Luonnon kosmetiikasta luottotuotteideni korvaajaksi? Testissä tuotteita kasvoille

Kemikaalikuorma, joka syntyy itselleni pelkästään kaunistautumisesta, on tarkemmin ajateltuna hyvin suuri. Meikit, ihonhoito ja hiustuotteet pesemisestä muotoiluun sisältävät lukemattomia kemikaaleja, joista suurta osaa en edes itse tunnista.  Siitä heräsinkin ajatus, voisiko puhtaista luonnon raaka-aineista valmistetusta kosmetiikasta sittenkin olla korvaajaksi jo luottokumppaneiksi muodostuneille tuotteille?

Täysin avoimin mielin lähdin testaamaan Flow Cosmeticsin tuotteita. Tässä ensimmäisessä artikkelissa testiin pääsee kasvojen hoitoon liittyviä tuotteita. Tämän lisäksi kokeilimme hiusten- ja vartalonhoidon tuotteita sekä muutamaa aromaterapeuttista tuotetta, joista kirjoitan myöhemmin erillisissä artikkeleissa. Jokaista tuotetta testattiin vähintään kuukauden ajan realististen testitulosten aikaansaamiseksi ja vaikutusten arvioimiseksi.

Mielikuvat luonnonkosmetiikasta saattavat meillä monilla olla edelleen rajoittuneet ja tunkkaiset. Kotimainen Flow Cosmetics on hyvä esimerkki siitä, että luonnonkosmetiikka sopii jokaisen arkipäivään ja hyvin brändätyt ja tyylikkäät pakkaukset houkuttelevat kokeilemaan tiukempiakin epäilijöitä. Yrityksen vahvuutena näen laajan tuotevalikoiman, josta helposti löytyy jokaiseen tarpeeseen sopivan tuotteen.
Kasvoille testasin kahta erilaista tuotetta: Mustikka Kasvojen Puhdistusvoidetta  ja Ruusunmarja Ihonhoitoöljyä.
Erityisesti kasvojen puhdistukseen itselläni on ollut ongelmia löytää mieleisiä tuotteita. Mustikka puhdistusvoide onnistui kuitenkin tehtävässään erinomaisesti. Tuotteen koostumus sekä tuoksu olivat miellyttävät. Puhdistusvoide puhdisti peittävämmänkin meikkivoiteeni iholta hyvin – tulos johon kaikki puhdistusaineet eivät ole pystyneet.

Puhdistusvoiteesta jäi kasvoille öljyinen pinta. Tämä on yleensä ollut negatiivinen kokemus muiden puhdistusainekokeilujen kanssa, koska muutaman päivän käytön jälkeen olen huomannut, että tuon tunteen tuovien puhdistusaineiden kanssa ihohuokoset tukkeutuivat ja epäpuhtauksia alkoi syntyä. Mustikka puhdistusvoiteen öljymainen jälkitunne iholla pesun jälkeen ei tätä kuitenkaan saanut aikaan: iho puhdistui hyvin ja epäpuhtauksiakin on syntynyt vähemmän, kuitenkaan ihoa kuivattamatta. Tuotetta olen itse käyttänyt tyytyväisenä aamuin illoin.

 
Toinen tuote, jota testasin kasvoille, oli Ruusunmarja ihonhoitoöljy. Lupauksien mukaisesti tuote tasapainotti talineristä ja samaan aikaan hoiti kuivaa ihoa. Kuivan, mutta toisaalta osittain kovastikin rasvoittuvan ihoni haaste on ollut löytää tuotteita, jotka pitävät epäpuhtaudet kurissa, mutta samalla ei kuivattaisi ihoani. Ruusunmarjaöljy toimi erinomaisesti tässä tarkoituksessa. Itse käytän öljyä iltaisin yöksi kasvoille. Mainitakseni, olen herkkä erilaisille tuoksuille ja tämän öljyn tuoksu ei omaa nenääni miellyttänyt. Koin kuitenkin öljyn tuomat hyödyt sen verran hyviksi, että siitäkin huolimatta, että nenäni tuoksua vieroksuu, olen jatkanut öljyn käyttöä. Yksi merkittävin hyöty tuotteesta oli tuo talinerityksen hillitseminen ja lopputuloksena oli huomattavissa, että iholleni syntyi vähemmän epäpuhtauksia tai näppylöitä kuin aikaisemmin.

 
Itselleni kasvojen hoitoon on ollut haasteellista löytää sopivia tuotteita ja tästä syystä olenkin jo vuosia tukeutunut tuttuihin ja turvallisiin tuotteisiin niin kosteuttamisessa kuin puhdistamisessa. Tämän vuoksi suurimmat epäilykseni testaamieni tuotteiden sopivuudesta osui juuri kasvojen hoitoon ja puhdistukseen liittyviin tuotteisiin. Tällä kertaa tuotteiden vaihto kuitenkin osoittautui kannattavaksi ja olen ollut erittäin tyytyväinen.

Flow Cosmetics valmistaa aidosti luonnonmukaisia ihonhoitotuotteita Hyvinkäällä. Yritys sai alkunsa vuonna 2004, jolloin Riitta Jänkälä päätti luoda kauneustuotteita luontomme omista alkuperäislajikkeista. Riitta oli havahtunut miksi levittää iholle haitallisia aineita ja kampaajana hän oli turhautunut päivittäiseen kemikaalikuormaan. Kaikki Flow Cosmeticsin tuotteet ovat 100% luonnollisia sekä luomua eivätkä sisällä keinotekoisia ainesosia. Kaikki luomusertifioidut raaka-aineet sekä pohjoisen puhtaassa luonnossa villinä kasvaneet kasvit valitaan huolella. Jokainen tuote myös valmistetaan käsin. Suomen lisäksi Flow Cosmeticsin tuotteet ovat levinneet myös ulkomaalaisten luomukosmetiikan ystävien suosikeiksi. Lisää Flow Cosmeticsin tarinasta voit lukea täältä.

Lue lisää