Luottoneule

Jokaisella pitäisi olla luottoneule, joka menee päälle aina kuin mahdollista. Minulle se on suomalaisen Alpan alpakanvillainen Crew Neck Lite, jota käytän läpi vuoden.

Alpa on minulle tärkeä suomalainen vaatemerkki, jonka alpakan villasta valmistetut vaatteet ja asusteet ovat tulleet tutuksi jo vuosien ajan. Kaikki lähti liikkeelle huivista, jonka jälkeen vaatekaappiini on päätynyt pari neuletta. Näistä uusin, viime vuonna juhannuksen jälkeen ostamani Crew Neck Lite nousi välittömästi suosikkivaatteideni joukkoon. Tämän on voinut huomata mm. Instagramissa, jossa kyseisen luottoneuleeni hiha on näkynyt säännöllisesti.

https://www.instagram.com/p/CDbhj6zhrfz/

Alpa Crew Neck Lite on täydellinen luottoneule

Luottoneule on termi, jonka henkilökohtaisesti myönnän käyttöön liittyvillä perusteilla. Crew Neck Liten kohdalla titteli on ansaittu satojen käyttökertojen myötä, kaikkina vuodenaikoina. Tänä vuonna alkukesästä koin muutaman viikon mittaisen epäröivän jakson, jolloin se oli säähän nähden liian lämmin, mutta normaalimman kesäsään saavuttua neule palasi välittömästi rotaatioon.

Alpakan villan hienous piilee sen vaivattomuudessa ja mukavuudessa. Neuleen ihotuntuma on muutaman käyttökerran jälkeen kutittamattoman pehmeä ja riittävän ohuena se ei myöskään hiosta paljaalla iholla, vaan tuntuu päinvastoin viilentävältä. Tämän takia olen hoitanut neuletta vain tuulettamalla ja pitämällä sitä talvella silloin tällöin henkarissa pakkasyössä.

Alpakanvillainen ohut neulepusero on suomalaiseen säähän sopiva neulepusero, todellinen luottoneule.
Alpakanvillainen ohut neulepusero on suomalaiseen säähän sopiva neulepusero, todellinen luottoneule.
Suomalaisessa kesäsäässä ohut alpakan villasta tehty neulepusero on miellyttävän viileä päällä. Muutaman käyttökerran jälkeen neulos tuntuu pehmeältä, eli se sopii kashrmirin tapaan helposti kutiavallekin iholle.
Suomalaisessa kesäsäässä ohut alpakan villasta tehty neulepusero on miellyttävän viileä päällä. Muutaman käyttökerran jälkeen neulos pehmenee, eli se sopii kashrmirin tapaan helposti kutiavalle iholle.

Tyylin puolesta Crew Neck Lite sopii hyvin omaan, kohtalaisen rentoon bisnes- ja vapaa-ajan pukeutumiseen. Neule toimii hyvin ilman aluspaitaa, aluspaidan tai kauluspaidan kanssa. Kovimmilla pakkasilla neule toimii tyylikkäänä välikerroksena irtotakin tai puvun kanssa. Toisin sanoen oli keli lähes mikä hyvänsä, baby alpacasta tehty Crew Neck Lite on löytänyt oman käyttöpaikkansa.

En ole matkustanut kertaakaan yli yön ilman Crew Neck Liteä.

Suosittelemme

Yksi laadun mittari neuleissa on se, miten ne ikääntyvät käytössä. Yllä olevissa kuvissa näkyy neuleen kunto 13 kuukauden säännöllisen käytön jälkeen. Vasemmassa kuvassa on Crew Neck Liten ulkopinta ja oikeassa sisäpinta. Itse pidän siitä, että neuleen pinnassa on pientä pörrööntymistä, sillä se sopii sen luonteeseen erinomaisesti.

Alpa Crew Neck Lite -neulepuseroa saa tällä hetkellä kuudessa eri värissä, joista uusin sininen sävy on seuraava hankintani vaaleanharmaan rinnalle. Syy on yksinkertainen, sillä Crew Neck Lite on omaan makuuni täydellinen neule ja sinisen sävyt ovat lähellä sydäntäni.

Crew Neck Liten hinta on 189,90 €.

Lue lisää