Kolme laatukelloa noin 1000 euron hintaluokassa

Tuhannen euron hintaluokka on mekaanisissa rannekelloissa alati kapeneva segmentti. Onneksi laadukasta tarjontaa on vielä jäljellä.

Annoin Tyyliniekan kellotoimittajlle tehtäväksi valita kolme noin tuhannen euron arvoista kelloa, jotka edustavat hyvää hinta-laatusuhdetta, ovat mekaanisia ja saatavilla suomalaisilta jälleenmyyjiltä. Koska esimerkkiä on näytettävä, päätin koota oman listani ensimmäiseksi. Tein sellaisen rajauksen, että valitsemani kellomallit ovat keskieurooppalaista tekoa.

NOMOS Glashütte Club Campus 38

Ensimmäinen valintani on saksalaisen independent-valmistaja NOMOS Glashütten omaan Alpha-manuaalikoneistoon luottava Club Campus 38 millimetrin kokoluokassa, joka on mitä mainioin unisex-kellomalli. Astetta sirompaa kelloa etsivälle valikoimasta löytyy myös 36 millimetrin kokoluokka.

NOMOS Club Campus 38
Kuva: Antti Luoma-aho / Hovisepät

Malliston värimaailma on pirteä ja design Bauhaus-henkisen ajaton. Myös tekniset speksit ovat kunnossa, sillä 42 tunnin käyntivaran lisäksi siinä on normaaliin arkikäyttöön hyvin riittävä 100 metrin vesitiiviys ja kellossa on safiirilasi.  NOMOS tunnetaan myös hyvästä viimeistelytasostaan, joten 1200 euron hintaiseksi kelloksi Club Campus on suorastaan erinomainen valinta. Suomessa Club Campusta myyvät Hovisepät ja Aseman Kello.

Certina DS Action Diver 43

Certina uudisti tänä vuonna suositun DS Action Diver -sukeltajankellomallistonsa tuoden siihen useita värivaihtoehtoja. 43 millimetrin kuoriin pakattu Powermatic 80 -koneisto tarjoaa suorituskykyä ja -varmuutta, ollen samalla ranteeseen hienosti istuva kellomalli.

Uusi sammaleenvihreä DS Action Diver on tyylikäs ilmestys.

Mikäli 43 millimetrin kokoluokka tuntuu liian suurelta, täydensi Certina tarjontaansa 38 millimetrin kokoluokalla. Tämä tuhannen euron molemmin pyörin asettuva mallisto on ollut myös myyntimenestys, eikä suotta. DS Action Diver 43 -kelloja on kattavasti saatavilla eri jälleenmyyjiltä, mm. Lindroosilta.

Suosittelemme

Sinn 556

Kolmas valintani kohdistuu työkalukellojen valtiaaseen, joka on saksalainen Sinn. Valmistaja on onnistunut toteuttamaan yksinkertaisesti kauniin laatukellon, joka on niin ikään unisex-kokoluokkaan uppoava 38 millimetrin teräskuorillaan. Speksit ovat myös kohdallaan DIN 8309 -luokituksen mukaisella magneettisuojauksella, DIN 8308 -luokituksen mukaisella iskunkestävyydellä, sekä 200 metrin vesitiiviydellä. Lyhyesti sanottuna jos kellosta meinaa loppua kestävyys, olet isossa pulassa.

Sinn 556 I RS

556-mallistosta löytyy runsaasti erilaisia malleja, erilaisilla kellotauluilla ja rannekkeilla. Tavoite tuhannen euron hintaluokasta saavutetaan täysin nahkarannekkeella. Suomessa Sinn 556-mallistoa myy mm. vaasalainen Salkari.

Lue lisää