Kietoudu kotimaisten torkkupeittojen lämpöön

Yhteistyössä artikkelin yritysten kanssa

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, voi todeta myös torkkupeittojen kohdalla. Toiset kutsuvat niitä vilteiksi, osa huoviksi. Vaikka nykyään yhä useampi käyttää kotonaan erilaisia torkkupeittoja jo pelkästään osana sisustusta koristeina, on viltin rooli oikeasti funktionaalinen Suomen viileässä talvessa. Me Stylefellow’ssa valitsimme Suomessa tehtyjä suosikkejamme tähän artikkeliin hurmaavista materiaaleista – lämmittävyyttä ja ulkonäköä unohtamatta. Onnistunut vilttivalinta on kaunis osa kotia ja tuo luksuksen tunteen.

Kotimaisten vilttien laadukkaat materiaalit lämmittävät myös mieltä.

Torkkupeitoilla on helppo tuoda väriläiskiä, kerroksellisuutta ja tekstuureja sisustukseen – ja näin myös muuttaa kodin ilmettä pienin hankinnoin. Itse pidän erityisesti vilteistä, joista huomaa niiden lähtökohdan olevan toiminnallinen. Isommat viltit ja torkkupeitot toimivat myös päiväpeitteiden korvikkeina petauksessa. Isokokoinen ja lämmin huopa käy myös varapeitteestä pussilakanan kera. Omasta mielestäni viltti on parhaimmillaan, kun se on kuin lämmin ja turvallinen halaus, joka pehmeydellään luo mukavuutta ja auttaa matkaamaan rentoutumiseen.

Lapuan Kankureiden Sara-huovassa on tuttuja lapsuuden muistoja

Sara-huopa on muhkean tuntuinen. Ihanat hapsut tuovat kotoisuutta.

Lapuan Kankureiden Sara-huovassa yhdistyy muistot mummolan villavilteistä moderniin ajattomaan ulkonäköön. Kudonta on sileää, mutta värityksen myötä eläväistä, joka luo helposti lähestyttävyyttä ja tuttuutta. Kuvailisinkin vilttiä arkiluksukseksi: se ei tee itsestään räväkkää numeroa, mutta sen laadun voi silti helposti aistia. Harmaat ja valkoiset hapsut ovat herkkä yksityiskohta, josta tulee muhkeutta ilmeeseen. Huopa yllättää paksuudellaan: se on tarpeeksi paksu oikeasti ajamaan asiansa lämmittäjänä sohvan selkänojan statistin-roolin sijaan, mutta silti myös miellyttävän notkea. Huopa kutsuu pehmeään syliinsä ja sen koko 140 x 180 cm riittää antamaan lämpöä ilman, että varpaanpäät palelisivat.

Lapuan Kankurit onnistuvat erinomaisesti harmaan sävyissä.

Värinä kuvauksiemme viltin harmaa on onnistunut: siinä sopivasti lämpöä ja viileyttä yhdistettynä ilman sinertävää tai vihertävää sävyä.  Värivaihtoehtoja löytyy huovasta muitakin. Uutuusvärit ovat hyvin trendikkäät vihreä-kuusi ja kaneli. Värit sopivat upeiksi kodin väripisaroiksi. Sara-huopa on kudottu Suomessa Mulesing-vapaasta villasta, joka on kehrätty ja värjätty Euroopassa.  Huopa on kauniin minimalistisesti paketoitu. Yksikertainen rusetti ja kaunis tuoteselostekortti tekevät Sara-huovasta lahjana pehmeän halauksen, joka lahjana muistetaan pitkään.

Pelkistetyn kaunis paketti tekee Sara-huovasta myös erinomaisen tyylikkään lahjan.

Villaa ja pellavaa: Jokipiin Pellavan Graniitti-torkkupeitto

Jokipiin Pellavan Graniitti-torkkupeitto saa rouheutta villan ja pellavan sekoituksesta.

