Miehenkin jaloille: Salvequick -kuorintasukat

Kaupallinen yhteistyö: Salvequick

Tyylimies on kenkämies ja huoltaa jalkineitaan säännöllisesti. Jalat, jotka kenkiin sujautetaan, jäävät kuitenkin usein luvattoman vähälle huomiolle. Valtaosalle miehistä jalkojen huoltaminen tarkoittaa kynsienleikkuuta ja suihkun yhteydessä tapahtuvaa pesua – tällöinkin puolihuolimattomasti.

Jalkojen hyvinvointi on kuitenkin tärkeää. Liikunnallisen ja paljon kävelevän miehen jalat näyttävät valitettavan usein tietyömaalta railoineen, kovettumineen ja karheuksineen. Nämä vaikuttavat pahimmillaan jopa askellukseen ja ovat halkeillessaan tulehduksille altistava tekijä. Sanomattakin on selvää, että myös sukat ja kengät kärsivät kovettumia täynnä olevista jaloista.

Säännöllinen kovettumien raspaus ja jalkavoiteen käyttö tekevät ihmeitä, mutta etenkin ennen kesää ja loaferkelejä saatetaan tarvita järeämpääkin aseistusta. Jalkahoitoloiden tarjoama kuorinta on mahdollista tehdä myös kotona. Tyyliniekka testasikin Salvequickin valmistamat, hyvinvarustetuista marketeista saatavat kuorintasukat.

Salvequick-kuorintasukat

Salvequick-kuorintasukat ovat maito- ja AHA-happojen kuorintavaikutukseen perustuva kotikuorintaratkaisu jaloille. Vaikka valmistaja ilmoittaa tuotteen sopivan kokoon 43 asti, sujahti testaajan kapea 44,5 (UK 10 E/F) jalka sukkaan vaivatta, ollen toki koon ehdottomalla ylärajalla. Etenkin leveämpijalkaisten kannattaa jalkojen suuremman tilavuustarpeen vuoksi pysyä valmistajan suosituksessa.

Itse tuote muistuttaa sukan sijaan hivenen jalan mukaan muotoiltua muovipussia. Ohjeiden luova lukeminen on käytettäessä tärkeää – koko yläosan auki leikkaaminen vaikeuttaa kiinnitystä huomattavasti. Paremman tuloksen saa aikaan leikkaamalla takaosasta eteenpäin vain sen verran kuin tarvitsee jalan sisään saamiseksi. Jotta vaikuttava aine tulisi kauttaaltaan ihokontaktiin, kannattaa kuorintasukkien päälle vetää vielä tavalliset sukat.

Suosittelemme

SalveFeatured

Mikäli tavoitteena on sileät jalat jotakin tilaisuutta tai esim. matkaa varten, kannattaa käsittely tehdä väh. 3 viikkoa ennen tapahtumaa. Aktiivisen vaikutuksen kesto on n. 10-15 päivää, jonka aikana kuoriutuminen on voimakasta.

Huom! Kuvasarjassa esiintyy vuosikymmenten kamppailulajiharrastuksen ja yleisen hoitohuolettomuuden kaltoinkohtelema jalkapari. Emme suosittele jatkamista heikkohermoisille!

SalveEnnen

Lähtötaso. Jalat ovat karkeassa kunnossa. Kantapää muistuttaa Jura-vuoristoa yli viiden millimetrin kovettumineen.

SalveVarpaatEnnen

Varpailla ei mene sen paremmin. Huomautettakoon, että jalat näyttävät kuvissa tosielämää paremmilta. Maailma ei ole kaunis kamppailijan jaloille.

SalveSockPackage

Kuorintasukat laitetaan pestyihin jalkoihin. Pussia kannattaa leikata auki vain sen verran kuin tarvitsee. Päälle on hyvä vetää vielä tavalliset sukat, jotka pitävät vaikuttavan aineen ihokontaktissa.

SalveKuorituminenAlkaa

Noin kolmen päivän kuluttua kuoriutuminen alkaa. Jaloissa kannattaa pitää sukkia, koska irtonaista ihoa on muutoin kaikkialla.

SalvePohjaKuoriutuu

Pari päivää myöhemmin pohja alkaa osoittaa kuoriutumisen merkkejä. Nahka on muuttunut harsokuvioiseksi ja on ikään kuin irrallaan jalkapohjasta.

SalveKuorituuKovaa

Ihoa irtoaa melkoisesti – suurimpana hämmästyksenä on, kuinka paljon jaloissa oikein on nahkaa.

SalveIho

Jalkojen uuden ihon tieltä väistynyt vanha nahka on parhaimmillaan jopa…taiteellinen näky.

SalveJalkeen

Paria viikkoa myöhemmin ihon alta on paljastunut lähes inhimillinen jalkapari. Näin sileät eivät pohjat ole olleet sitten syntymän. Yllätys on kieltämättä melkoinen.

Kannattava hankinta

Salvequick-kuorintasukat ovat helppo tapa suorittaa jalkahoito. Skeptisesti suhtautuva koekaniini hämmästyi tehosta – lähinnä kantapäiden vuosien aikana keräämä sarveiskerros olisi tarvinnut raspauksen ennen kuorintasukkien käyttöä. Vaikutus kävelymukavuuteen oli lähes yletön ja jalkojen tuntoherkkyys parani. Samalla lensi romukoppaan takaraivoon juurtunut ajatus jalkahoidosta kauniimman sukupuolen hassutuksena.

Tyyliniekka antaa Salvequick-kuorintasukille positiivisesti yllättyneen suosituksensa!
Teksti on toteutettu yhteistyössä Salvequickin kanssa.

Teksti, kuvat: Jussi Häkkinen, Anu Rautalin

1 KOMMENTTI

  1. Sukulaismies onnistui vahingossa löytämään vastaavan kuorintatavan joskus reilu 20 v sitten. Hän nimittäin oli maatilalla tekemässä AIV-säilörehua, jonka säilöntään käytettiin oliko AIV2-liuosta vaiko muurahaishappo-pohjaista vastaavaa. Hänelläpä oli jaloissaan kangastennarit, jotka rehukasaa talikolla levitettäessä toki vettyivät… Kertoman mukaan pari päivää myöhemmin sai jalkanahat riisua kuin sukat!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat