Klassikkoja ja tuoreita suosikkeja – talvijalkineet moneen tyyliin ja makuun

Kaupallinen yhteistyö: Palmroth

- Advertisement -

Tämä talvi on ollut sään puolesta ailahtelevainen. Lumen sijaa taivaalta on tullut useammin vettä. Entistä kosteammat talvet asettavat myös haasteita jalkineille. Jalat pitäisi pysyä kuivana ja lämpimänä säästä riippumatta. Palmroth on maailmanlaajuisesti tunnettu haastavien säiden jalkineiden valmistaja – tyylikkyydestä tinkimättä. Nyt siis kannattaakin suunnata katseet Palmrothin jalkinevalikoimaan ja poimi itsellesi pitkäikäiset kylmempien, ja myös kosteampien, säiden kengät tyylikkääksi osaksi talvipäivien asuja.

Palmroth on maailmanlaajuisesti tunnettu haastavien säiden jalkineiden valmistaja – tyylikkyydestä tinkimättä. Useimmat mallit toimivat hyvin niin talvella kuin myös syksy- ja alkukevätsesongissa.

Palmrothin valikoima nojaa ajattomiin klassikoihin. Joka kausi kuitenkin mallistoon tule jotakin uutta. Tämän kauden uutuuksissa on nähtävissä erityisesti paksujen pohjien tuleminen. Chunky-sarjan paksupohjaisia kenkiä löytyy Palmrothin valikoimista niin eri väreissä kuin malleissa. Nilkkureita on kahta eri mallia kuten myös saappaitakin. Värivariaatioista löytyy lukuisia persoonallisia vaihtoehtoja. Chunky-malleissa pohjia on sekä mustana että vaaleanbeigenä. Pintamateriaalien, jotka ovat erilaisia lakereita ja mokkaa, värejä ovat mustan lisäksi vihreä ja ruskea. Lämmin lammasvuori takaa, että varpaat eivät palele kylmemmilläkään keleillä. Samalla vuori tuo ihanaa pilvimäistä pehmeyden tunnetta ja lempeää muhkeutta.

Paksut chunky-pohjat ovat nousseet tämän talven hitiksi. Osa malleista on jo loppuunmyytyjä. Mustan lisäksi valikoimissa on myös muun muassa vihreää ja ruskeaa. Chunky-pohjaisia malleja sekä nilkkureina että saappaaina. Kuva: Palmroth / JORMA RAJAMAKI

- Advertisement -
 

Kaulusnilkkuri on lämmin, mutta virtaviivainen, talvijalkine. Muhkea ja pehmeä lammasvuori kääntyy myös jalkineen ulkopuolelle. Korko antaa ryhtiä ja pukemista helpottaa sisäsyrjän vetoketju.

Herkullisia vaihtoehtoja talveen on myös kaulusnilkkuri, jossa jalkineen päälle käännetty lammasvuori on osa mielenkiintoista ilmettä. Rouheasta pohjasta löytyy hyvin pitoa ja viiden sentin korkuinen korko tuo sopivasti ryhtiä, mutta antaa edelleen hyvän pidon tunteen liukkaammillakin keleillä. Itse pidän kaulusnilkkurin ilmeestä, jossa yhdistyy talvinen rentous ja pehmeä lämmin pörröisyys, mutta toisaalta fiksu virtaviivaisuus. Vedenpitävä nahka on varsinkin ailahtelevilla talvisäillä käytössä kätevä ja huoleton.

Kaulusnilkkurissa, niin kuin monessa muussakin Palmrothin kengissä, on kunnon kuviollinen pohjallinen, joka antaa pitoa liukkailla säillä.

Lakerinilkkureiden herkullinen yksityiskohta on tummasävyinen ketju. Näyttävä mauste!

Klassikkonilkkuritkin ovat saaneet tänä talvena uuden sisaren. Jo aiemmin esittelemämme krokolakerinilkkurin uusi, hieman kapinallinenkin, pikkusisko on ketjunilkkuri, jossa tummanhopeinen rohkean kokoinen ketju on näyttävä yksityiskohta. Kengissä yhdistyy monta persoonallisuutta: toisaalta klassinen ja naisellinen muotokieli, mutta lisäksi myös ripaus räväkämpään puolta ketjun muodossa. Ketjunilkkuri on loistava valinta, jos etsit tyylikkäitä, mutta persoonallisia kenkiä, jotka voit huoletta laittaa jalkaan kosteammillakin säillä ja yhdistää myös toimistopukeutumiseen. Ketjunilkkurissa on hyvä ja mukava lesti, ja näillä kengillä luonnistuu pidemmätkin kävelymatkat.

