Lakanat mitalleen oikein ja personoinnin mahdollisuuksia tyylikkääksi viimeistelyksi

Kaupallinen yhteistyö: Full Moon

Mitä tehdä kun kaupoista ei löydy oikeankokoisia lakanoita? Tämä pulma ison, 210 cm x 210 cm kokoisen, sängyn omistajana on tullut itselleni vastaan lähes jokaisella lakanostoksella. Joskus olen onnistunut hankkimaan melkein oikeankokoisia lakanoita ulkomailta. Onhan toki tullut elettyä myös petauspatjan alla juuri ja juuri pysyvän liian pienen aluslakanan kanssa. Välillä olen teettänyt ompelijalla jatkopaloja lisämitaksi aluslakanaan, jotta lakana pysyisi paikoillaan.

Onneksi on paljon fiksumpikin vaihtoehto olemassa!

Erityisesti standardikokoja isompiin sänkyihin tarpeeksi suurien lakanatuotteiden löytäminen voi olla hankalaa. Full Moonin valikoimista on tarjolla lakanat sänkyyn koosta riippumatta.

Juuri oikean kokoiset lakanat Suomessa valmistettuna

Full Moonin lakanavalikoimista löytyvät sopivat tuotteet oli sänkysi sitten minkä kokoinen tai mallinen tahansa. Niin sanottujen normaalikokojen lisäksi, Full Moonilta on saatavissa monipuoliset lakanatuotteet sänkyyn kuin sänkyyn. Kotimainen valmistus mahdollistaa, että lakanoiden koon lisäksi myös erilaiset väriyhdistelmät ja muut kustomoinnit ovat asiakkaan valittavissa. Sen lisäksi, että saat oikeankokoisen tuotteen, ei laadukastakaan tarvitse tinkiä.

Laajan kokovalikoiman lisäksi valinnanvaraa Full Moonilta löytyy niin väreissä, materiaaleissa kuin viimeistelyn yksityiskohdissa.

Laaja kokovalikoima koskee suurinta osaa Full Moonin tuotteita. Full Moonin kätevät ja arkea helpottavat petaustuotteet, kuten pikapetauslakana ja petauspussi, ovat myös saatavissa juuri toivomassasi koossa. Monipuolisesta valikoimasta löydät myös erilaiset patjapussit, runkopatjan päälliset ja sängynpäätyhuput, joilla voi helposti vaihtaa koko sängyn ilmettä osana sisustusta. Nämäkin kaikki saa mittojen mukaan, oikeassa koossa. Erityisen kätevää on, että niin sanotut mittatilauskootkin löytyvät yleensä Full Moonin nettikaupan kokovalikosta hintatiedon kanssa, jolloin tilaaminen on nopeaa ja hintaakaan ei tarvitse arvuutella.

Laajat kokovalikoimat koskevat myös runkopatjan päällisiä ja patjapusseja (kuvassa). Full Moonilta on saatavissa myös päiväpeitteitä ja sängynpäädyn huppuja.

Erikokoiset tyynyt ja peitteet tarvitsevat myös istuvat lakanat

Unohtaa ei myöskään sovi tyynyliinoja ja pussilakanoita. Erilaisia tyynykokoja on nyt markkinoilla entistä enemmän, ja moni käyttääkin kutsuvassa petauksessa erilaisten tyynyjen yhdistelmää. Omasta mielestäni on ainakin mukavaa, että halutessaan näihin kaikkiin saa yhteensopivat tyynyliinat helposti, toisin kuin esimerkiksi kaupanhyllyltä. Full Moonin yksi loistava etu onkin, että heiltä saa kätevästi kaikki petaustuotteet yhteensopivina, eikä aikaa tarvitse tuhlata yhteensopivien tuotteiden etsimiseksi.

Tyyny kuin tyyny – Full Moonilta voit tilata kätevästi yhteensopivat tyynyliinat. Kuvassa Mustatereinen 50 x 60 cm tyynyliina nimioituna sekä 60 x 90 cm harmaa-musta kaksivärinen tyynyliina.

Myös niin sanotut tuplapeitteet ovat yleistyneet, mutta usein ostoksilla ei tule ajatelleeksi, että tuplapeitteitäkin on useammassa koossa ja myös lakanavalmistajien tuplapussilakanakoot vaihtelevat.  Full Moonilta saat varmasti oikean kokoisen pussilakanan peittoosi. Hyvin istuva pussilakana on omasta mielestäni yksi tärkeä tekijä loistavissa yöunissa, koska oikeankokoinen pussilakana pysyy paremmin paikoillaan ruttaantumatta tai rullautumatta. Sama koskee tietenkin myös aluslakanaa. Joskus unenlaadun parantaminen voi olla kiinni niinkin simppelistä asiasta kuin oikeanlaisista ja -kokoisista lakanoista.

Myös peite tarvitsee oikeankokoisen pussilakanan pysyäkseen paikalla kunnolla ja edesauttaen levollisia unia.

Voit vaikuttaa tuotteiden ulkonäköön ja valita mieluisat yksityiskohdat

Lakantuotteiden koko on yksi hyvin käytännöllinen syy kääntyä Full Moonin tuotteiden puoleen. Kannattaa myös huomioida, että lisäksi tuotteiden ulkonäköön ja yksityiskohtiin voit Full Moonilla vaikuttaa monipuolisesti.  Valikoimista löytyy esimerkiksi kaksipuolisia tuotteita, joihin voit itse valita mieleisesi väriyhdistelmän. Hienostunutta luksusta saa myös lisäämällä tere-yksityiskohdat. Itse ihastuin valkoisiin lakanoihin mustilla tereillä. Sopiva yhdistelmä valkoisten lakanoiden rakastajalle! Mustat tereet tuovat tyylikästä klassisuutta viimeistelyn muodossa ja antavat petaukseen arvokkaampaa ilmettä.

