Laadukas sänky on investointi parempaan elämänlaatuun: ota vinkit talteen ostoksille ja vältä virheet

Kaupallinen yhteistyö: Isku

Hyvät yöunet ja palautuminen luovat menestymisen eväitä päiviimme. Tästä syystä sänky on yksi merkittävimmistä huonekaluista, joihin kannattaa panostaa oman hyvinvointinsakin näkökulmasta. Iskun valikoima on kuin kuratoitu kattaus nukkumisen maailmaan, josta laadukkaita tuotteita löytyy useampaan makuun ja hintakategoriaan tarjoten onnistuneen nukkumisen kokemuksen. Haastattelimme Iskun kehityspäällikkö Juha Pellikkaa, jonka aito ylpeys Iskun sänkyvalikoimasta on helppo aistia. Hänen seurassaan on mukava nauttia nukkumisen asiantuntijan osaamisesta ja sukeltaa hyvän vuoteen ominaisuuksiin.

Iskun Unigold-malliston sängyt ovat tehty Suomessa.

Unigold – Iskun oma, Suomessa tehty, sänkymallisto

Iskun omassa Unigold-mallistossa kotimaisuus, laatu ja kestävyys yhdistyvät järkevään hintaan. Malliston sängyt ovat myös turvallisia, sillä Allergia-, Iho- ja Astmaliitto on myöntänyt Allergiatunnuksen malliston patjoille ja sijauspatjoille. Tämä takaa, että sängyistä ja niihin käytetyistä materiaaleista ei tule haitallisia päästöjä huoneilmaan ja muun muassa käytetyt kankaat eivät aiheuta ihoärsytystä.  Unigold-mallistoon kuuluu neljä erilaista vuodekokonaisuutta: Ilo, Onni, Unelma ja Haave. Haave on perheen uusin jäsen, jossa ei ole jousitusta vaan vuode koostuu viskoelastisesta vaahdosta. Muissa sarjan sängyissä on pussijousisto, joka on tehty kestämään käytössä.

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto on myöntänyt Allergiatunnuksen Unigold-sängyille.

Jokaiselle nukkujalla sopiva vaihtoehto Unigold-malliston neljästä sängystä

Onni-sängyssä on 15 cm pussijousisto ja sänky on jaettu viiteen eri vyöhykkeeseen. Onni on jämäkämmän tuntuinen nukkumiskokemus Unelmaan verrattuna. Unelma on puolestaan ergonomisempi nukkumiskokemus: Erikoispitkä, 18-senttinen, soft touch -jousisto myötäilee vielä tarkemmin kehon muotoja. Unelma on Unigold-malliston lippulaiva, johon ylellisyyden tunnetta on tuotu enemmän. Juha kuvailee myös malliston huokeinta Ilo-sänkyä hyväksi ostokseksi, jossa voi luottaa saavansa rahallensa vastineena toimivan pussijousitetun perusvuoteen.

Unigold-malliston neljä erilaista vuodetta tarjoavat hyviä unia moneen makuun. Kuvassa myös malliston sängynpäätyjä.

Haave puolestaan eroaa täysin kolmesta muusta vaihtoehdosta ja tarjoaa erityylisen nukkumistunteen. Viskoelastinen materiaali sängyssä muotoutuu lämmön ja painon vaikutuksesta tarjoten nukkujalle hyvän tuen vartalon muodosta ja painosta riippumatta, vähentäen nukkujaan kohdistuvaa painetta ja estäen näin puutumista.

Vuodekokonaisuuksia ja monta mahdollisuutta nukkumiskokemuksen hienosäätöön

Unigold-malliston vuoteet ovat suunniteltu hyvin toimiviksi kokonaisuuksiksi pakettina. Nukkumiskokemus on suunniteltu kokonaisuutena ja jokaisen sänkymallin jousistolle on suunniteltu oma petauspatjansa. Mikään ei kuitenkaan estä asiakasta valitsemasta sänkypakettiinsa petauspatjaa malliston toisesta vuoteesta. Myös sängyn kokoon voit vaikuttaa. Tällä hetkellä myydyin sänkykoko on 180 cm leveä sänky. Pituudesta on saatavilla myös 210 cm pitkää vaihtoehtoa Onni-mallistosta ja mittoja on mahdollista muokata jopa viiden sentin välein.

Iskun Unigold-vuodemallistossa on kolme eri kovuutta, jonka ostotilanteessa voi valita kunkin nukkujan mukaan. Hoikkarakenteiselle kylki- tai selkänukkujalle M-kovuus on sopiva. Suosituin patjakovuus L on keskimääräisesti oikea noin kahdelle kolmesta suomalaisesta. Kovuus on kylki- ja selkäasennossa nukkuvalle sopiva ja ottaa myös hyvin huomioon vartalon eri muodot. XL-kovuus puolestaan soveltuu kookasrakenteisemmalle nukkujalle.

Suosittelemme

Napakkaa vai pehmeämpää? Sinä valitset malliston kolmesta eri kovuudesta. L-kovuus sopii noin kahdelle kolmannekselle suomalaisista.

