Luonnollisilla meikkituotteilla heleä iho

Kaupallinen yhteistyö: Korento by Flow Cosmetics

Luonnonmukainen kosmetiikka on tullut tutuksi itselleni ihonhoitosarjoissa, joita olemme aiemmin kokeilleet Stylefellow’ssa. Itseäni erilaisten ihonhoitotuotteiden testaamisen jälkeen jäi kuitenkin mietityttämään meikkituotteiden aiheuttama kemikaalikuorma ja tästä syystä, lähdin ensimmäistä kertaa elämässäni tutustumaan luonnonmukaisiin meikkeihin.

Positiivisista kokemuksista innostuneena sain testata Korennon luonnonmukaisia meikkituotteita. Tutuksi pitkäkestoisessa testissä tuli Flow Cosmeticsin Korento-brändin erilaisia tuotteita niin meikkipohjaan kuin huuli- ja poskipuniksi. Onnistuneen testin perusteella on helppo katsoa uusin silmin luonnonmukaisen kosmetiikan valikoimaa ja rohkeasti kokeilla muitakin luonnonkosmetiikan meikkituotteita.

Suomessa valmistetut tuotteet

Flow Cosmeticsin tuotteet ovat turvallisia ja ne pitävät sisällään vain sertifioidussa luonnonkosmetiikassa sallittuja ainesosia. Korennon tuotteet ovat 100% luonnollisia. Laadukkaat kasviöljyt hoitavat ihoa ja Korennon uniikki Berry Active Complex-yhdiste on tehty suojaamaan ihoa muun muassa ilmansaasteita ja UV-säteiden aiheuttamia haittoja vastaan. Ensimmäiset Korento-tuotteet keskittyivät kauniin meikkipohjan aikaansaamiseen. Huuli- ja poskipunatuotteiden lisäksi, aivan tuoreina uutuuksina valikoimiin ovat tulleet myös meikinpohjustusvoide sekä highlighter-korostusvoide. Korennon tuotteet valmistetaan Suomessa.

Kuulas iho

Meikkipohjatuotteissa itselleni silmään pistävää oli kuinka heleäksi ja kuulaaksi ne jättivät ihon, kuitenkin tarjoten tarvittavaa peittävyyttä. Koin mineraalimeikkipohjatuotteet helpoiksi ja nopeiksi arjessa, jotka vauhdittivat myös aamuisia meikkausrutiineja. Mineraalimeikkipohja tuntui loistavalta valinnalta erityisesti kesän kuumuuteen, sillä se tuntui kevyeltä päällä ja raikkaalta – sekä hengittävältä. Seerumimainen pohjustusaine puolestaan tarjosi hyvin kosteutusta kuivemmalle iholle kuivempina vuodenaikoina.

Käytössä riittoisaa

Tuotteiden levittäminen on helppoa ja ne levittyvät kauniisti eivätkä pakkaudu kököille. Tuotteista löytyy myös runsaasti sävyvaihtoehtoja, joista uskon kunkin löytävän juuri omalle iholleen sopivan sävyn.  Meikkipohjatuotteita yhdistelmällä saa aikaan peittävämpää ja mattapintaista tai läpikuultavampaa ja heleämpää meikkiä. Testin suoritin pitkäkestoisena, jolloin oikeasti sai tuntumaa käyttökokemukseen. Useamman kuukauden käytön jälkeen purnukoista ei kuitenkaan huomaa merkittävää tuotteen vähenemistä ja voinkin helposti sanoa kaikkien tuotteiden olevan myös erittäin riittoisia. Alta löydät tarkemmin tietoa ja käyttökokemuksia testaamistani tuotteista.

Suosittelemme

Mineraalimeikkipuuterit luovat heleää hehkua

KORENTO Minraalimeikkipohja jättää ihon kuulaaksi ja puuterissa on mukana valoa heijastavia pigmenttejä, jotka antavat iholle luonnollista hehkua. Omasta mielestäni tämä mineraalipuuteri tasoittaa hyvin ihonsävyä, mutta jättää kuitenkin ihon luonnollisen näköiseksi. Mineraalipuuteria voi kerrostaa peittävämmäksikin, mutta itse koin kevyen kerroksen kauneimmaksi ja toimivimmaksi sekä luonnollisimmaksi.

Vasemmalla Flow-mineraalipuuteri, oikealla KORENTO-sarjan tuote.

