Porsche Design täyttää 50 vuotta – juhlan kunniaksi esiteltiin sekä 911 Targan erikoismalli että rajoitettuna eränä valmistettava rannekello

Alkuperäisen 911:n muotoilijana tunnettu Ferdinand Alexander Porsche perusti veljensä Hans-Peterin kanssa 50 vuotta sitten Porsche Designin, joka on tuonut Porsche-tyyliä myös automaailman ulkopuolelle. Heidän ensimmäinen tuotteensa oli musta rannekello, joka esiteltiin vuonna 1972.

Tuo kello on nyt toiminut inspiraation lähteenä uudelle rannekellolle, 911 Targan erikoismallille ja entisöidylle klassiselle Targalle. Uuden Targan pohjalta tehty erikoisversio on nimeltään Edition 50Y Porsche Design. 750 yksilön eränä valmistettava auto pohjautuu 911 Targa 4 GTS:ään, ja sen musta ulkoväri saa kontrastia helmoihin lisätyistä Porsche Design -raidoista. Sisätilat on puolestaan verhoiltu mustan nahan ja ruutukuvioisen Sport-Tex-kankaan yhdistelmällä. Pisteenä i:n päällä Sport Chrono -pakettiin kuuluvan kellon sekuntiviisari on punainen rannekellon malliin.

Pellin alla piilevään tekniikkaan ei ole tehty muutoksia, eli autoa vauhdittaa Targa GTS:n tavoin 480 hevosvoimaa tuottava tupla-ahdettu bokserikuutonen. Kahdeksanpykäläinen PDK-kaksoiskytkinautomaatti on vakiona, mutta haluttaessa saatavilla on myös seitsemänvaihteinen manuaali. Voima välitetään kaikille neljälle pyörälle, ja lähtöjärjestelmän avulla satasen nopeus saavutetaan parhaimmillaan 3,5 sekunnissa.

Erikoismalli saapuu myyntiin huhtikuussa, ja auton ohella tarjolle tulee myös erityinen versio Porschen Chronograph 1 -rannekellosta. Kellon tarkka nimi on Chronograph 1 – 1972 Limited Edition, ja siinä on hyödynnetty historiallista logoa sekä kirjaintyyppiä. Kellon valmistusmäärä on 500 kappaletta, ja järjestysnumero käy ilmi aikaraudan pakkauksen laatasta. Lisäksi kellon vetopaino on Porschen modernin Fuchs-vanteen mallinen.

Suosittelemme

Porsche Designin juhlavuoden kunniaksi saksalaismerkki entisöi myös vuodelta 1972 olevan 911 S 2.4 Targan. Työssä vierähti kaksi vuotta, koska lähtökohta oli melko huonossa kunnossa ja siitä puuttui osiakin. Tästä ei ollut juuri haittaa, koska Porsche Classic suunnitteli joka tapauksessa tekevänsä muutoksia klassikkoon. Auto sai vuonna 1972 suunnitellusta Chronograph 1 -rannekellosta tutun värimaailman, eli musta dominoi niin ulkokuorta kuin sisustaakin.

Helmoja koristavat vastaavat platinansävyiset raidat kuin uudessa Targassa, ja auton tunnusmerkkinä toimiva turvakaarikin on saanut pintaansa samaa sävyä. Targa-logotekstit ovat puolestaan mattamustat, ja moottoritilan ritilää koristaa Porsche Designin juhlavuodesta muistuttava merkki F.A. Porschen nimikirjoituksen jäljennöksen kera. Sisustassa on puolestaan klassista Sport-Texiä mustan nahan kaverina. Kellon ja autojen lisäksi Porsche Designilta on tulossa esimerkiksi vaatteita, kenkiä ja matkalaukkuja sisältävä Limited Capsule Collection 50-vuotisen merkkipaalun kunniaksi. Suunnitteilla on myös erityisiä aurinkolaseja, ja Stuttgartin tehtaan museossakin juhlitaan Porsche Designia oman näyttelyn merkeissä aina heinäkuuhun asti.

LähdeCarscoops

Lue lisää