Pitti Uomo 88 – miesten tyylin näyteikkuna

Pitti Uomo -messut järjestetään tällä viikolla Firenzessä, nyt jo 88. kertaa. Kyseessä on ennen kaikkea kaupallinen tapahtuma, jossa vaatevalmistajat ja -brändit esittelevät seuraavan vuoden mallistojaan potentiaalisille ostajille ja medialle. Tyyliharrastajien keskuudessa Pitti Uomo on kuitenkin tapahtuma, jonne mennään verkostoitumisen lisäksi näyttäytymään kameroille.

Ja mikäpä onkaan parempi keino tulla kuvatuksi kuin erottautuva pukeutuminen joten tapahtuman kuvavirrassa tulee näkymään runsaasti värikkäitä ja suorastaan riikinkukkomaisia asukokonaisuuksia. Väriloistoa tukee myös Pitti Uomon tämänkertainen teema “Värit”. Tämän ei pidä kuitenkaan hämätä, sillä valtaosa kuviin päätyvistä pukeutuu “vain” tavanomaista tyylikkäämmin ja vaatteet istuvat kantajiensa päälle hyvin.

Tätä hyvän istuvuuden linjaa ovat viime vuosina onnistuneesti edustaneet myös joukko suomalaisia, joista erityisesti  DressLikeA-bloggaaja Atte Rytkönen on päätynyt tyyliblogien Pitti Uomoa käsittelevien juttujen kuvastoihin yhä useammin.

Tyyliniekka on paikalla toista kertaa

Tyyliniekan edustus on paikalla toista kertaa, yhdessä Herrainpukimon kanssa. Luvassa on useita haastatteluja, jatkuvasti päivittyvää kuvavirtaa hashtagilla #pittiniekka (erityisesti Instagramissa) sekä kattava kuvagalleria Pinterestin puolelle, johon tiimiläiset purkavat kameroiden muistikorttien sisältöjä.

Pittiniekka-Jussi

Lue lisää