Klassinen pukeutuminen – tositarinan esipuhe

Kuulin, että joku pitää minua oikeasti tyyliniekkana, kun postaan Facebookiin kuvia kengistäni. Nyt lienee oikea aika paljastaa, että kyseiset postaukset ovat osittain olleet tarkoin valittuja egobuustauksia, joilla olen tsempannut itseäni eteenpäin pukeutumisen saralla. Nämä postaukset ovat johtaneet siihen, että minulta on kysytty useampaan otteeseen miten oma pukeutumiseni on kehittynyt matkan varrella.

Olen kysymyksiin myös joka kerta pyrkinyt vastaamaan ja koska aihe on selvästi kiinnostanut useampia henkilöitä, päätin ottaa härkää kiinni sarvista ja avata oman kehityskaareni muutaman itsenäisen blogikirjoituksen muodossa, joista tämä on ensimmäinen.

Kehityskaaren avaamista helpottaa se, että olen alusta pitäen dokumentoinut pukeutumistani ottamalla kuvia itse ja nakittamalla vaimoni ottamaan kuvia. Näin jälkikäteen katsottuna tunnen välillä häpeää, mutta olkoon tämä varoittava esimerkki. 🙂 Muistakaa, kaikkien ei tarvitse tehdä samoja virheitä kuin minä.

Mistä kaikki sai alkunsa?

Klassinen pukeutuminen, tai sanotaanko bisnespukeutuminen, on kiinnostanut minua vuosien ajan. Lopullista sytykettä määrätietoiselle pukeutumistason nostamiselle ei kuitenkaan tullut ja vuoden vierivät ja luulin pukeutuvani hyvin. Tässä vaiheessahan musta puku edusti laatupukeutumista, varsinkin jos puku oli Bossin ja paita Petrifunia tai jopa Bosweelia. Kengät olivat tietenkin mustat ja Anttilasta ostetut, sieltä kun sai halvalla.

Jossain vaiheessa minusta alkoi tuntua siltä, että tämä ei riitä ja aloin etsimään lisää tietoa. Tätä tietoa tarjosi suomeksi Keikari.com, joka on maan kattavin klassisen tyylin blogi ja foorumi, jonka ansiosta aloitin matkani tyylikkäämmän pukeutumisen saralla.

Lähtötilanteeni

Niin, eihän se lähtötilanteeni loppujen lopuksi mitenkään korkeatasoinen ollut. Jos mietitään mitä minulle tuli ekana mieleen sanasta klassinen pukeutuminen, niin se oli kravatti ja puku. Tämän verran olin päätellyt itse, mutta kun aloin pikkuhiljaa syventyä aiheeseen, niin eihän se pelkästään sitä ole. Solmio ja puku ovat yksi pieni osa-alue klassista pukeutumista. Itse asiassa mielleyhtymä on monin tavoin väärä, sillä puku edustaa ennemminkin formaalia pukeutumista, kuin klassista pukeutumista.

Suosittelemme

Pukeutumisfoorumin hienous piilee yhteisössä, joka antaa suorasukaiseen tyyliinsä palautetta pukeutumisestasi. Tämä vaatii sen, että otat itsestäsi kuvia ja laitan ne toisten nähtäville. Näin minäkin tein siinä uskossa, että kehuja tulee. Jos olisin ollut ohutnahkainen, niin tukka olisi päästä lähtenyt kuin pohjoisvaltiolaiselta reservaattiin eksyessä.

Sain siis runsain määrin palautetta kuvistani, joka söi miestä hullun lailla. Murskapalautteen jälkeen oli pakko ottaa fedora pois päästä, nöyrtyä ja aloittaa oppiminen aivan alusta.

Lähtötilanteeni valokuvina:

Seuraavassa kirjoituksessa käyn läpi mikä kaikki oli pielessä ja miten otin ensiaskeleeni kohti parempaa pukeutumista.

Lue lisää