Maurice Lacroix Aikon Automatic 39 tuo kohtuuhintaista tyyliä ranteeseen

Kaupallinen yhteistyö: Kulta-Center

Maurice Lacroix on sveitsiläinen kellonvalmistaja, jonka Aikon-sporttikellomallisto tarjoaa runsaasti tyyliä ja laatua kohtuuhintaan.

Maurice Lacroix on kellonvalmistajaksi varsin tuore tapaus, sillä se on perustettu vuonna 1975. Tuotanto tapahtuu sveitsiläisen kellonvalmistuksen sydänmailla Juran vuoristossa, pääkonttorin sijaitessa Zürichissa. Maurice Lacroixin erikoisuus on poikkeuksellinen omavaraisuus, sillä merkki on vuonna 1989 tehdyn yritysoston jälkeen valmistanut kellonkuorensa omassa tuotantolaitoksessaan.

Ketteryyttä toimintaansa Maurice Lacroix on hakenut työskentelemällä tiiviissä yhteistyössä Juran alueella toimivien kelloalan tuotantolaitosten kanssa, jonka lisäksi mekaanisissa koneistoissa nojataan vahvasti Sellitaan ja ETA:an.

Maurice Lacroix Aikon

Valmistajan tämän hetken suosituin kellomallisto on Aikon, joka iskee erittäin hyvällä hintapositiolla ns. integroitujen sporttikellojen kategoriaan. Mallisto on laaja myös kokovalikoimansa suhteen, sillä automaattimalleja saa kolmiosoittimisina kolmessa eri koossa; 35, 39 ja 42 millimetrisinä. Näiden lisäksi automaattikronografit ovat 44 millimetrin kokoisia.

Maurice Lacroix Aikon 39mm on sopusuhtainen sporttikello.

Omaan silmään ja ranteeseen kiinnostavin Aikon on 39 millimetrin teräskuoriin toteutettu vihreätauluinen automaatti teräsrannekkeella. Kellon istuvuus on erinomainen ja käytetty teräsranneke on miellyttävän tuntuinen rannetta vasten. Kellonkuoren viimeistely on erittäin hyvä ja se kestää vertailun moniin kalliimpiin kellomerkkeihin.

Suosittelemme

Aikon istuu ranteeseen erinomaisesti.
Aikon istuu ranteeseen erinomaisesti.

Vihreä Clous de Paris -kuvioitu kellotaulu on varsin monikäyttöinen, sillä sen sävy vaihtelee vihreästä lähes mustaan riippuen, mistä suunnasta kelloa katsoo. Myös luettavuus on kunnossa, eli kellonajan näkee vaivattomasti nopealla vilkaisulla. Huolettomuutta tarjoaa myös Aikonin 200 metrin vesitiiviys.

Koneistona Maurice Lacroix käyttää omalla ML115-merkittyä automaattikoneistoa, joka on käytännössä 38 tunnin käyntivaran tarjoava Special (Elabore) -tason Sellita SW200-1. Valittu koneisto on pragmaattinen valinta, joka on helposti huollettavissa ja mikä tärkeintä, sen avulla on saavutettu Aikon-malliston yksi parhaista kilpailuvalteista.

Maurice Lacroix Aikon 39 mm
Maurice Lacroix Aikon 39 (1.890 €)

Kyseessä on tietenkin hinta, sillä markkinoilla Maurice Lacroix Aikon sujahtaa kiinnostavaan alle kahden tuhannen euron hintaluokkaan, joka on integroitujen sporttikellojen kategoriassa varsin harvojen herkkua. Siinä missä Tissot PRX pääsee alle tuhannen euron hintaan, maksavat seuraavat varteenotettavat sveitsiläiset verrokit lähes tuplasti ja siitä ylöspäin. Tällöin toki saadaan paremmat speksit omaavat koneistot ja niiden tuomat edut, mutta selkeästi parempaa viimeistelyä ja teknistä suorituskykyä saa vasta moninkertaisella hintalapulla.

Maurice Lacroix on palannut Suomeen

Tampereelle flagship-myymälän avannut *Kulta-Center on aloittanut edellisen jälleenmyyjän lopetettua Maurice Lacroixin rannekellojen myynnin. Kellot ovat saatavilla Tampereen myymälän lisäksi verkkokaupassa.

* sisältää affiliate-linkin

Lue lisää