Kiehtovat kalenterit – ota vuosi 2018 vastaan

Enää muutama päivä vuodenvaihteeseen! Nyt viimeistään kaikille meille mattimyöhäisille on sopiva hetki joulukiireiden lomassa hankkia kalenteri matkakumppaniksi vuoden 2018 seikkailuihin.

Kalenterihyllyillä on jo useampana vuonna tullut olo, että olisi mukavaa nähdä jotakin hieman erilaista valikoimissa.  Vaikka nyt erilaiset tuunattavat plannerit ja ’bullet journalit’ ovat rantautuneet  Suomeenkin, itse kuitenkin olen vankka perinteisen kalenterin kannattaja muun muassa nimi- ja juhlapyhäpäivätietojen vuoksi.

CC Kalenteripalvelu Oy:n kustantamissa kalentereissa on hienovaraisesti uutta tuulahdusta, kuitenkin tarjoten myös tuttua ja turvallista. Pääsin nyt ensimmäistä kertaa selailemaan CC Kalentereita ja voin nyökytellen todeta, että pieniin yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota ja on pohdittu oikeasti sitä, miten kalenteri helpottaa kunkin ajanhallintaa kätevästi.

Minulla oli ilo myös keskustella CC Kalenteripalvelu Oy:n Göran Honkasen kanssa yleisestikin kalenterikustantamoalasta.  Täytyy myöntää, että hyvin arkiselta tuntuvat kalenterit alkoivat keskustelussa kääntyä kiehtoviksi, ja taustalla tehtyä ammattitaitoista työtä tyytyväisten käyttäjien suhteen arvostaa uudella tavalla. Nyt myös omaa kalenteriaan katsoo hieman eri näkökulmasta.

”Almanakkojen ja kalentereiden valmistus on ollut Helsingin yliopiston satavuotinen erioikeus, jota se vuokrasi aikoinaan aina yhdelle toimijalle kerrallaan. Kalenterimonopolin purkaantuessa EU:n myötä pääsimme kilpailemaan vapaille markkinoille.”, valottaa Göran yrityksen taustaa.  Tarkan asiakastarpeiden kuuntelemisen lisäksi kotimaisuus ja ympäristön huomioinen ovat yrityksen menestysvaltteja.

Yllättävää saattaa olla, että vaikka sähköiset kalenterit ovat yleistyneet, sillä ei ole juurikaan ollut vaikutusta paperisten kalentereiden kysyntään, kertoo Göran. Vaikka moni asia ympärillemme muuttuu nopeasti, on mielenkiintoista kuulla, että kalentereihin liittyen tottuneita tapoja muutetaan harvoin ja hitaasti. Esimerkiksi kalenterin koko on sellainen ominaisuus, jota harvoin loppukäyttäjä vaihtaa.

Tunnistan helposti itseni juuri tällaisena kalenterinkäyttäjänä. Tästä syystä testiin valikoituikin A5-kokoisia pöytämalleja. Itselleni on tärkeää, että näen viikon yhdellä aukeamalla. Tällöin, varsinkin visuaalisen muistin omaavana, saa kerralla hyvän katsauksen viikon kulusta. Lisäksi muistiinpanotila on olennaista, jopa tärkeämpää kuin varsinaisille tapaamisille varattu tila.  Myös Göran toteaa omiksi suosikeikseen kalenterit, jotka mahdollistavat lisämerkinnät vaivattomasti.

Scantime 2018 on sesongin uutuuskalenteri. Pirtsakan sitruunan lisäksi kansia saa myös turkoosina. Raikasta tuulahdusta kalentereiden valikoimaan tuo leikittelevä fontti-valinta sekä sivujen turkoosi väritys.

Viikkonäkymän aukeamalla on myös runsaasti muistiinpanotilaa ja erityisesti oikean reunan tehtävälista on yksi lempiominaisuuksistani. Usein tehtävälistat ovat itselläni viikkokohtaisia, joten tätä ajattelua ja jäsentelyä tämä malli palvelee erinomaisesti.

Myös kuukausisuunnittelunäkymä on monesta kalenterista poikkeava tarjoten hyvin tilaa kuukauden yleiskatsaukseen.

Kansio-mallin kalentereista tutustuin Pöytäleaderiin ja Notareen. Kummatkin paketit pitävät sisällään sekä kansion että kalenteripaketin, mutta kalenteripaketteja on saatavissa myös irrallisina.

Kummastakin kansiosta löytyy säilytystaskuja, irrotettava viivain ja muun muassa Notes-muistilehtiö. Lehtiön paperi on suunniteltu niin, että muistiinpanot ovat helppo siirtää sähköiseen muotoon.  Tulemme testaamaan erikseen tuotetta käytössä ja kerromme siitä teille lisää piakkoin kattavammin. A5-rei’ittäjän avulla kansioon ja kalenteripakettiin on helppo lisätä myös omia työpohjia ja informaatiota.

Pöytäleaderin mustat kannet ovat tyylikkäät ja tukevat. Pöytäleaderin erikoisominaisuuksiin kuuluvat  useat henkilöstöjohtamiseen liittyvät suunnittelusivut. Lisäksi oman työn suunnitteluun löytyy lukuisia erilaisia hyödyllisiä suunnittelumalleja, esimerkiksi työviikon työpäivien suunnitteluun ja aikataulutukseen.

