Esittelyssä Orient Bambino -pukukello, jossa hinta ja laatu kohtaavat

Kaupallinen yhteistyö: Timanttiset

Bisnespukeutuminen on osa-alue, jossa on paljon vaihtelua, mutta johon useimmiten yhdistetään miehillä kauluspaita ja puku. Tämän olettamuksen pohjalta rannekello on yksi mielenkiintoisimmista asusteista, jolla oman asukokonaisuuden voi viimeistellä – ja onhan kellolla myös funktionaalinen merkitys, sillä ajan katsominen vaikka palaverissa on kelloon vilkaisemalla sosiaalisesti hyväksyttävämpää, tai ainakin tyylikkäämpää, kuin vaikkapa kännykästä.

Pukukelloja löytyy lähes kaikilta valmistajilta, kaikista hintaluokista. Toiselle tyydytystä tuo tuhansien tai jopa kymmenien tuhansien eurojen arvoinen, koneistoltaan ja materiaaleiltaan poikkeuksellisen laadukas ja viimeistelty rannekello – kun taas valtaosalle on tarkoituksenmukaista tyyliin sopiva ulkonäkö yhdistettynä järkevään hintalappuun. Kaikille löytyy paikkansa ja ostajansa.Orient Classic Automatic - Bambino AP0003S

Tässä kohtaa minulla on hyviä uutisia, sillä markkinoilta löytyy alle kolmen sadan euron hintaluokassa erittäin hyvä vaihtoehto pukukelloksi. Kyse on Orientin Bambino-lempinimellä tunnetusta mallistosta, josta löytyy tukku erilaisia vaihtoehtoja.

Sananen Orientista

Japanilaisen Orientin kohdalla on hyvä tietää hieman taustoista, sillä kyseessä on vuodesta 1950 toiminut kellonvalmistaja, joka on keskittynyt pääasiassa mekaanisiin, edullisen hintaluokan rannekelloihin. Orientin omistaa tänä päivänä elektroniikkavalmistaja Epson – tai tarkemmin sanottuna Seiko Epson. Taustat ovat siis kunnossa ja itsenäisesti toimiva Orient on ylpeästi positioinut itsensä hinta-laatusuhteeltaan erinomaisten entry-level -rannekellojen valmistajaksi, jonka saatavuus Suomessa on sitäpaitsi erinomainen.

Orient Classic Automatic (ref. RA-AP0003S10B)

Orientin Classic-tuotelinjaan kuuluu valtava määrä mekaanisia pukukelloja, joista Suomessa suosituiksi ovat nousseet Bambino-lempinimeä kantavat mallit. Syitä suosiolle on helppo löytää, sillä kellot ovat hillityn tyylikkäitä, varmatoimisia, sekä kokoluokaltaan pukukäyttöön mainiosti soveltuvia.

Orient Classic Automatic - Bambino AP0003S

“Bambinon” ulkonäössä on ripaus vintage-henkisyyttä, joka sopii pukukellolle enemmän kuin hyvin. Artikkelissa esiintyvän kellon beigenvärinen taulu elää hienosti valon mukana ja kohollaan olevat viistetyt indeksit sekä Orientin logo tuovat kelloon ylellisyyttä, jota harvoin tämän hintaluokan kelloissa on. Tyylin viimeistelee hopeiset osoittimet ja vintage-henkinen kupera mineraalilasike.

Kellon koneistona toimii Orientin oma F622, jossa on kellon käynnin pysäyttävä hacking-toiminto, mikä mahdollistaa kellonajan asettamisen tarkkaan aikaan. Vetonupissa on osoittimien siirron kohdalla selkeää väljyyttä, mutta se mikä yllätti positiivisesti, oli osoittimien heilahtamattomuus kun nupin painaa alas. Päivyrin siirtoasennossa nuppi on puolestaan höyhenenkevyt ja ala-asennossa vetonupin viritystuntuma on rohisevan tunnokas. Vetonuppi ei ole ruuvilukittava.

Orient Classic Automatic - Bambino AP0003S
Kellotaulun beige sävy tuo Bambinolle upeaa vintage-henkisyyttä, joka sopii pukukelloon erinomaisesti.

Kupera lasike korostaa kauniisti Bambinon vintage-henkisyyttä.

Bambinon vesitiiviydeksi luvataan 30 metriä, joka pukukellolle ominaisessa arkikäytössä riittää hyvin. Vaativampiin olosuhteisiin kelloa etsivän kannattaa tutustua Orientin aiemmin Mako-nimellä tunnettuun sukeltajankellomallistoon, joka on tänä vuonna muuttunut Orient Sports -nimiseksi mallistoksi.

Bambinon ranneke on nahkaa ja on varsin miellyttävän tuntuinen ranteessa alusta pitäen. Näiltä osin Orient on seurannut kellomaailman yleistä trendiä, jossa nahkarannekkeet eivät vaadi enää edes viikkojen mittaista sisäänajoa pehmentyäkseen.

Orient Bambino tyylin näkökulmasta

Orient Bambino on täysiverinen pukukello, jonka hinta-laatusuhde on lyömätön. Kahdella ja puolella sadalla eurolla saa käyttöön moitteettomasti toimivan ja hyvännäköisen rannekellon, joka ei häpeile olemassaoloaan hintaluokkaa tai kahta korkeampien kilpailijoidensa rinnalla. Bambinon hienous piilee siinä, että se voi yhtälailla olla arkipäiväinen pukukello, tai harvemmissa tilaisuuksissa käytettävä juhlakello.

Orient Classic Automatic - Bambino AP0003S

 

Omaan makuuni Orient Bambino edustaa klassista tyyliä parhaimmillaan, täysin lyömättömään hintaan. Tässä artikkelissa esitelty Bambino pikkusekuntitaululla on osa viiden kellon mallistoa, jotka eroavat toisistaan kellotaulujen ja -kuorien värien osalta. Orientin rannekelloja myydään Timanttiset-myymälöissä kautta maan, sekä Timanttiset-verkkokaupassa.

Orient Bambino pähkinänkuoressa

 • Malli: RA-AP0003S10B
 • Koneisto: Orient F622 inhouse (mekaaninen automaatti)
 • Käyntitaajuus: 21 600
 • Käyntivara: noin 40 tuntia
 • Kuori: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 40,5 mm
 • Kellon paksuus: 12 mm
 • Lasi: mineraali
 • Vesitiiviys: 30 m
 • Rannekkeen leveys: 21 mm
 • Ranneke: nahka
 • Hinta: noin 250 euroa
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.