Meerminin mokkanahkaiset kengät

Jos jollekin ei ole vielä käynyt selväksi, ovat kengät lähellä sydäntäni. Joku voisi puhua friikkiydestä, mutta kyllä tämä järjen rajoissa vielä on mennyt. 🙂 eBayn ansiosta olen välttynyt kovimpien oppirahojen maksamiselta, koska olen päässyt käsiksi erilaisiin kenkiin jopa pikkurahalla.

Meermin-kengat
Meerminin mokkanahkaiset nauhakengät.

Oman pääkenkämerkkini, joka on siis Crockett & Jones, löydettyäni olen etsinyt rinnalle paria budjettiluokan valmistajaa. Yksi ehdokkaista on tyylipiireissä positiivisen maineen omaava Meermin, jonka Tyylit.fi-foorumin ryhmätilaukseen päätin osallistua.

Plain toe derby / blucher

Ryhmätilaukseen päätyi tummanruskea mokkanahkainen kenkä derby-nauhoituksella. Talvikäyttöä varten kenkään tuli dainite-tyyppinen kumipohja. Kengän sisävuori tilattiin laivastonsinisenä ja sinne sai nimiöinnin. Itse päädyin laittamaan sinne poikani nimen, jos vaikka hänen jalkansa olisi joskus samankokoinen. 😀

Meermin-kengat-Onni
Sain kenkiini nimiöinnin, poikani mukaan.

Tilaus maksettiin kahdessa erässä; syksyllä tilausvahvistuksen yhteydessä ja joulun alla kenkien valmistuttua. Yhteensä kengille tuli hintaa 200 euroa, joka sisälsi kuriiritoimituksen kotiovelle. Omat kenkäni sain käsiini sopivasti uuden vuoden aattona.

Meermin-laatikko
Toimitus sisälsi kenkien lisäksi laatikon, suojapussit sekä varanauhat.

Positiivinen ensivaikutelma

Meerminin kenkien ensivaikutelma on positiivinen. Työnjälki on hyvää ja nahka on hyvälaatuista. Muutamia pieniä yksityiskohtia löysin, joita ei kalliimmissa kengistä saisi löytyä, mutta etsimättä näitä kosmeettisia pikkuvirheitä ei löydä kukaan. Sitäpaitsi, niillä ei ole mitään väliä siinä vaiheessa, kun kengät päätyvät ensimmäistä kertaa ulos.

Meermin-kengat-pikkuvirheet
Kengistä löytyy pieniä kauneusvirheitä, jotka eivät haittaa käyttöä.

Nopea jalkatuntuma on sellainen, että näissä kengissä on aavistuksen tiukempi kantakuppi, johon oma kantapääni istuu erittäin hyvin. Tästä saan ainakin osaksi kiittää suhteellisen helppoa jalkaani, johon UK 8 -koon (EU 42) normaalileveyksiset lestit lähtökohtaisesti sujahtavat kivuttomasti. Jokatapauksessa tällainen tyköistuvuus ilahdutti kovasti.

Suosittelemme

Meermin-kengat-ylhaalta
Meerminin Rui-lesti on hillitysti muotoiltu ja sopii näin ollen moneen jalkaan.

Mitä sain 200 eurolla?

Tähän on helppo vastata; sain 200 eurolla hyvät käyttökengät, joista on minulle vuosikausiksi iloa. Koska kengät on tehty ns. goodyear welt -menetelmällä, voin tarvittaessa vaihdattaa pohjat uusiin kun ne ovat kuluneet loppuun. Tällaista mahdollisuutta ei saman hintaluokan ns. marketkengillä valitettavasti ole.

Meermin-kengat-2
Meerminin Rui-lesti sopii tyylillisesti hyvin rentoihin kenkiin.

Tästä pääsenkin siihen karuun toteamukseen, että nämä(kin) kengät pieksävät laadullisesti ja esteettisesti päälle sadalla eurolla kotimaisissa kaupoissa myytävät liimapohjaiset kengät (Eccot sun muut) niin lujaa, että sen pitäisi herättää miehet vaatimaan itselleen parempaa. Kunnolliset kengät ovat paitsi tyylikysymys, myös palvelus omille jaloille ja sitä kautta terveydelle.

Meermin-dainite-pohja
Meerminin kumipohja kestää käyttöä ja tuo pitoa talvikeliin.

Mokkanahka kestää huonoa säätä

Toisin kun monet luulevat, mokkanahka sopii mitä mainioimmin talvi- ja rospuuttokeleille. Kun mokkanahan suojaa asianmukaisesti, se hylkii kosteutta ja likaa varsin hyvin. Jos ja kun kengät käytössä likaantuvat, niitä voi pestä esimerkiksi kynsiharjalla juoksevan veden alla ja tarvittaessa puhdistamiseen voi käyttää mietoa astianpesuainetta. Huolellisen kuivattamisen ja käyttöönottohuollon jälkeen mokkakengät ovat kuin uudet.

Meermin-kengat-nauhat-lahelta
Mokkanahka on toimiva materiaali eläväisen ja helppohoitoisen pintansa ansiosta.

Lue lisää