Montblanc 1858 Geosphere Chronograph 0 Oxygen Limited Edition

Kaupallinen yhteistyö: Kulta-Center (*sisältää affiliate-linkin)

Montblanc 1858 Geosphere Chronograph 0 Oxygen Limited Edition on äärimmäisiin olosuhteisiin suunniteltu rannekello.

Suomeen on saatu Kulta-Centerin Tampereen myymälään yksi kappale 290 kappaleeseen rajoitettua 1858-mallistoon lukeutuvaa Geosphere Chronograph 0 Oxygen -kellomallia, joten sitä ei riittänyt edes kaikkiin Montblancin omiin myymälöihin.

Mistä on kyse?

Miksi kellomalli on niin erityinen? Lyhyesti kerrottuna kellon juju on sen ilmatiiviis rakenne, jonka sisältä on poistettu ilma. Tyhjiön myötä kellon korroosionkesto ja alttius lämmönvaihtelusta aiheutuvalle kosteudenmuodostumiselle on poistettu kokonaan, joten kellon lasi ei esimerkiksi kylmästä ja ohuesta ilmanalasta johtuen pääse huurtumaan.

Montblanc 1858 Geosphere Chronograph 0 Oxygen Limited Edition

Vaikka jokainen kello käy läpi 500-tuntisen testiohjelman, on Montblanc 1858 Geosphere Chronograph 0 Oxygen -rannekellon toimivuus on myös testattu onnistuneesti toukokuussa 2022 nepalilaisen vuorikiipeilijä Nimsdai Purjan toimesta, joka kiipesi Mont Everestin huipulle ilman lisähappea maailmanennätysajassa (8 päivää, 23 tuntia ja 10 minuuttia).

Montblanc 1858 Geosphere Chronograph 0 Oxygen

Vaikka kyseessä on äärimmäisissä oloissa testattu kello, sopii se hienosti arkiseen käyttöön. Titaani materiaalina tekee kellosta kevyen ja kellon 44 millimetrin koko tuntuu itse asiassa materiaalista johtuen hieman kokoaan pienemmältä. Istuvuuteen vaikuttaa myös mainio nahkaranneke, joka sopii hyvin 17,5 senttimetriä ja sitä paksumpiin ranteisiin.

Suosittelemme

Montblanc 1858 Geosphere Chronograph 0 Oxygen Limited Edition

Montblanc 1858 Geosphere Chronograph 0 Oxygen Limited Edition

Kellotaulu on luvalla sanoen upea, jonka gratté-boisé tekniikalla toteutettu jään kerrostumia imitoiva tekstuuri on tuttu mm. Iced Sea -sukeltajankelloista. Kronografin pikkutauluista oikeanpuoleisessa on 30 minuutin asteikko ja vasemmanpuoleisessa 12 tunnin asteikko. Päivyri on sijoitettu kello kolmen kohtaan, osittain pikkutauluun, ja kiitos tumman taustavärinsä, se maastoutuu kellotauluun hienosti.

Geosphere-mallin tunnuspiirteet, eli pohjoinen ja eteläinen pallonpuolisko löytyvät tutuilta paikoiltaan kello 12:n ja 6:n kohdalta. Pallonpuoliskoja kiertävissä 24 tunnin aikakehissä on aamu- ja ilta-aikoja indikoiva musta-valkoinen väritys. Kaiken kaikkiaan maailmanaikatoiminto on Geosphere-kelloissa toteutettu poikkeuksellisen näyttävästi.

Kohollaan olevissa tunti-indekseissä, tunti- ja minuuttiosoittimissa sekä molempiin suuntiin pyörivän keraamisen kellonkehän upotetuissa indekseissä on SuperLuminova-lumemassaus, joten kellon luettavuus hämärässä ja pimeässä on kohdallaan. Kellotaulun kokonaisuuden kruunaa heijastesuojattu hieman kupera safiirilasi.

Kellon voimanlähteenä on Sellitan SW 500-1 -koneistosta jatkojalostettu MB 29.27, johon Montblanc on kehittänyt maailmanaika-toiminnallisuuden, jolla ohjataan kellotaulussa näkyviä pohjoista ja eteläistä pallonpuoliskoa. Käyntiaikaa koneisto tarjoaa täyteen viritettynä 46 tuntia. Vetonupin ja ajanoton painikkeiden käyttötuntumaa voisin kuvailla sanalla jämpti.

Yhteenveto

Vaikka emme kohtaisikaan Mont Everestin kaltaisia ääriolosuhteita, on jopa 50 pakkasasteessa toimintavarmaksi luvattu Montblanc 1858 Geosphere Chronograph 0 Oxygen kiinnostava tapaus rannekelloksi. Kuten aiemmin jo mainitsin, on kelloa tehty niin vähän, että edes kaikki Montblancin omat myymälät eivät saaneet kelloa valikoimiinsa, joten yhden kappaleen saaminen Suomeen on pienimuotoinen saavutus.

Kulta-Centerin Tampereen lippulaivamyymälän myymäläpäällikkö Marko Hakala.

Tyylinsä puolesta kello painii kasuaalin ja formaalin välimaastossa hienosti. Vaikka kello on suunniteltu koviin olosuhteisiin, on se kotonaan myös bisnespukeutumisessa. Eri aikavyöhykkeillä matkustavalle Geosphere-mallisto tarjoaa tyylikkään ja samalla erottuvan vaihtoehdon niille, joille perinteiseen GMT-osoittimeen nojautuva kello on liian tavanomainen.

Ja onhan se niin, että tämä kello on testattava suomalaisessa ääriolosuhteessa, eli saunassa. Kuka ehtii ensin? 😉

Montblanc 1858 Geosphere Chronograph 0 Oxygen -kellon hinta on 8200 euroa ja niitä on Suomessa saatavilla tasan yksi kappale, Kulta-Centerin Tampereen lippulaivamyymälästä ja verkkokaupasta*.

* Sisältää affiliate-linkin.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Montblanc
 • Malli: Geosphere Chronograph 0 Oxygen Limited Edition
 • Koneisto: MB 29.27 -automaattikoneisto
 • Käyntitaajuus: 28 800 A/h
 • Käyntivara: 46 tuntia
 • Kellon kuori: titaania
 • Kellon halkaisija: 44 mm
 • Paksuus: 17,1 mm
 • Lasi: kupera safiiri (heijastesuojattu)
 • Vesitiiviys: 100 m (10 bar)
 • Ranneke: nahkaranneke titaanisoljella
 • Hinta: 8200 €

Lue lisää