Oris Aquis Date New York Harbor Limited Edition – Oris ostereiden asialla

Oris julkaisi Aquis -mallistoon rajoitetun erän kellon, jonka myynnillä tuetaan ostereiden palauttamista New Yorkin satamaan. Oris Aquis Date New York Harbor Limited Edition on hillityllä helmiäistaululla varustettu Aquis, jonka tyyli pääsee oikeuksiinsa kumirannekkeen kanssa.

Sveitsiläinen Oris on aina suhtautunut merien suojeluun vakavasti. Suosittu Aquis -sukeltajankellomalli on usein ollut apuna Oriksen osallistumisessa. Oris on vuosien varrella julkaissut useita limited edition -malleja, joiden tuotto kohdistetaan meriluonnon suojeluun ja uudistamiseen. Olipa kyse Baikal-järven suojelun tukemisesta, Suuren valliriutan pelastamisesta tai uhanalaisen valashain suojelusta, Oris on sitoutunut kestävään kehitykseen tukemalla maailman vesien pitämistä sukeltamisen arvoisena.

Tämä Oris Aquis Date New York Harbor Limited Edition on suunnattu ostereiden suojeluun. Kellon tuotto kohdistetaan ‘Billion Oyster Project’ –kampanjalle, minkä tavoite on osteripopulaation palauttaminen New Yorkin satamaan. Kampanjan tavoite on kunnianhimoinen.

Oris Aquis Date New York Harbor Limited Edition kumirannekkeella on tyylikäs kannanotto

Vuoteen 1972 asti jatkunut teollisuuden jätevesien laskeminen sataman vesiin tuhosi alueen meriekosysteemin lähes kokonaan. Nyt kun vedet on puhdistettu, kampanja pyrkii palauttamaan meriekosysteemin ennalleen. Sen tavoite on istuttaa miljardin osterin kanta New Yorkin satama-alueen vesiin vuoteen 2035 mennessä.

Osterit parantavat vedenlaatua, houkuttelee merellistä elämää ja lisää alueen biodiversiteettiä. Osterit ovat projektissa avaintekijä, jonka avulla kampanja uskoo ennallistavansa vuosisatoja vanhan ekosysteemin. On siis osuvaa, että Oris on inspiroitunut tukemaan kampanjaa juuri ostereiden palauttamiseksi. Tämä näkyy myös kellon designissa.

Suosittelemme

Oris Aquis Date New York Harbor Limited Edition – 01 733 7766 4187-Set

Muutoin perus-Aquiksen runkoon valmistetussa kellossa on hillityn vihreä helmiäistaulu, joka muistuttaa osterin kuoren väritystä ja New Yorkin sataman veden väriä. Taulu on todellakin tyylikäs, niinkuin rajoitetun saatavuuden Oris Aquis -malleissa usein on. Vaikka helmiäinen usein mielletään naiselliseksi materiaaliksi, vihreä värisävy on neutraalimpi.

Harmaalla reliefi-bezelillä varustettu kello on metallirannekkeella yksinkertaisen tyylikäs, eikä helmiäinen hallitse kokonaisuutta. Mukana toimitettavalla merenvihreällä kumirannekkeella helmiäisen sävyt korostuvat ja kokonaisuudesta tulee tyylikäs kannanotto.

Takakansi muistuttaa kampanjan tavoitteena olevista ostereista.

Kellossa on koneistona tuttu Oris 733 jossa on 38 tunnin käyntivara. Kellon lasi on heijastesuojattua safiirilasia. Sukeltajankellona siinä on 300 metrin vesitiiveys ja ruuvilukittu kruunu ja yhteensuuntaan kiertyvä bezel, jonka reliefinä toteutettu asteikko on erittäin selkeä luettava. Kelloa valmistetaan ainoastaan 2000 kappaletta maailmanlaajuisesti. Takakanteen on kaiverrettuna kampanjan tunnuksena oleva osteri.

New York Harbor Limited Edition on metallirannekkeella hillityn tyylikäs.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Oris
 • Malli: Aquis Date Relief
 • Mallinumero: 01 733 7766 4187-SET
 • Koneisto: Oris 733
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 38 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 41,5 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys: 300 m (30 bar)
 • Ranneke: ruostumaton teräs / kumi, lugiväli 22 mm
 • Hinta: 2400 euroa

Kelloa myy Suomessa: Kultakeskuksen jälleenmyyjät

Kellon mukana toimitetaan sekä kumi- että metalliranneke ja rannekkeen vaihtotyökalu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat