Longines Master Collection 190th Anniversary juhlistaa horologista mestaruutta

Longines julkaisi syyskuussa 190-vuotisen taipaleensa kunniaksi kolme juhlamallia Master Collection -mallistoon. Kellot ovat hienosti huikean tasapainoinen yhdistelmä uutta ja vanhaa, joka korostaa Longinesin historiaa ja tulevaisuutta juuri oikeassa suhteessa.

kultainen Longines Master Collection
Longines Master Collection 190th Anniversary on tyylikäs kunnianosoitus merkin perinteille.

Vuonna 1832 rekisteröityä Longinesia voidaan pitää maailman vanhimpana kellobrändinä. Etenkin ilmailun ajanoton pioneerina kunnostautunut Longines on kiistämättä yksi merkittävimmistä kellotaloista pitkän historiansa valossa. Lukuisia innovaatioita pitkän taipaleensa varrella luonut Longines on tunnettu etenkin ajattoman elegantista muotoilusta, joka näkyy kaikissa merkin kelloissa.

Vuonna 2005 Longines julkaisi Master Collection -kellot, joilla haluttiin tuoda kellomerkin pitkä historia ja horologinen osaaminen valokeilaan tyylikkäillä sekä tinkimättömän laadukkailla pukukelloilla. Malliston kellot ovat siitä lähtien edustaneet Longinesin korkeinta huippua niin tyylin kuin tekniikan saralla. Tänä vuonna Longines täyttää 190 vuotta ja Master Collection -mallisto on täydellinen paikka juhlistaa merkin kolmelle vuosisadalle ulottuvaa historiaa ja perinteikästä osaamista.

Ruusukulta ja tumman harmaa antrasiitti sopivat yhteen poikkeuksellisen ylellisesti.

Longines julkaisi juhlavuotensa kunniaksi Master Collection -mallistoon kolme uutta mallia jotka ovat samaan aikaan nykyaikaisen linjakkaita ja viehättävän vanhahtavia. Usein vintage-teemaisissa kelloissa vanhanaikaisuus tuntuu hieman päälle liimatulta, mutta Longinesin juhlamalleissa uusi ja vanha muotoilu ovat täydellisessä tasapainossa.

Kellon 40 millimetrin halkaisija, selkeä ja yksinkertaisuutta tavoitteleva kuoren muotoilu ovat mitä voimakkaimmin tätä päivää. Minimalistiseen tauluun kaiverretut breguet-numeraalit taas tuovat lämpimän tuulahduksen taskukellojen aikakaudelta parin vuosisadan takaa. Longinesin alkuaikojen logo täydentää designin. Mattapintaiseksi viimeistely taulu ja kiiltävät kaiverretut numerot luovat upean kontrastin kelloon. Longines Master Collection 190th Anniversary saattaa olla yksi vuoden tyylikkäimmistä pukukelloista.

Teräsmallin hopeisen taulun kruunaa perinteikkäät sinistetyt osoittimet.

Tarkkaan harkittua pinnan ja materiaalin yhdistämistä

Uusista juhlamalleista kaksi on kultaisia ja kolmas teräksinen. Teräskuorinen versio jää tuotantoon pysyvästi, mutta keltakultaista ja ruusukultaista kelloa valmistetaan ainoastaan 190 kappaleen erä kumpaakin. Vaikka kaikki kolme mallia toimitetaan samalla tumman harmaalla alligaattorinnahkarannekkeella, eri malleissa ei kuitenkaan ole kyse ainoastaan materiaalista vaan jokaisella mallilla on selkeästi oma luonteensa.

Suosittelemme

Teräskuorisessa mallissa syvän antrasiitinharmaa nahkaranneke yhdistettynä hopeansävyiseen, hienovaraisesti hiekkapuhallettuun tauluun tekee kellosta vähäeleisesti tyylikkään. Kellon siniset osoittimet tuovat muuten puhtaan harmaasävyiseen kelloon sekä kauniin tyylillisen nyanssin, myös lisänyökkäyksen kellonvalmistuksen perinteisiin. Horologian aamuhämärissä sinistetyt osoittimet olivat osoitus niiden lämpökäsittelystä, jolla teräksen korroosionkestävyyttä saatiin parannettua.

18 karaatin kullasta valmistetun mallin harjattu taulu nostaa kaiverretut numeraalit upeasti pinnasta.

Keltakultaisen mallin taulun tumma harjattu pinta nostaa kiiltävät kultaiset kaiverretut numeraalit keskiöön. Numeraalit näyttävät lähes leijuvan taulun päällä. Häkellyttävä syvyysvaikutelma klassisella väriyhdistelmällä. Ruusukultaisen kellon karkeasti matattu, lähes rakeinen antrasiitinvärinen pinta tekee saman efektin, mutta rannekkeen kanssa samansävyinen taulu aikaansaa vielä rohkeamman kontrastin. Ruusukulta ja musta sopivat todella hyvin yhteen.

Koneistona kelloissa on ETA A31.L11 kaliiperin pohjalta kehitetty L888.5 piispiraalilla varustettu automaattikoneisto, jota voi tarkkailla läpinäkyvän takapohjan lävitse. Koneisto tikittää 25 200 A/h käyntitaajuudella ja sille ilmoitetaan käyntivaraksi aiempia L888.5 kaliiperin kelloja hieman pitempi 72 tunnin käyntivara. Vesitiiveys ei ole klassisessa pukukellossa olennaisin argumentti, joten juhlamallit ovat vesitiiviitä ainoastaan 30 metriin saakka.

L888.5 koneiston toimintaa voi seurata läpinäkyvän takakannen lävitse.

Kokonaisuus tekee mestarin

Longinesin pitkän linjan osaaminen näkyy Master Collection 190th Anniversary malleissa. Kaikissa kolmessa mallissa muotoilu on äärimmäisen hyvin harkittua ja kokonaisuus on tyylikkäästi Longinesin näköinen. Jotkut saattavat kritisoida näin vanhahtavan kellon 40 millimetrin kokoa, mutta mielestäni suurempi koko tuo tauluun levollisuutta ja selkeyttä vastapainoksi koristeellisille breguet-numeraaleille. Kokonaisuus on hienosti tasapainossa ja korostaa yhtä lailla merkin horologista perintöä kuin modernia suunnittelulinjaa. Kello on arvoisensa kunnianosoitus Longinesin pitkälle ja tuntuvalle historialle.

Longines Master Collection 190th Anniversary -juhlamalli on yksi vuoden tyylikkäimmistä pukukelloista.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Longines
 • Malli: Master Collection 190th Anniversary
 • Mallinumero:
  • L2.793.4.73.2 (teräs)
  • L2.793.6.73.2 (ruusukulta)
  • L2.793.8.73.2 (keltakulta)
 • Koneisto: L888.5 (inhouse) automaatti
 • Käyntitaajuus: 25 200 A/h
 • Käyntivara: 72 tuntia
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs, 18k ruusukulta, 18k keltakulta
 • Kellon halkaisija: 40 mm
 • Lasi: safiiri (heijastesuojattu)
 • Vesitiiviys: 30 m (3 bar)
 • Rannekkeen leveys: 21 mm
 • Ranneke: antrasiitinharmaa alligaattorinnahka
 • Hinta:  2350€ (teräs) / 11820€ (kultaiset mallit)

Kelloa on saatavilla kaikilta Longines-jälleenmyyjiltä.

Lue lisää