Pöytäleader tarjoaa myös hyvin muistiinpanotilaa viikkoaukeamilla. Hyödyllinen lisä on Asiakas-sivut, joiden avulla on helppo kirjata ylös eri asiakkaiden kanssa käydyt yhteydenotot ja tehtävät sekä toimenpiteet. Oikein tarpeellinen lisä itselleni! Muoviset tukevat välilehdet auttavat järjestyksen ylläpitämisessä ja kalenteripaketin helppokäyttöisyydessä.

Notaressa mukana  kalenteripakettina on Viikkomuistio. Kansien väriksi voi valita punaruskean tai mustan. Kannet ovat tukevat myös Notaressa ja vaikuttavat kestävän hyvin käytössä. Ajanhallintaan Notare tarjoaa useita työpohjia.

Viikkoaukeama on tutun ja turvallisen näköinen, mutta tarjoaa hyvin tilaa muistiinpanoille sekä iltamenojen merkinnöille. Notare on kolmikielinen – kiva pieni apua arkeen varsinkin kun toimii joka päivä myös englanninkielellä.

Notareen kuuluu lisäksi pika-opas, joka tarjoaa laajan ja hyödyllisen tietopaketin muun muassa mittamuunnoksista sekä muistutuksen tavausaakkosista myös ruotsiksi ja englanniksi. Pikaopas pitää sisällään muun muassa myös useita kokouksiin liittyviä kopioitavia työpohjia, jotka ovat loistava apu itselleni luottamustehtävissä toimiessa. Ajantasaista ja hyödyllistä pikaopas -tietopakettia kehitetään asiakaspalautteen avulla, joten omat ehdotukset pikaoppaan sisältöön kannattaa ehdottomasti asiakaspalveluun lähettää.

Yksi yhteinen piirre kaikissa kalentereissa on monipuoliset muistiinpanotilat ja tehtävälistaukset. Scantimen ja Pöytäleaderin mietelauseet mukava nyanssi viikkoja piristämään.

Jokaisen kalenterin paperi on hyvälaatuista ja tuntuu sormien välissä tehtäväänsä sopivalta, ei haperolta tai liian ohuelta. Pöytäleaderin ja Notaren laajennettu vuosisuunnitelma seuraavalle vuodelle ansaitsee myös kiitokset erittäin käyttökelpoisena!

Vuoden viimeisten päivien lähestyessä, suuntaa siis viimeistään nyt kalenteriostoksille. CC Kalenterit toimitetaan isojen tukkuketjujen kautta kirjakauppoihin ja kannattaakin tiedustella omasta kirjakaupasta kuuluvatko CC Kalenterit heidän valikoimaansa. Jos vastaus on ”ei”, samalla on loistava tilaisuus esittää toive kirjakauppiaalle vuoden 2019 kalenterivalikoimaa ajatellen. Yrityspuolella kalentereita kannatta tiedustella toimistotarviketukkujen valikoimasta.

Innolla jo odotan vuoden kestävää matkaa kalenterini kanssa! Jospa vuonna 2018 ajanhallintani ja tehtävälistani ovat hieman paremmalla tolalla, nyt kun työkalut on hoidettu kuntoon.

Entäpä jos sinä saisit heiluttaa kalenteritaikasauvaa: minkälainen olisi sinun unelmiesi kalenteri?

CC Kalenteripalvelu Oy on täysin kotimaisessa omistuksessa oleva perheyhtiö, ja ainoa kotimainen laajan valikoiman kalenterikustantaja. Yritys on perustettu vuonna 1996, mutta yrityksen historia juontaa vuoteen 1985. Yritys valmistaa vuosittain huomattavan määrän kalentereita niin jälleenmyyjille kuin asiakkaille järjestö- ja mainoskalentereiksi. CC Kalenteripalvelu Oy on erikoistunut myös omakalentereiden suunnitteluun ja toteutukseen. Mikäli siis mielessä on oma kalenteri esimerkiksi yrityksellesi tai vaikkapa harrasteporukalle, kannattaa ottaa yhteyttä ja tiedustella lisää.

Palvelut

Tyyliniekka Kellostudio

Tyyliniekka Kellostudio on asiakkaan tiloissa monikameratekniikalla toteutettava Facebook-live, joka lähetetään 25 tuhannen jäsenen Kellofoorumi-ryhmään.  Tyyliniekka Kellostudion tuotannoista uniikin tekevät keskittyminen...

Natiivimainonta Tyyliniekassa

Natiivimainonta on tehokasta keino puhutella Tyyliniekan ostovoimaista yleisöä, jolle haluat myydä laadukkaita tuotteita ja palveluita. Tuottamalla lukijoitamme puhuttelevaa sisältöä...

Videomainonta Tyyliniekassa

Videomainonta on tehokasta keino erottautua ja saavuttaa korkea huomioarvo Tyyliniekan ostovoimaisen lukijakunnan keskuudessa. Tätä varten tarjoamme omaa videomainonnan alustaa,...

Tyyliniekka LIVE Watch Show

Tyyliniekka LIVE Watch Show is a live broadcast to the 25,000-member Facebook watch community from a multi-camera studio built...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle kerran päivässä koosteen uusimmista julkaisuistamme.

Lähetämme sinulle kerran päivässä koosteen uusimmista julkaisuistamme. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.