Nopein britti-SUV on tässä – Jaguar F-Pacen pohjalta tehty Lister Stealth yltää 314 km/h:n huippuihin

Lamborghini Urus ja Bentley Bentayga Speed kuuluvat maailman nopeimpiin katumaastureihin kolmensadan paremmalle puolelle yltävien huippunopeuksiensa myötä. Nekin jäävät kuitenkin ihmettelemään brittispesialisti Listerin virittämän Jaguar F-Pacen takavaloja.

Jaguareja jo vuosikymmenten ajan tuunanneen Listerin uusin luomus on tehty F-Pacen huippuversion, eli mekaanisesti ahdetulla viisilitraisella V8:lla ryyditetyn SVR:n pohjalta. F-Pace SVR muuttuu virityspajan käsittelyssä Lister Stealthiksi, jonka luvataan olevan saarivaltakunnan nopein ja tehokkain SUV. Tehokatumaasturi jää harvinaiseksi herkuksi, koska autoja aiotaan valmistaa ainoastaan 100 kappaletta koko maailman markkinoille.

Hintakaan ei sovi ihan joka kukkarolle, koska Stealthista pyydetään Ison-Britannian kotimarkkinoillakin reilut 109 000 puntaa, eli yli 34 000 puntaa enemmän kuin vakiokuntoisesta F-Pace SVR:stä. Rahalle saa kuitenkin vastinetta ainakin teholukemien myötä, koska Lister Stealthissa on peräti 676 heppaa ja 720 newtonmetrin maksimivääntö. 126 hevosvoiman ja 40 newtonin lisäpotku on saatu aikaan ahtimen uusien hihnapyörien, paremman ilmansuodatuksen, räätälintyönä tehdyn välijäähdyttimen sekä uuden moottorinohjaussoftan avulla.

Lister lupaa, että Stealth pinkaisee 60 mailin tuntinopeuteen (96 km/h) vain 3,6 sekunnissa, ja huippunopeuttakin riittää 314 km/h:n verran. Vakioauton vastaavat arvot ovat 4,1 sekuntia ja 283 km/h, joten virityksen tulokset ovat konkreettisesti nähtävissä. Lisäksi Lister jätti äskettäin kiihdytyssuoralla taakseen Aston Martin DBX:n Lamborghini Uruksen ja Bentley Bentaygan ohella, joten tuning-pajan lupaukset eivät ole tuulesta temmattuja.

Suosittelemme

Kasvanut teho näkyy myös ulospäin, koska Stealthia varten on kehitetty hiilikuituinen korisarja. Se koostuu vakiota aggressiivisempien puskurien lisäksi lokasuojanlevityksistä, uusista sivuhelmoista sekä takanäkymiä dominoivasta isosta diffuusorista. Häijyä ulkonäköä on haettu myös Vossenin käsialaa olevien 23-tuumaisten pyörien avulla. Ne ovat Listerin mukaan Stealthin ainoa komponentti, jota ei ole valmistettu saarivaltakunnassa.

Asianmukaisista soundeista huolehtii hiilikuitupäillä höystetty pakoputkisto, joka on tehty ruostumattomasta teräksestä. Jarrujakin on kohennettu kasvaneiden voimavarojen ehdoilla, ja yksilöllisyys viimeistellään sisustan värivalikoimalla. Sisätiloihin on nimittäin tarjolla peräti 36 eri sävyä, kun taas mm. kojelaudassa, penkeissä ja ratissa kulkevat tikkaukset voi valita 90 eri värin joukosta.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat