Uutuus: Oris Big Crown ProPilot Okavango Air Rescue Limited Edition

Laadukkaiden kellojen valmistuksen ohella luonnonsuojeluun ja avustustyöhön osallistuva sveitsiläinen Oris julkisti suositun Big Crown ProPilot -pilottikellon uusimman erikoismallin. Rajoitettuna eränä myyntiin tuleva luonnonläheisen vihreä Okavango Air Rescue Limited Edition -kello tukee Botswanassa tehtävää ilmapelastustoimintaa.

Eläintensuojelun parissa kannuksensa hankkineen sveitsiläisen yrittäjän Christian Grossin ja muun muassa punaiselle ristille, sekä sveitsiläiselle ilmapelastusjärjestölle työskennelleen saksalaissyntyisen tohtori Misha S. Kruckin vuonna 2011 perustama O.A.R.-ilmapelastus lennättää Okavangan suiston alueella apua tarvitsevia asukkaita sairaalaan, ja pelastaa pulaan joutuneita safari-turisteja. O.A.R. on lennättänyt jo yli 1500 potilasta, ja hoitanut yli 20 000 klinikallaan. Oris haluaa juhlistaa kellolla järjestön kymmenvuotispäivää ja tukea sen tärkeää ilmapelastustyötä.

Okavango Air Rescue Limited Edition

Oriksen Big Crown ProPilot -mallistoon perustuvan Okavango Air Rescue Limited Edition -kellon ruostumattoman teräskuoren halkaisija on 41 millimetriä, joten se istuu kokonsa puolesta hienosti myös pienempään ranteeseen. Raikkaan vihreä kellotaulu mukailee Okavangon suiston ruohokenttiä, josta kookkaat tuntimerkinnät ja osoittimet nousevat selkeästi, mutta hillitysti esiin. Musta, punaiseen dipattu sekuntiosoitin tuo pienen mausteen kellotaulun vihreyteen. Selkeälukuista kellotaulua suojaa safiirilasi, jota ympäröi Big Crown ProPilot -mallistolle ominainen suihkumoottorin roottorin siipiä muistuttava kehä.

Oris Okavango Air Rescue Limited Edition

Kellotaulun vihreää ilmettä jatkaa armeijahenkinen laadukkaasta nylonista käsintehty Erika’s Originalin tekstiiliranneke, jossa on ruostumaton teräslukko. Vaihtelua vihreyteen tarjoaa settiin sisältyvä ruskea nahkaranneke, jossa on ruostumaton terässolki.

Oris Okavango Air Rescue Limited Edition

Suosittelemme

Teräksiseen takakanteen on kohokuvioitu Okavangon maisemissa lentävä O.A.R:n lentokone, Okavango Air Rescue -teksti, ja yksilöllinen numerointi. Takakannen reunaa kiertää kellonkehää vastaava kuviointi. Big Crown-mallille ominainen vankka ja suuri nuppi on helposti tartuttava ja siinä on hyvä tuntuma. Kannen alla tikittää laadukas Oris 751 -automaattikoneisto, joka tarjoaa 38 tunnin käyntivaran.

 

Oris Okavango Air Rescue Limited Edition

Kello ja rannekkeet toimitetaan tyylikkäässä vintage-henkisessä nahkapussissa.

Pähkinänkuoressa:

 • Malli: Okavango Air Rescue Limited Edition
 • Mallinumero: 751 7761 4187-Set
 • Koneisto: Oris 751
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 38 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 41 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys: 100 m
 • Ranneke: vihreä kangas- ja ruskea nahkaranneke
 • Valmistusmäärä: 2011 (kuvastaa O.A.R:n perustamisvuotta)
 • Hinta: 2390 euroa

Kelloa myy Suomessa: Kultakeskuksen jälleenmyyjät

Lue lisää