Lisäksi testasin myös Flow-merkin alla olevaa mineraalipuuteria, joka eroaa pigmenteiltään Korennon mineraalipuuterista. Lesitiisipinnoitteen vuoksi Korennon levittäytyvyys on parempi ja täten erityisesti pintakuivalle iholle parempi vaihtoehto. Lisäksi Korennon meikkipuuteri heijastaa enemmän valoa. Flow meikkipuuterilla lopputulos on puolestaan mattamaisempi. Käytännössä en kuitenkaan huomannut kovin suurta eroa tuotteiden välillä, mutta eniten erottautui juuri tuo valon hehkun ja mattamaisuuden ero. Lisäksi Flow ilmoittaa Flow Mineraalipuuterin sisältävän luonnollisen aurinkosuojakertoimen.

Mikäli mineraalimeikkipuuterin levittäminen ja käyttö ei ole tuttua, löydät ohjeet tähän Korennon nettisivuilta. Mineraalimeikkipuuteri levitetään pyörivin liikkein tuuhealla siveltimellä.

Seerumimeikkivoide kosteuttaa

Lisäksi testattavien meikkipohjatuotteiden joukossa oli KORENTO Seerumimeikkivoide. Tuote on tehoseerumi, joka on kuitenkin sävyttävä. Tuotteesta on saatavilla 4 eri sävyä. Seerumimeikkivoide on suunniteltu kuivuuteen taipuvalle iholle ja käytössä tämän tuotteen totesinkin tuovan mukavasti kosteutta. Tuotteen käyttö on helppoa ja nopeaa, sillä jo pieni pisara riittää levittäytymään hyvin vaikka ihan sormin. Tässä tuotteessa peittävyyttä on enemmän kuin mineraalimeikkipuuterissa ja tästä syystä seerumimeikkivoide myös tasoittaa ihon sävyä paremmin. Meikkivoiteen väri purkista otettaessa saattaa näyttää pelottavan tummalta, mutta levitettäessä sävystä tulee odotuksien kaltainen. Tärkeää on muistaa ravistaa seerumipulloa kunnolla ennen käyttöä.

Puuteri viimeistelyyn

Myös KORENTO Viimeistelypuuteri oli mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Tuote on 100% luomua, sävytön ja läpikuultava. Ensin valkoinen puuteri vaikuttaa purkissa hieman erikoiselta, mutta levitettäessä iholle tuote on sävytön eikä luo nukkemaisen tukkoista ilmettä. Irtopuuteri sopii hyvin viimeistelyyn meikkivoiteen kiinnittämiseen myös silloin kun et koe puuteria tarvitsevasi. Lopputulos on mattamainen. Viimeistelypuuteri vie liikaa kiiltoa pois, mutta ei peitä ihon omaa heleyttä. Tämäkin tuote on kuin kevyt henkäys iholla.

Punaa poskiin ja huuliin

KORENTO Huuli & Poskiväri käy sekä poskiin että huuliin ja onkin täten kätevä tuote vaikkapa reissaajalle tai käsilaukussa. Testaamani sävy, rosehip, näytti kauniilta poskilta, mutta huulilla tuotteessa olisi saanut olla omaan makuuni hieman enemmän pigmenttiä. Valikoimassa on kuusi sävyä, joista voi valita mieleisensä. Tuotteen koostumus on peittävä, ja sopivaa määrää levitettävää tuotetta onkin hyvä testailla varovasti, jotta punaa ei tule poskiin liikaa. Huulilla tuote tuntui sopivan ravitsevalta. Itsellä tuote olisi ollut ahkerammassa käytössä päivisinkin, jos tuote olisi ollut levitettävissä suoraa puikosta huulirasvan tavoin.

Vasemmalla Huuli & Poskiväri, oikealla ranteessa seerumiposkipuna.

Toinen poskipuna-tuote oli KORENTO Seerumiposkipuna, jossa poskipuna on yhdistettynä hoitavan seerumiin. Seerumi tuo kosteutusta seerumimeikkivoiteen tavoin. Testaamani väri oli raspberry, joka tuntui luonnolliselta. Seerumiposkipunasta on saatavilla tämä kyseinen kylmä sävyinen rasberry sekä lämmin persikkainen sävy.  Tuote oli mielestäni helppo häivyttää. Tässäkin tuotteessa on hyvä pitää mielessä, että jo pienen pieni pisara on riittoisa ja ensikokeilulla tuotetta saattaa tulla annosteltua liikaa. Kätevä pipettiannostelija on onneksi tähän tarkoitukseen sopiva ja helpottaa käyttöä.

 

Artikkelin tuotteet:
KORENTO Mineraalimeikkipohja, Cool 01
FLOW Mineraalimeikkipuuteri Baby Face
Seerumimeikkivoide, Vaaleasta keskivaalealle viileälle ihonsävylle
KORENTO Huuli & Poskiväri, rosehip
KORENTO Seerumiposkipuna, raspberry
KORENTO Viimeistelypuuteri (matta)

Lue lisää