Tyyliniekka LIVE

ORIENT 70th Anniversary Limited Edition

Kaupallinen yhteistyö: Orient Europe ja Timanttiset

ORIENT 70th Anniversary Limited Edition juhlistaa japanilaisen kellomerkin 70-vuotista taivalta mekaanisten rannekellojen valmistajana.

Japanilainen ORIENT on vuodesta 1950 lähtien valmistanut mekaanisia rannekelloja, jotka tunnetaan hyvästä hinta-laatusuhteestaan. Kilpailukykyisen hinnoittelun lisäksi luen valmistajan vahvuudeksi monipuolisen ja laajan malliston (ORIENT ja ORIENT STAR), josta löytyy kiinnostavia vaihtoehtoja erilaisiin tilanteisiin. Suomalaisittain mainio asia on kellojen hyvä saatavuus Timanttiset-liikkeiden kautta.

ORIENT on tuonut viime vuosina markkinoille rikkaaseen historiaan nojaavia malleja tähän päivään modernisoituina versioina. Yksi näistä malleista on 70. juhlavuottaan viettävän valmistajan 2500 kappaleen rajoitettu juhlamalli, joka kantaa simppelisti nimeä ORIENT 70th Anniversary Limited Edition.

ORIENT 70th Anniversary Limited Edition

Juhlamallin speksit ovat yhteneväiset ORIENT:in uudistuneen sukeltajankellomalliston kanssa. Tämä tarkoittaa 43,4 millimetrin kokoista teräskuorta, kello neljän kohdalla sijaitsevaa ruuvilukittavaa vetonuppia, kierrettävää takakantta, safiirilasia ja 200 metrin vesitiiviyttä. Kellonkehä on luonnollisesti vain vastapäivään kiertyvä. Kellonkehän tuntumassa on hieman toleranssia, eli se voi jäädä ns. kahden naksahduksen väliin.

Se mikä erottaa juhlamallin (positiivisesti) normaalimallistosta on ulkonäkö, johon on haettu heritage-henkisyyttä varsin onnistuneesti. Ensimmäiseksi huomio kiinnittyy persoonalliseen, valmistajan Jaguar Focus -termillä kuvailemaan liukuvärjättyyn kellotauluun. Nimi on peräisin valmistajan 1970-luvulla julkaisemasta samannimisessä ja suosituksi nousseesta kellomallissa, jonka värimaailmassa on paljon samaa erään suuren kissaeläimen kanssa.

ORIENT 70th Anniversary Limited Edition on näyttävä sukeltajankello.

Kellotaulua on mukava ja helppo katsella, sillä siinä on suurikokoiset kohollaan olevat indeksit, joiden reunat ovat kiiltävän kullanväriset ja niiden keskellä on reilunkokoiset lumemassat. Sama värimaailma lumemassoineen toistuu myös tunti-, minuutti- ja sekuntiosoittimissa, joissa viimeisen kärjessä on pientä tvistiä tuova punainen tehosteväri.

Juhlamallin kellonkuori on ruostumatonta terästä, jossa on kaunis ruskeaan taittuva pinnoite. Tämä tuo teräkselle lämpimämmän ja syvemmän sävyn. Se mistä erityisesti pidän kellonkuoren suunnittelussa on kiiltävän ja matan liitto; kuoren ja korvakkeiden sivut sekä kuorta ympäröivät viisteet ovat kiillotettuja, kun taas kellonkuoren päällä olevat alueet korvakkeita myöten ovat mattapintaisia.

ORIENT 70th Anniversary Limited Edition
Juhlakellon kuoressa on kiiltäviä ja mattaisia pintoja. Pienen tyylillisen miinuksen annan vetonupin ulkonäöstä, joka on kiillotettua terästä ilman kellonkuoressa olevaa sävypinnoitetta.

Tämä antaa kellolle pienimuotoista särmää, sillä sivusuunnasta katsottuna kello näyttää ranteessa kiiltävältä, mutta ylhäältäpäin katsottuna se on hillitymmän näköinen. Tätä hillitttyä olemusta korostaa mattapintainen vastapäivään pyörivä kellonkehä, jonka ansiosta kellotaulu safiirilaseineen pääsee oikeuksiinsa.

ORIENT 70th Anniversary Limited Edition luottaa omaan Cal.F6722-peruskoneistoon, jonka kellotaajuus on 3 hertsiä. Alemmalla kellotaajuudella koneistosta saadaan 40 tunnin käyntivara, joka on linjassaan tämän hintaluokan kilpailijoihin verrattuna. Pienenä huomiona voisin mainita vielä sen, että seisahtunut kello lähtee herkästi liikkeelle, kun pyörittelin kelloa muutaman kerran käsissäni. Vetopaino on siis herkänpuoleinen.

Kellon vetonuppi menee hyvin kierteilleen. Käyttötuntuman osalta ajan asettamisessa on minuuttiosoittimen osalta väljyyttä ja asemoinnin kanssa pitää olla tarkkana. Sitten kun osoitin on kohdallaan, ei vetonupin alaspainaminen reilummallakaan otteella heilauta osoitinta asetetulta paikaltaan.

Kellossa on ohut nahkanatoranneke. Solki on sävyltään sama kellonkuoren mattapintaisen sävyn kanssa.

Kello toimitetaan ruskeanvärisen nahkanatorannekkeen kanssa. Käytetty nahka ei ole kaikista pehmeintä, mutta ajaa asiansa. Natorannekkeen nahka on kohtuullisen ohutta, jolla on saatu minimoitua rannekkeen aiheuttama kellon korkeuden nousu ranteessa. Kaksiosaisen rannekkeen vaihtamisella kellosta tulee astetta pienemmän tuntuinen ranteessa, joten pienemmän ranteen omaavien kannattaa harkita rannekesulkeisia. Tätä helpottaa standardi 22 millimetrin korvakeleveys.

Yhteenveto

ORIENT on kellomerkkinä Suomessa vielä varsin tuntematon, johon paras lääke on kiinnostavat ja houkuttelevasti hinnoitellut kellot. ORIENT 70th Anniversary Limited Edition -kellossa nämä osa-alueet kohtaavat hyvällä tavalla, vaikka kello edustaakin valmistajan valikoiman kalliimpaa päätä.

Kello toimitetaan sinisessä erikoispakkauksessa ja sitä myyvät Timanttiset-myymälät kautta maan. Kellon suositushinta on 475 euroa.

Orient 70th Anniversary sopii myös business casual -pukeutumiseen.
Orient 70th Anniversary sopii myös rentoon business casual -pukeutumiseen.

ORIENT 70th Anniversary Limited Edition

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Orient Watch Company
 • Malli: ORIENT 70th Anniversary Limited Edition
 • Mallinumero: RA-AC0K05G
 • Koneisto: Cal.F6722 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 21 600
 • Käyntivara: 40 tuntia
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs, jossa ruskeasävyinen pinnoite
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 43,4 mm
 • Kellon paksuus: 15,9 mm
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 200 m (20 bar)
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: nahkainen natoranneke
 • Takuu: 2 vuotta
 • Hinta: 475 €
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.