelämykselle.
Karitsatartarin kauneuskaan ei vedä vertoja makuelämykselle.

Turun Linnakadulla sijaitsevaa Sointua saattaisi erehtyä luulemaan tavanomaiseksi kortteliravintolaksi. Samassa tilassa aiemmin sijainneen, maineeltaan kyseenalaisen rockbaarin on kuitenkin korvannut yksi Turun ravintolamaailman kiistattomista helmistä. Tyyliltään kaurismäkeläisen tilan kontrastina Soinnun kunnianhimoinen keittiömestari James Kinghorn luo ravintolassaan maailmanluokan makutaidetta. Tarjolla on mitä mielikuvituksellisimpia makuyhdistelmiä sekä ajoittain myös virkistettyjä klassikoita. Annosten ulkoasu on aina viimeistellyn kaunis ja seuraa gastronomisen maailman virtauksia.

Sali on julkisivua mukailevan Kaurismäkeläinen.
Sali on julkisivua mukailevan Kaurismäkeläinen.

4CrabStarter

Korkeatasoisen ravintolan mielikuva nostaa usein ajatuksia pienistä, nälän jättävistä annoksista. Vaikka listalla ei varsinaisia rekkamiesannoksia olekaan, ei Soinnusta silti tarvitse poistua nälkäisenä. Hinnaltaan yllättävän edullisen maistelumenun nautittuaan havaitsee annosten olleen juuri oikeaa kokoa makujen tarkkailuun ilman ähkyä, mutta määränsä myötä miellyttävän täyttäviä. Jälkiruoan jälkeen ei tarvitse suunnata enää hampurilaiselle.

High diningin ajatus – makuaistitaide, jota ryyditetään visuaalisella kauneudella – toteutuu Soinnussa erinomaisesti. Annosten kekseliäät makusoinnut saavat hämmästelemään keittiön luovuutta ja odottamaan seuraavaa kokemusta. Kuukausittain vaihtuvat maistelumenut etenevät loogisena ja harmonisena makutarinana. Menun koettuaan ruokailija on paitsi onnellisen tyytyväinen, myös aina uutta, ainutlaatuista kokemusta rikkaampi.

5MeatMain

Suosittelemme

Maistelumenu sisältää tyypillisesti keittiön tervehdyksen, alkupalan, keiton, liha- tai kalapääruoan, juustolautasen sekä makean jälkiruoan. Kaikki annokset valmistetaan Soinnun keittiössä tuoreista raaka-aineista. Keittiömestarin menu tarjoaa aina kattavan läpileikkauksen kulloinkin tarjolla olevasta listasta. Sen valitseminen yksittäisten annosten sijaan on erittäin suositeltavaa. Soinnun mainio viinivalikoima tukee ateriaa.

Ateriaan kannattaa myös varata riittävästi aikaa, koska kyse ei ole vain vatsan täyttämisestä vaan miellyttävästä illanviettotavasta. Ruokien rytmi ja niiden kirvoittama keskustelu ovat ohjelma itsessään. Jälkiruoista on mukava siirtyä vielä baarin puolelle nauttimaan asiantuntemuksella valmistetuista cocktaileista sekä elävästä musiikista. Baarissa on myös oma, rennompi ruokalistansa myöhäisellä lounaalla tai illalla juomien seurana nautittavaksi.

6SointuBarSide

7Amuse

8FishStarter

9BeetSoup

10FishMain

11Dessert

Info

Ravintola Sointu
Linnankatu 27, Turku
[email protected]

Teksti ja kuvat: Jussi Häkkinen, Anu Rautalin

Lue lisää