Ketjunilkkurin matala korko on ryhdikäs ja toimii hyvin pidemmilläkin kävelymatkoilla.

Tämän vuoden talven jalkineissa nähdään entistä vähemmän kapeakorollisia kenkiä. Itselleni kuitenkin Palmrothin korollisista mokkanilkkureista, joissa on resorikaulus, on muodostunut ehdottomat talven naisellisemman pukeutumisen luottokumppanit. Suosittelenkin kurkkaamaan myös jo aiemmin esittelemämme artikkelin näistä nilkkureista ja poimimaan kengät omaan valikoimaasi niin kauan kuin niitä vielä riittää.

Korolliset mokkanilkkurit ovat loistava lisä talvikenkiesi valikoimaan matalampikorkoisten rinnalle.

Tänä talvena on ollut myös nähtävissä, että entistä enemmän kysytään erilaisia nilkkureita, ja puolestaan saappaiden valikoimat ovat kaventuneet. Lisäksi trendit pörröys ja pehmeys näkyvät useassa Palmrothin mallissa. Helppous ja mukavuus on nousseet ehdottomiksi valteiksi kenkien etsintäkriteereissä. Kätevät nilkkurit ja matalakorkoiset kengät ovat siis nostaneet suosiotaan. Vaikka mukavuus onkin trendi, on Palmrothin kengissä huomioitu myös tyylikäs ulkonäkö ja ryhdikäs käyttötuntuma jalassa.

Mukavat ja matalakorkoiset nilkkurit näkyvät kauden trendeissä. Kaulusnilkkurien pörröinen käännetty lammasvuori edustaa myös pehmeä & pörröinen -trendiä.

Vaikka olemme jo kääntyneet kalenterillisesti kevättä kohti, on edelleen loistava aika hankkia talvisesonginkin kenkiä. Useat Palmrothin mallit ovat erittäin toimivia myös kevät- ja syyssäässä. Lisäksi ajattomat ja klassiset mallit kestävät aikaa ja tarjoavat mukavia sekä tyylikkäitä käyttöhetkiä myös tulevinakin vuosina. Itselläni Palmrothin kengät kulkevat sujuvasti sesongista sesonkiin – ajattomat klassikot ilahduttavat vuodesta toiseen.

Palmrothin jalkineet ovat ajattomia klassikoita, jotka eivät kuitenkaan ole mitäänsanomattomia. Jokaisessa mallissa on jokin katseenvangitsija. Ketjunilkkuri on saanut nimensä muhkeasta ketjukoristeesta.

Palmrothin jalkineet ostat kätevästi heidän verkkokaupastaan.

- Advertisement -
[undefined]

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Klassikkoja ja tuoreita suosikkeja – talvijalkineet moneen tyyliin ja makuun

Tämä talvi on ollut sään puolesta ailahtelevainen. Lumen sijaa taivaalta on tullut useammin vettä. Entistä kosteammat talvet asettavat myös...

Aika tyylikäs välitilinpäätös

Aika tyylikäs on maksuton tapahtumakonsepti, jonka olemme järjestäneet seitsemän kertaa yhteistyössä Iskun kanssa. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin keskiviikkoiltana 2. marraskuuta...

Näin pukeudut etiketin mukaisesti Linnan juhliin

Linnan juhlien etiketti on yksinkertainen ja selkeä. Miehillä pukuna on frakki, naisilla suuri iltapuku. Frakin voi korvata myös tummalla puvulla.

Utualla laukkujen lisäksi nyt valikoimissa myös vaatteita

Utuan tarina näki päivänvalon 2014, kun Utua-laukkumerkki saapui markkinoille ensimmäisellä mallistollaan. Tänä vuonna Utua laajensi valikoimaansa myös vaatteisiin. Utuan...

Kotimaiset neulemekot taistelevat tylsyyttä ja kylmyyttä vastaan tyylikkäästi

Esittelemme tässä artikkelissa meidän poiminnat Suomessa valmistetuista neulemekoista, jotka herättelevät valikoiman laajaan kirjoon niin malleissa kuin tyyleissä, persoonallisuutta unohtamatta.

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...