NOMOS Glashütten uutuudet puhuttelevat

Kaupallinen yhteistyö: Aseman Kello

Saksalainen NOMOS Glashütte on nuoresta iästään huolimatta (perustettu vuonna 1990) yksi nykyhetken parhaimpia kellonvalmistajia, joka on luonut maineensa tunnistettavalla ja tyylikkäällä designillaan, vahvaa teknistä inhouse-osaamista unohtamatta.

Tekemisessään NOMOS Glashütte on edennyt pitkäjänteisesti, josta hyvänä osoituksena on tekninen itsenäisyys, jota kohti valmistaja on vaihe vaiheelta edennyt. Tänä päivänä NOMOS on tuotannollisesti täysin omavarainen, joka on pienelle itsenäiselle valmistajalle merkittävä saavutus.

NOMOS Glashütte on menestynyt vuosien varrella useissa design- ja kelloalan kilpailuissa, mikä kertoo omaa kieltään valmistajan intohimosta teknologian ja tyylin yhdistämistä kohtaan. Vahvan muotokielen merkki näkyy myös siinä, että NOMOS:in tyyli joko puhuttelee, tai ei. Kuluttaja käy joko kuumana tai kylmänä.

Vuoden 2019 uutuudet ovat saatavilla

NOMOS Glashütte esitteli uutuutensa maaliskuussa Baselworldin messuilla, joiden toimitukset ovat parhaillaan käynnissä. Suomessa valmistajaa edustava Aseman Kello on saanut hyllyynsä useita uutuuksia, joista suomalaisittain kiinnostavimpia ovat teräsrannekkeet saaneet Club Campus ja Tangente Sport -mallistot. Duo-kellomallit saivat myös pois sekuntiosoittimet ja vielä puhtaamman ja viimeistellymmän lookin, sopien erinomaisesti naisten ranteeseen.

View this post on Instagram

Tämän vuoden uutuus Nomos Glashütteltä oli Club Campus Neomatik-mallit – ensimmäistä kertaa in-house automaattikoneistolla, sekä teräsrannekkeella. Kauttaaltaan huippuunsa hiottu ja viimeistelty ilmestys on fuusio kaunista estetiikkaa, huippulaatuista teknistä osaamista, sekä silaus retroa. @nomos_glashuette @asemankello . New to the Campus series: Club Campus neomatik. And another beauty making its debut at Nomos Glashütte: the bracelet. It gives this watch an exceptional aesthetic, from head to toe—and has us falling in love (twice!). What do you think of our new additions? #nomos #nomosclub #watch #watches #neomatik #automaticwatch #watchesofinstagram #watchfam #watchuseek #watchlove #watchmania #clock #horology #timepiece #timepieces #wristwatch

A post shared by Aseman Kello (@asemankello) on

Tänä vuonna NOMOS julkaisi jotain sellaista, mitä se ei ole ennen tehnyt, eli teräsrannekkeiset mallit. Pitkän odotuksen jälkeen NOMOS:in kelloihin on saatavissa hyvin ohutprofiiliset teräsrannekkeet, joita on saatavissa myös erikseen. Teräsrannekkeita on siis kaksi erilaista, joista alla olevassa kuvassa näkyvä – Tangente ja Club Sport -kelloissa oleva – rannekemalli on valmistajan omaa suunnittelua ja tuotantoa.

Tangente Sport neomaticissa tuleva, itsesuunniteltu lähes saumaton teräsranneke solkineen on täydellisyyttä hipova kokonaisuus.
Tangente Sport neomaticissa tuleva, itsesuunniteltu lähes saumaton teräsranneke solkineen on täydellisyyttä hipova kokonaisuus.

Tangente Sport neomatik 42 date on lifestyle-henkinen rannekello, josta löytyy valmistajan uusi teräsranneke. Valkotauluinen malli löytyy Aseman Kellon Kluuvikadun myymälästä ja tummatauluinen malli Aleksanterinkadun myymälästä. Kummankin kellon hinta on 3 980 euroa.
Tangente Sport neomatik 42 date on lifestyle-henkinen rannekello, josta löytyy valmistajan uusi teräsranneke. Valkotauluinen malli löytyy Aseman Kellon Kluuvikadun myymälästä ja tummatauluinen malli Aleksanterinkadun myymälästä. Kummankin kellon hinta on 3 980 euroa.

