Purjeet ylös! Esittelyssä Citizen Promaster Marine Eco-Drive Yacht

Kaupallinen yhteistyö: Citizen Suomi

Vaativaan harrastus- ja ammattikäyttöön suunnitellusta Citizen Promaster -mallistosta löytyy työkalu moneen lajiin – tapahtui toiminta sitten maalla, merellä tai ilmassa. 

Marine Eco-Drive Yacht -mallinimellä varustettu Promaster on suunniteltu kipparin apuriksi purjehduskilpailuun, ja tarjoaa monine ominaisuuksineen reilusti vastinetta rahalle. Oranssilla kumirannekkeella ja oranssilla kehän huomiovärillä varustettu purjehduskello on pirteä ilmestys, ja herättää värikkyydellään myös maakrapujen kiinnostuksen.

Citizen Promaster Marine Eco-Drive Yacht

Yacht-mallin kellotauluun on saatu mahdutettua melkoinen määrä informaatiota, sillä perusosoittimien lisäksi siitä löytyy kronografi-toimintojen apunäytöt, nupilla säädettävä toimintatilan valintanäyttö, kaksi erillistä digitaalinäyttöä, ja purjehduskilpailussa käytettävän Yacht-toiminnon merkinnät, jotka sijaitsevat kellotaulun ulkokehällä. Kellon kehällä on 360-asteinen kompassiasteikko, mitä käytetään Yacht-toiminnon yhteydessä tuulen suunnan merkitsemiseen.

-- MAINOS --

Kellon muita toimintoja ovat muun muassa kronografitoiminnot, 1-99 min ajastin, herätys, jatkuva kalenteri, päivämäärä ja kuukausi, jaettu aika, kaksoisaika, maailmanaika (22 aikavyöhykettä), sekä kolmenkymmenen kaupungin paikallisaika. Digitaalinäytöt toimivat toimintokohtaisesti yhteispelillä niin, että esimerkiksi paikallisajan näyttötilassa vasen näyttää kaupungin nimen ja paikallisen kellonajan.

Citizen Promaster Marine Eco-Drive Yacht

Citizen Promaster Marine Eco-Drive Yacht

Toimintojen käyttö on suurten ja napakasti toimivien painikkeiden ja kookkaan nupin ansiosta suoraviivaista, mutta kaikkien toimintojen käyttö vaatii syvällistä perehtymistä käyttöohjekirjaan. Käyttölogiikka on kuitenkin selkeää, ja plussaa tulee selkeästä toimintatilan vaihdosta, mikä tapahtuu porrastettua säätönuppia pyörittelemällä.

Kellotaulun ja digitaalinäyttöjen pienimmät merkinnät ovat sitä kokoluokkaa, että jos ikänäkö yhtään vaivaa, niin lasit ovat ehkä tarpeen. Mutta, koska kelloon on haluttu ahtaa roppakaupaupalla toimintoja, niin tekstin fonttikoot ovat sitä myötä väkisinkin pienentyneet.

Käyttövoima valosta

Citizen Promaster Marine Eco-Drive Yacht hyödyntää Citizenin jo 70-luvulla kehittämän Eco-Drive -tekniikan avulla valoenergiaa käyttövoimakseen. Kellon aurinkopaneeli muuntaa kellotaulun läpi tulevan valon sähkövirraksi, joka varastoidaan elohopeavapaaseen litiumioniakkuun. Paristottomuuden ansiosta Eco-Drive -koneistolla varustetut Citizenit eivät jätä jälkeensä käytettyjä paristoja. Säästö on Citizenin laskujen mukaan jopa pilvenpiirtäjän korkuinen kasa paristoja.

Citizen Promaster Marine Eco-Drive Yacht

Kellon käyntivara on täyteen ladattuna ja normaalikäytössä 90 päivää, mutta pimeässä lepotilassa ollessaan se säilyttää toimintavalmiuden jopa 4 vuotta. Kelloa voidaan myös ladata vaikka pöytälampun valossa, mutta auringonvalo on kuitenkin tehokkain ja nopein tapa saada lisää virtaa akkuun. Kellotaulusta löytyy varaustilan ilmaisin, ja kellossa on myös vähäisen varauksen hälytystoiminto.

