Pohjoismaiden suurin kellotapahtuma, The Watch Show Finland, järjestetään 17.-18.5.2019

Suomen ja tätä nykyään myös pohjoismaiden merkittävin kelloalan tapahtuma, The Watch Show Finland, järjestetään perjantaina ja lauantaina 17.-18.5.2019 Helsingissä Kattilahallissa. Tapahtuman sisältö on vahvistunut vuosi vuodelta ja tänä vuonna mukana on ennätysmäärä laadukkaita näytteilleasettajia, vieraita ja kellobrändejä. Tapahtuman puuhamies Ville Arzoglou on syystäkin innoissaan.

Ville Arzoglou on The Watch Show'n isä.
Ville Arzoglou on The Watch Show’n isä.

Ville, tapahtuma on kasvanut tasaisesti vuosi vuodelta. Miten kaikki on oikein tapahtunut?

Kolmas Watch Show on alkamassa hyvissä tunnelmissa. Peruskonsepti on pysynyt samana ja teemme edelleen yhteistyötä niin uusien kuin vintage-kauppiaiden kanssa. Näin pyrimme vastaamaan monipuolisesti kävijöiden kysyntään.

- Advertisement -
Tänä vuonna valmistajat ovat voimakkaammin mukana, joko jälleenmyyjien tai maahantuojien avustuksella. Tämä tehtaiden sitoutuminen näkyy kävijöille parempana ja syvempänä tarjontana – ei niinkään kaupallisuutena, vaan syvempänä kurkistuksena pinnan alle. Uskon, että intohimo kelloja kohtaan välittyy tänä vuonna entistä selkeämmin.

Vaikka olemme kaupallinen tapahtuma, menemme voimakkaasti tuotteet ja fiilis edellä.

Mihin suuntaan Watch Show on menossa?

Pyrimme tekemään vielä enemmän yhteistyötä isompien merkkien kanssa, löytämään uusia juttuja harrastajille sekä täysin uusille kelloista kiinnostuneille nuorille – sekä entistä enemmän myös naisille. Watch Show’n kohdalla kansainvälistyminen on luonnollinen suuntaus, joka näkyy mm. Horological Brothers – Grönefeld Watchesin, Grand Seikon kellosepän ja Baume & Mercierin Baumatic-koneiston kehittämisestä vastanneen huippukellosepän läsnäolona. Näiden huipputekijöiden työtä pääsemme seuraamaan erilaisten demojen ja workshoppien kautta.

Unohtaa ei sovi myöskään suomalaisia kelloalan huippuosaajia, eli Kari Voutilaista, Stepan Sarpanevaa, Torsti Lainetta ja Simo Ylitaloa, jotka kaikki ovat messuilla mukana.

Millaisella tiimillä messuja tehdään?

Tiimi on viime vuodesta kasvanut. Kelloseppäkoulusta tänä keväänä valmistuva Paula Tyyskä on tullut uutena mukaan ja hoitaa käytännössä info- ja tapahtumakoordinointia, joten nyt organisointi ei ole enää yhden miehen varassa. Ja pakko se on myöntää, että Paulan organisointikyky itseeni verrattuna on huippuluokkaa. 🙂

Harri Kivinen on edelleen mukana, jonka kelloharrastajat eri ryhmissä ovat varmasti huomanneet. Haluamme tuottaa edelleen omaa korkealaatuista kuvamateriaalia, joka on Harrin ydinosaamista. Luonnollisesti Harrin järjestämät kellojen kuvaustyöpajat jatkuvat, sillä ne ovat messujen suosituinta antia. Haluamme innostaa ihmisiä ottamaan hyviä kuvia kelloista ja löytämään siihen myös hauskoja kulmia.

Mikä on yllättänyt tämän vuoden messuja tehtäessä?

Joka vuosi se kuitenkin yllättää, miten haastavaa ja raskasta show’n rakentaminen lopulta on. Kun tarjoamme konseptiamme avaimet käteen -periaatteella, vaatii se runsaasti työtä niin meiltä – kuin myös osallistujilta. Kaikilla kun on yhteinen tahtotila rakentaa viimeisen päälle hyvä show.

Avainlukuja? Millaisen kokoluokan ja määrien tapahtumasta puhutaan?