Suosittelemme

 

Mustat tereet: klassista tyylikkyyttä raikkaalla otteella. Full Moonilta myös terelakanoissa on useita värivaihtoehtoja, jonka itse päätät.

Lisäripauksen luksusta saat personoimalla lakanat nimikoinnillasi. Palvelu on mielestäni Full Moonilla erittäin huokea, joka kannattaa hyödyntää. Valkoisessa lakanassa valkoinen nimikointi on elegantin hillitty, mutta antaa hienostunutta tunnelmaa. Erilaiset personoinnin mahdollisuudet ja yksilöllisyys tuovat luksuksen tunnetta kokonaiskokemukseen.

Nimikointi on ripaus luksusta. Palvelu on edullinen, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää lakanaostoksien yhteydessä.

Kampapuuvillaa vai puuvillasatiinia – sinä päätät materiaalin

Lisäksi mahdollista on valita itsellesi mieluisat materiaalit. Full Moonin lakantuotteissa saatavilla on kampapuuvillaa, joka on Full Moonin perustajan Arjan oma suosikki. Kampapuuvilla on materiaali, joka vain paranee oikein käytettynä ja huollettuna sekä pysyy hyvänä pitkään. Kampapuuvilla on pitkäkuituista puuvillaa, joka on sileämpää ja kestävämpää kuin lyhytkuituinen puuvilla. Kampapuuvilla tuntuu kuumalla viileältä ja kylmällä kelillä lämpimältä. Kampapuuvillaa suositellaan myös erityisesti allergisille ihmisille, sillä se ei kerää helposti pölyä ja myöskään siitä ei lähde kuitupölyä herkästi. Arja myös mainitsee, että kampapuuvillassa yhdistyy erinomainen hinta-laatu –suhde. Jos haet juurikin hotellien petauksien luksusta, yleensä kampapuuvilla on näiden lakanoiden materiaalivalinta.

 

Kampapuuvilla on kestävää. Talvella materiaali tuntuu lämmittävältä, kesällä se viilentää.

Lisäksi valikoimissa on puuvillasatiinia, joka on ollut oma suosikkini lakanoiden materiaaliksi jo pitkään. Pidän puuvillasatiinin pehmeydestä ja hienoisesta kiillosta. Puuvillasatiini eroaa kampapuuvillassa erityisesti kudontatekniikaltaan, joka tekee kankaasta pehmeämpää ja lämpimämmän tuntuista kuin kampapuuvillasta. Puuvillasatiini on myös kiiltävämpää pinnaltaan kudonnan vuoksi. Puuvillasatiinia ei kannata sotkea erittäin kiiltävään tekokuitukankaaseen, joka useimmille tulee mieleen mainittaessa sana satiini. Puuvillasatiinin pitkäaikaisena ystävänä kuitenkin myönnän testin jälkeen, että myös kampapuuvillasta tuli hyvä käyttökokemus ja laajennan omien lakanoideni materiaalirepertuaaria mielelläni myös kampapuuvillaisiin tuotteisiin.

Kangasmallien avulla pääset tutustumaan myös eri materiaalien eroihin.

Kangasmallit auttavat päätöksenteossa

Full Moonilta saat tarvittaessa kangasmallit kaikista kankaista, joiden avulla voit pohtia omaa valintaasi. Tällöin pääset hypistelemään eri kankaita kotona ennen ostopäätöstä ja näkemään myös eri värit, ja erityisesti sävyt, omin silmin. Kangasmallit ovat myös konkreettinen apu, jos haluat mallata kotona oikeaa värivalintaa ja haluat oikeasti tunnustella kankaita käsissäsi. Kangasmalleja voit tiedustella Full Moonin asiakaspalvelun kautta.

Jos haluat hypistellä materiaaleja ennen valintaasi ja pohtia mieleistä väriä lakanoihisi, kannattaa hyödyntää Full Moonin mallipalapalvelua.

Lue myös artikkelimme Laadukkaissa lakanoissa unelmaunet, jossa kerromme enemmän Full Moonista yrityksenä ja tarinaa tuotteiden taustalla. Artikkelissa myös annetaan vinkki siihen, kuinka kotona saat hotellilakanoiden luksustunteen aikaa. Full Moon –lakanat ovat ostettavissa verkkokaupasta ja mikäli sinulla herää kysymyksiä tilaustasi tehdessä, Full Moonin asiakaspalvelu auttaa mielellään

 

Kuvien Full Moon –tuotteet:
Pussilakana (240 x 220cm) tereillä, kampapuuvillaa, valkoinen mustalla tereellä
Tyynyliina (50 x 60 cm) tereillä, kampapuuvillaa, valkoinen mustalla tereellä
Tyynyliina (60 x 90 cm), kampapuuvillaa, musta-harmaa
Runkopatjan päällinen (210 x 210 cm), napakka valkoinen
Patjapussi (210 x 210 cm), kampapuuvillaa, valkoinen
Petauspussi (210 x 210 cm), kampapuuvilla, valkoinen

 

Lue lisää