Club neomatik -malleissa käytettävä teräsranneke on puolestaan saanut inspiraationsa kirpputorilta löydetystä rannekkeesta, joka miellytti NOMOS Glashüttea siinä määrin, että etsivät alkuperäisen valmistajan, jonka kanssa toivat kelloihinsa nyt nähtävän, kauniin retro-henkisen teräsrannekkeen. Rannekkeessa on luonnollisesti NOMOS:in vahva oma kädenjälki mm. viimeistelyn, yksityiskohtien ja lisäysten osalta.

Club Campus neomatikin retro-teräsranneke sopii mainiosti kellon tyyliin.
Retro-teräsranneke sopii mainiosti Club Campus neomatik -kellon tyyliin. Kuvassa näkyvän teräspohjaisen mallin referenssi on 748.

Club Campus neomatik 748 -mallissa on NOMOS:in uusi retro-teräsranneke. Kuvan kellomalli on myynnissä Aseman Kellon Aleksanterinkadun myymälässä hintaan 2 240 euroa.
Club Campus neomatik 748- ja 749 -malleissa on NOMOS:in uusi retro-teräsranneke. Kuvan safiiripohjainen kellomalli 749 on myynnissä Aseman Kellon Aleksanterinkadun myymälässä hintaan 2 460 euroa.

Mitä enemmän olen NOMOS Glashütten teräsrannekkeisiin tutustunut, sitä onnistuneemmilta ne vaikuttavat ja ennen kaikkea tuntuvat. Rannekkeet ovat erittäin ohuita ja kauniita, joten ne sopivat NOMOS:in Bauhaus-henkiseen tyyliin täydellisesti.

Rannekkeiden design on muutenkin virkistävän erilainen, jos sitä vertaa muiden tunnettujen kellonvalmistajien teräsrannekkeisiin – joten käsissä on selkeästi signaturemainen ratkaisu – ranneke, josta valmistaja jatkossa tunnistetaan vaikka kelloa ei näkisikään. Omaan makuuni Tangente ja Club Sport -mallien rannekkeen täydentää täydellisesti taittolukko ja sen vähäeleinen solki, joka yksinkertaisesti istuu rannekkeen tyyliin kuin nenä päähän.

Yhteenveto

Yhteenvetona voin todeta, että NOMOS Glashütte edustaa tämän päivän kellomaailmassa hienolla tavalla niitä arvoja, jolla he myös erottautuvat massasta: tunnistettava design, oma tuotanto ja suunnittelu, sekä selkeät mallistot, jotka eivät rönsyile liikaa. Lisäksi kellojen hintataso on houkutteleva, eli rahalle saa paljon vastinetta.

NOMOS Glashütten rannekelloja myydään Aseman Kellon myymälöissä Kluuvikadulla ja Aleksanterinkadulla.

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Onko se Mustang? Onko se Tesla? Ei, vaan venäläinen sähköauto!

Venäläisfirma nimeltä Aviar Motors rakentaa Teslaan pohjautuvaa klassisen Mustangin näköistä sähköautoa. Onko kyseessä menestysosista rakennettu hitti vai huti? Automalli kehitetään...

Tyyliniekka tutustuu – Uudenkaupungin automuseo tarjoaa Saab-nostalgiaa ja eksoottisia yksittäiskappaleita

Kotimaan matkailu on tänä kesänä suositumpaa kuin koskaan, joten mekin kävimme tutustumassa Suomen ainoan autotehtaan yhteydessä sijaitsevaan museoon. Ulkoapäin varsin...

Luottoneule

Jokaisella pitäisi olla luottoneule, joka menee päälle aina kuin mahdollista. Minulle se on suomalaisen Alpan alpakanvillainen Crew Neck Lite,...

Ei ravistettu, eikä sekoitettu: Aston Martin -viski toimitetaan pullossa, jota koristaa aito DB5:n mäntä

Autonvalmistaja Aston Martin on päättänyt tehdä yhteistyötä brittiläisen Bowmore-tislaamon kanssa. Tuloksena on varsin erikoinen ja harvinainen skottilainen mallasviski. Black Bowmore...

Kiinan vastaus luksuslimolle on pidennetty Hongqi H9+

Ainakin näin länsimaalaisittain erikoisesta nimestään huolimatta tällä normikorisesta autosta pidennetyllä mallilla on tarjota parasta mahdollista luxusta Kiinan suunnalta. Jutun kuvat...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...