Istuvuus

Kellon kuoren halkaisija on 44 millimetriä ja kuoren paksuus noin puolitoista senttimetriä, joten kyseessä on isohko kello. Muhkea kuori kuitenkin hivelee onnistuneen muotoilun ansiosta rannetta, ja kello tuntuu hieman kokoistaan pienemmältä. Napakoita painikkeita on vaikea painaa vahingossa ja kehäkin tuntuu pysyvän kovemmassakin käytössä paikallaan.

Citizen Promaster Marine Eco-Drive Yacht

Runsaalla säätövaralla varustetussa kumirannekkeessa on suurikokoinen teräksinen solki, sekä kaksi hännän paikoillaan pitävää vapaasti liikuteltavaa kumilenkkiä. Ranneke istuu miellyttävästi ja tukevasti ranteen ympärille ja 114 grammainen kello pysyy jämäkästi paikoillaan, eikä lähde valumaan ranteen toiselle puolelle.

Kuten todettu Promaster Aqualand -sukeltajan kellosta, myös Marine Yacht on huolella suunniteltu ja muotoiltu kello, jota on mukava pitää ranteessa.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: Citizen Promaster Marine Eco-Drive Yacht
 • Mallinumero: JR4061-18E
 • Koneisto: Eco-Drive / Solar
 • Käyntivara: 90 päivää
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 44 mm
 • Kuoren paksuus: 14,5 mm
 • Lasi: kristallilasi
 • Vesitiiviys: 200m / 20 atm
 • Ranneke: oranssi kumiranneke, leveys 22 mm, pituus 120-210 mm
 • Hinta: 489 €

Citizenin rannekellojen viralliset jälleenmyyjät löydät täältä.

-- MAINOS --

Pirkan Kellon kuuma kello
Kaupallinen yhteistyö

Jukka Mykkänen
Jukka Mykkänen on Tyyliniekan toimituspäällikkö, joka kirjoittaa mielellään kiinnostuksen kohteistaan, kuten autoista ja kelloista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, autonäyttelyissä, venettä kunnostaessa tai luonnossa liikkuessa. Itsekehittämisen kohteena tällä hetkellä on videokuvaus- ja editointi, sekä espanjan kielen opiskelu. Hola!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Vuoden kello – äänestä suosikkiasi

Tyyliniekka Watch Awards palkitsee yleisöäänestyksen perusteella kelloalan parhaimmiston vuodelta 2020. Vuoden kello -kategorian ehdokkaat ovat:  https://youtu.be/4Hn6oQqH4rA Tudor Black Bay 58 Navy...

Vuoden kellomallisto 2020 – äänestä suosikkiasi

Tyyliniekka Watch Awards palkitsee yleisöäänestyksen perusteella kelloalan parhaimmiston vuodelta 2020. Vuoden kellomallisto -kategorian ehdokkaat ovat:  https://youtu.be/EWIkGbR4oFo Breitling Chronomat Breitling esitteli vuonna 2020...

Vuoden kelloteko 2020 – äänestä suosikkiasi

Tyyliniekka Watch Awards palkitsee yleisöäänestyksen perusteella kelloalan parhaimmiston vuodelta 2020. Vuoden kelloteko -kategorian ehdokkaat ovat:  https://youtu.be/t9ZIH3piCoE   Kelloharrastajien Boxit Auki 2020 -hyväntekeväisyyskeräys Kelloharrastajat-yhteisön...

Tyyliniekka Watch Awards palkitsee parhaat kelloalan uutuudet, tekijät ja yritykset

Suomalaisittain parhaat kelloalan uutuudet, tekijät ja yritykset palkitaan Tyyliniekka Watch Awards -palkintogaalassa 24.2.2021 kello 19. Kelloalan vuosi 2020 oli monin...

Uutuus: Oris Carl Brashear Cal. 401 Limited Edition

Oris Carl Brashear Cal. 401 Limited Edition on sarjassaan jo kolmas Carl Brashearin nimeä kantava Oris, mutta tällä kertaa...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.