Jokipiin Pellavan Graniitti-torkkupeitossa on rouheutta mukana tyylikkään siististi. Villan ja pellavan yhdistelmä tuo torkkupeittoon heti syvyyttää ja mielenkiintoa – ja vie Jokipiin Pellavan juurille.  Torkkupeitosta tulee luonnonläheisyys mieleen, vaikka se onkin salonkikelpoinen. Nimensä Graniitti on saanut Suomen luonnon peruskalliosta. Tuntu on aito ja rehellinen, jossa taustalla on myös pohjalaista periksiantamattomuuden voimaa.  Viltissä on hiven maskuliinisuutta, ja se pariutuukin oikein hyvin nyt trendikkään konjakin nahan kanssa. Viltin hapsut ovat ihastuttava yksityiskohta, joka on täynnä luonnetta. Pehmeät, valkoiset hapsut raikastavat viltin maskuliinisuutta ja niissä on reipasta vapauden tunnetta.

Jokipiin Pellavan Graniitti-torkkupeitto on valmistettu Suomessa.

Torkkupeitto on valmistettu Jokipiissä Etelä-Pohjanmaalla alusta loppuun. Villaa tuotteesta on 60 prosenttia ja pellavaa 40 prosenttia. Harmaan lisäksi Graniitista on saatavilla hehkuva tiilenpunainen, jonka murrettu sävy on trendien aallonharjalla. Viltti tulee särmässä pakkauksessa, jossa suomalaisuus on esillä. Kätevä pakkaus edesauttaa, että viltti käy hyvin vaikkapa laadukkaana yrityslahjana.

Suosittelemme

Vapaan vallattomina lepattavat valkoiset hapsut ovat mukava kontrasti särmikkääseen torkkupeittoon.

Vera-Veran pellavainen Varpu saa mielikuvituksen laukkaamaan käyttötarkoituksissa

Vera-Veran Varpu-viltti kutsuu luokseen kasuaalisuudellaan.

Veran-Veran Varpussa yhdistyy raikas skandinaavisuus suomalaisen maaseudun tunnelmaan. Siinä on ripaus kesän heinäpeltoja ja syksyn elonkorjuuta. Juureva maaläheinen sävy on vivahteikas ja luokseen kutsuva. Torkkupeitto on 100 prosenttista liettualaista paksua pellavaa. Tuote on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Vohvelikuviointi tuo mukavaa tekstuuria ja toisaalta rentoa leikkimielisyyttä. Materiaali on värjäämätöntä ja valkaisematonta, joten ei ihme, että Varpusta tulee lempeän luonnollinen tunne.

Varpu-viltin materiaali on vohvelimaista pellavaa. Värjäämätön materiaali on juurevaa ja maanläheistä.

Varpu-torkkupeitto on monikäyttöinen. Torkkupeitosta on saatavilla kaksi vakiokokoa, joista kuvauksissamme oli isompi 140 x 200cm -koko. Reipas koko antaa Varpulle monta virkaa: lämmittämässä sohvalla tai toimimassa vuoteessa päiväpeitteenä. Itselleni tuli himo myös lähteä Varpun kanssa kesällä piknikille tai lomalle hiekkarannalle loikoilemaan. Varpu sopii formaalimpaankin olohuoneeseen, mutta kannustaa kasuaaliin rentouteen turhia pingottamatta. Huoleton materiaali tuo myös käyttöön rentoutta.

Varpu-torkkupeitossa riittää mittaa myös kauniiksi makuuhuoneen yksityiskohdaksi: käytä vaikka petauksessa päiväpeitteenä.

Ylellinen herringbone-kuosi on vastustamaton Kuviokamarin huovassa

Kuviokamarin huovassa on alpakan villaa. Sävy kuvauksiemme viltissä on herkullisen tumma, ilman synkkyyttä.