Lisää käyttöikää ja muokattavuutta tarjoavat niin sanotut Duo-kääntöpatjat. Unigold-sängyissä patjakasetit ovat erillisiä moduuleita, jotka laitetaan patjapussin sisään.  Duo-kääntöpatja löytyy malliston Onni- ja Unelma -sängyistä. Patjakasetissa on yllä pehmeämpi ja alla kovempi pintapehmuste. Tämä antaa pintapehmeyden säädön varaa oikeaan nukkumismukavuuteen. Lisäksi ratkaisu myös pidentää patjan käyttöikää. Käytössä patjojen pintamateriaali ajan myötä pehmenee ja muovautuu. Patjan kääntämällä patjalleen saa lisäkäyttövuosia, ottamalla uuden puolen patjasta käyttöön.

Onni- ja Unelma-sänkyjen Duo-kääntöpatjat lisäävät sängyn muokattavuutta.

Sänky on myös osa kaunista kotia

Unigold-vuoteet sopivat hyvin osaksi makuuhuoneen sisustusta. Mallistossa on neljä eri sävyä valittavaksi, joista vaaleanharmaan on yleisimmin myyty. Lisäksi erikoistilauksesta on mahdollista saada lisäpalveluna sänky verhoiltuna Iskun verhoilukangas-valikoiman kankaalla. Tällainen ratkaisu muun muassa nähtiin Design by Lauri -ohjelmassa Apulannan Tonin ja Jannika B:n kakkoskodissa.

Valitse vuoteellesi mieluinen väri. Vaaleanharmaa on malliston myydyin sävy.

Lisäksi sänkyä voidaan personoida sängynpäädyllä, joita mallistossa on kolme erilaista. Myös sänkyjen jalkavalinnalla on mahdollista vaikuttaa sängyn ilmeeseen. Valittava on puisia ja metallisia jalkoja eri mittaisina.

Myös sängynjaloissa on valinnan varaa niin korkeudessa kuin materiaaleissa.

Oikeanlainen sänky tuo hyvät unet ja edistää terveyttä

Unigold-vuoteet ovat suunniteltu vyöhykkeittäin luomaan paineetonta tilaa keholle nukkuessa. Ihanteellisimmassa kylkinukkumanasennossa selkärangan nikamat muodostavat suoran linjan. Tähän patjan oikea tuki, oikeissa kohdissa, on merkittävä tekijä. Paine luo kehoon puutumisia sekä konkreettisia särkyjä sekä kipuja.  Lisäksi väärässä nukkumisasennossa kehon lepotilasta huolimatta, keho pyrkii korjaamaan tiedostamatta asentoa oikeaksi, jolloin myös unesta muodostuu levotonta. Unesta tulee katkonaista, koska selän lihakset pyrkivät oikaisemaan asentoa. Vyöhykkeiden tarkoituksena on luoda eri kehon osille räätälöityä tukea, oikean nukkumisasennon aikaansaamiseksi. Olkapään alla tarvitaan joustoa ja lantionseudulla puolestaan tukea kehon painavimmalle osalle.

Tervetuloa Iskuun osaavien myyjien palveltavaksi. He auttavat sinua löytämään sinulle sopivan vuoteen.

Selällään nukkuessa lantion tulee painua patjaan sopivasti.  Selkäasennossa kämmenen ei tulisi mahtua lantion alle, sillä silloin väärä asento työllistää alaselän tukilihaksia yön aikana luoden jännitteitä. Jos puolestaan lantio putoaa liian alas sängyssä, on se merkki siitä, että patja on liian pehmeä. Yleinen väärinkäsitys on, että ei ymmärretä, että kehon tuleekin painua patjaan tietyistä kohtaa oikean asennon saavuttamiseksi. Kylkiasennossa sekä lantion että olkapään tulee painua yhtä paljon selän nikamalinjan suorana pysyäkseen.

Onni-sängystä onnelliseksi! Onni-jenkkisängyn 5-vyöhykkeinen patja ottaa hyvin huomioon erilaiset vartalon muodot ja antaa optimaalisen tuen selälle. Kysyimme myös Onni-sängyn ostaneelta henkilöltä käyttökokemuksia sängystä: ”Sänky on tuonut rentouttavat unet. Onni-sänky on ollut erittäin mieluisa hankinta hieman jäykemmästä nukkumistunnusta pitävälle. Sänky on parantanut lepoa ja lisäksi pitänyt huolen, että nukkuessa selkä ei kipeydy. Hyvistä unista sielukin lepää!”