Kattilahalli on ääriään myöten täynnä, eli osastoja on 30 ja merkkejä osastoilla noin 50. Lisätilaa olemme saaneet ottamalla käyttöön Kattilahallin keskiosan, josta pääsee kulkemaan läpi mukavasti. Näin saamme logistiikan paremmin haltuun ja näin ollen entistä paremman kokemuksen kävijöille ja näytteilleasettajille. Kävijöitä odotamme paikalle reilua tuhatta ja perjantai myydään näillä näkymin loppuun, joten siihen kannattaa reagoida ostamalla lippu ennakkoon, jos haluaa varmasti päästä paikalle.

Missä Watch Show on vuonna 2021?

Kysymys on vähän liian aikainen, koska nyt joudumme pohtimaan onko sama ajankohta toimiva, sillä SIHH ja Baselworld siirtyivät alkuvuodesta huhti-toukokuun taitteeseen. Paikan haluamme pitää samana, sillä olemme löytäneet tapahtumalle sopivan kokoluokan. Mutta se milloin vuoden 2021 Watch Show järjestetään, on vielä auki.

Miksi kannattaa tulla messuille?

Messuille kannattaa tietysti tulla ja haluamme nähdä paikalla runsaasti uusia ihmisiä. Tilaisuus on harrastajille ainutlaatuinen, sillä vastaavaa tapahtumaa pohjoismaista ei löydy. Messuilla on myös hauskaa, sillä samanhenkisten ihmisten kanssa viihtyy luontaisesti. Kävijät luovat tunnelman, joka on melkeinpä tärkeämpää kuin kellot itsessään.

Watch Show on tarkoitettu kaikenlaisille harrastajille, eli emme ole keskittyneet vain ns. ylähyllyn tavaraan. Emme halua puhua siitä, mikä on maailman kallein juttu, vaan haluamme näyttää miten kaikille löytyy sopiva tapa ja hintaluokka harrastaa.

Olemme avoin kohtaamispaikka kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kelloista. Tervetuloa mukaan, Watch Show tulee olemaan huippujuttu.

The Watch Show Finlandin isäntä Ville Arzoglou haastatteli Kari Voutilaista.
The Watch Show Finlandin isäntä Ville Arzoglou haastatteli vuonna 2018 Kari Voutilaista.

Hanki lippusi etukäteen!

Kaksipäiväisen tapahtuman liput kannattaa ostaa etukäteen, sillä näin varmistat jouhevan sisäänpääsyn ja varmistat samalla pääsysi tapahtumaan. Järjestäjän mukaan perjantain K18-tapahtuma tullaan myymään näillä näkymin loppuun ennakkoon, jolloin lippuja ei saa enää ovelta.

Yhden päivän lippuhinta on 25 euroa, kahden päivän lippupaketin hinta on puolestaan 40 euroa. Liput voit ostaa täältä.

Stylefellow on The Watch Show Finlandin mediakumppani ja tuotamme paikan päältä runsaasti live-sisältöä sosiaalisen median kanaviimme hashtagilla #TheWatchShowFinland

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Kelloseppäkoulun valtionrahoitusta vähennettiin taas – koulua uhkaa lopettaminen!

Espoon Leppävaarassa toimiva, käytännössä täystyöllisyyteen kelloseppiä ja mikromekaanikkoja kouluttava Kelloseppäkoulu on taistellut lähes kymmenen vuoden ajan valtion ammattikoulutukseen kohdistamia...

Baselworld 2020: Bulgari vetäytyy – Zenith, Hublot ja TAG Heuer jatkavat

Maailman suurin kelloalan messutapahtuma Baselworld tiedotti tänään, että luksuskellovalmistaja Bulgari vetäytyy vuoden 2020 messuilta. Samalla LVMH:n kellodivisioonaan kuuluvat Zenith,...

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka tunnetaan parhaiten instrumenttihenkisistä pilottikelloistaan. Vuosien...

Esittelyssä sporttinen älykello: Casio Pro Trek WSD-F21HR

Casio Pro Trek -kellomalliston historia alkoi vuonna 1994, kun sarjan ensimmäinen ATC-1100 mallinimeä kantava kello julkistettiin. Valmistajan tavoitteena oli...

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR V2-92 Military Beige

Ranskalainen Bell & Ross on muutamassa vuodessa noussut kiinnostavimpien kellonvalmistajien joukkoon, jonka uutuudet ovat herättäneet innostusta ympäri maailmaa - eikä BR V2-92 Military Beige -kellomalli tee poikkeusta.

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Klassikkoja ja tuoreita suosikkeja – talvijalkineet moneen tyyliin ja makuun

Tämä talvi on ollut sään puolesta ailahtelevainen. Lumen sijaa taivaalta on tullut useammin vettä....

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...