Kuviokamarin huovassa on ylellistä alpakan villaa, joka tekee vilttiin pehmeän ja hemmottelevan tunnun. Materiaalien kontrasti hohtavan reunakanttauksen kanssa luo mielenkiintoisen ryhdikkään yksityiskohdan ja korostaa kokonaisuuden ylellisyyttä. Kalanruotokuvio on yksi omia kuosisuosikkejani ja tässä viltissä se on parhaimmillaan tuoden herrasmiesmäisen Lontoon Savile Row’n tuulahduksen. Harmaan eri sävyjen leikki elävöittää vilttiä ja pehmentää viltin tumman herkullista ilmettä. Viltin reilu koko, 140 x 210 cm, takaa, että viltin lämmöstä saa nauttia nenänpäästä varpaisiin.

Materiaalien kontrasti on hienovarainen, mutta vaikuttava yksityiskohta. Kalanruotokuvio on klassinen.

Savonlinnassa sijaitseva Kuviokamari valmistaa luonnonmateriaaleista, kuten lampaan- ja alpakanvillasta sekä merinovillasta erilaisia torkkupeittoja ja hartiashaaleja pienissä uniikkierissä. Tuotteiden materiaalit tulevat Euroopasta ja ompelu sekä viimeistely tehdään Suomessa. Kuvauksiemme torkkupeitto on yksi vaihtuvan valikoiman esimerkeistä. Tämän mallin hinta on 169 euroa. Saatavilla olevien huopien materiaali- ja värivaihtoehtoja kannattaa tiedustella suoraan Kuviokamarista.

Kuviokamari valmistaa luonnonmateriaaleista pienissä erissä erilaisia torkkupeittoja.

Luomumerinovillainen Luotua on Real Fabricin uusi tuote

Luotua-viltti lanseerattiin tämän syksyn Habitaressa ja sai kiinnostuneen vastaanoton yleisöltä. Real Fabric on tuore yritys, joka keskittyy tuotteissaan aitoihin luonnonmateriaaleihin ja eettisyyteen. Ekologisista luonnonmateriaaleista tehdyt sisustus- ja käyttötekstiilit ovat Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja.

Luotuan luomumerinovilla on materiaalina erottuva. Viltit ommellaan Suomessa.

Yksi viltin erityisimmistä piirteistä on sen materiaali, luomumerinovilla. Villa tulee valvotuilta luomutiloilta Uruguayista, ja GOTS-sertifioidun villan tuotantoketjua valvotaan tarkoin niin eettisyyden, ekologisuuden kuin eläinten ja ihmisoikeuksien näkökulmasta. Luotua-viltit ommellaan käsityönä Pohjois-Karjalassa. Villan kudonta ja värjäys tehdään Saksassa tai Itävallasta, väristä riippuen, ja prosessissa ei käytetä ympäristölle tai ihmisille haitallisia kemikaaleja.

Real Fabricin Luotua-viltissä liplattavat laineet.

Puhdas luonnonmateriaali on aidon ja rehellisen oloinen. Viltin materiaali on paksua ja täten hyvin lämmittävää. Luotua-viltissä materiaali saa ansaitusti pääosan. Viltissä on kuitenkin aaltomainen kuvio, joka on saanut inspiraationsa vedestä. Viltistä on helppo nähdä laineiden liplatus ja muistella viltin lämmön alla kesän auringon säteiden leikkiä veden pinnalla. Tummanharmaan värin lisäksi, viltistä on myös vihreä ja punainen vaihtoehto. Oikein hoidettuna viltti on hyvin pitkäikäinen ja onkin syytä muistaa villan oikeat hoito-ohjeet, jotta viltti pysyy hyväkuntoisena mahdollisimman pitkään.

Materiaalina merinovilla on antibakteerinen ja villa puhdistaa itse itseään.

Artikkelin torkkupeitot:
Sara, Lapuan Kankurit
Graniitti, Jokipiin Pellava
Varpu, Vera-Vera
Kalanruotokuvioinen huopa, Kuviokamari
Luotua, Real Fabric

Lue lisää