Vältä nämä virheet sänkyostoksilla

Suomalaisten ”perisynti” sänkykaupoilla on kuitenkin usein liian kovan patjan etsiminen. Tähän yksi syy on aiempi sänky, joka on saattanut olla hyvin edullinen epälaadukkaista materiaaleista valmistettu, jonka heppoinen jousisto ei ole kestänyt nukkujan painoa. Tästä syystä myös laatusängyn kohdalla haetaan kovuutta, vaikka edullisten sänkyjen pehmeys on pikemmin seuraus huonoista materiaaleista ja jousistosta kuin oikeasti sänkyluokan kovuudesta. Harhakuvitelma on myös, että kova jousisto olisi kestävämpi. Jousien pehmeydellä tai kovuudella ei ole laadun kanssa mitää tekemistä, vaan se on materiaalikysymys, Juha toteaa. Myös pehmeämmän tuntuinen sängynjousi kestää kun se on laadukkaasti tehty.

Olennainen osa uuden patjan tai sängyn hankintaa on myös oikeanlainen tyyny.  Tyyny ei saa olla liian paksu, jotta nikamalinja säilyy suorana kylkiasennossa – pää linjassa selkärangan kanssa. Myös selällään nukkuessa on tärkeää, että niska ei käänny ylöspäin. Juha mainitseekin, että tyypillinen virhe on, että patjan vaihdon yhteydessä ei osteta uuteen patjaan sopivaa tyynyä, sillä harvoin se vanha tyyny toimii ideaaleimmin enää uuden patjan kanssa. Hyvä muistisääntö onkin, että patjan kanssa samaan aikaan vaihtolistalle on syytä laittaa myös tyyny.

Asiantuntija avuksi oikean sängyn valintaan

Onneksi Iskussa asiantunteva myyjä auttaa löytämään sopivan patjan sekä tarvittaessa myös tyynyn. Iskun myyjät koulutetaan nukkumisen asiantuntijoiksi, jotta he voivat palvella ja auttaa asiakasta oikeissa valinnoissa. Myyjä selvittää asiakkaan toiveet ja muun muassa mahdolliset vaivat, joita nykyinen sänky on aiheuttanut. Myymälässä tehdään nikamatesti eli tarkastetaan sängyn sopivuus niin, että nikamalinja pysyy suorana. Asiantuntevan myyjän vastuulla on auttaa asiakasta löytämään mieltymyksiinsä sopiva sänky ja edistää hyvää unenlaatua.

Onko sinun valintasi vaaleanharmaa kangas ja tammiset jalat? Unigoldin valikoimissa on paljon muitakin vaihtoehtoja, moneen makuun.

Kuinka usein sänkyä sitten tulisi vaihtaa? Juha muistuttaa, että laadukas sänky kestää hyvinkin 10-20 vuotta. Unigold-mallistossa jousistolla on 10 vuoden katkeamattomuustakuu. Myös tämä osoittaa, että jousisto sekä vuode pysyy toimintakuntoisena ja kestää pitkään. Unigold-malliston lisäksi, Iskun valikoimista löydät sekä Tempur- että Carpe Diem –vuoteet, jotka täydentävät Iskun tarjontaa erilaisiin nukkumiskokemuksiin.

Tempur on useille tuttu brändi sänkymarkkinoilla. Isku on suurin Tempur-sänkyjen jälleenmyyjä Suomessa. Iskun myyjät ovat koulutettu Tempurilla nukkumisergonomian asiantuntijoiksi. Tempur erottautuu markkinoilla viskoelastisella materiaalillaan. Lisäksi Tempur-patjat eivät ole painoluokiteltuja vaan tuotteet sopivat jokaiselle kehon muotoon tai painoon katsomatta. Iskun mallistosta löydät myös Tempur Promise-vuoteet, joka ovat Iskun yksinoikeusmyynnissä.
Carpe Diem on käsityönä tehty high end -sänkymallisto, jonka myynti on kovassa kasvussa Iskussa. Hienot materiaalivalinnat ja luonnonmateriaalit ovat yhdistetty pilven keveään nukkumistuntuun. Yksi erityispiirteistä on, että useimmista sängyistä poiketen, Carpe Diem -vuoteissa jokainen pussijousi on pehmustettu itsenäisesti, mikä mahdollistaa nukkumisen keveyden ja herkemmän myötäileväisyyden. Carpe Diem –mallistosta löytyy muun muassa Vindö-vuode, joka luo illuusion leijuvasta vuoteesta.

Sänky on investointi hyvinvointiin

Juha muistuttaa, että sänky on investointi hyvinvointiin ja tästä syystä sängyn eikä nukkumisen laadusta kannata tinkiä. Juha myös vinkkaa, että Iskulla on käytettävissä osamaksumahdollisuus, jolloin kertamaksun sijaan, on helpompi tehdä matalankynnyksen kuukausittainen investointi oman elämänlaadun parantamiseen. Hyvät yöunet vaikuttavat suuresti palautumiseemme ja jaksamiseemme. Ei siis ole aivan sama millaisessa sängyssä nukumme, sillä öisin lataamme akkujamme päivän puuhiin ja haasteisiin. Panosta omaan hyvinvointiisi ja astele sisään Iskun myymälään luottavaisin mielin laadukkaiden tuotteiden ja palvelun ääreen sänkyostoksille.

 

Lue lisää