KH x S.U.F Helsinki sai myrskyisän vastaanoton

Uutisoimme aiemmin Stepan Sarpanevan ja Kelloharrastajat-yhteisön kollaboraatiosta, KH x S.U.F Helsinki -rannekellosta. Odotukset pitkään suunnitellulle – ja kerran jo kuopatulle – yhteisökellolle olivat korkealla, kun 50 kappaleen rajoitetun erän Myrsky-pilottikellon suunnitelmat julkistettiin.

Odotus palkittiin, sillä kellon 20 kappaleen nopeuteen ja täyteen ennakkomaksuun perustuva tilauserä varattiin loppuun alle kahdessa minuutissa. Tämän lisäksi kuusi kelloa varattiin yhteisön itse valitsemille henkilöille ja loput 24 kelloa arvottiin varauksen tehneiden kesken. Näitä varauksia tuli yhteensä 217, joten kello sai myrskyisän vastaanoton.

KH x S.U.F Helsinki Myrsky
KH x S.U.F Helsinki Myrsky

50 kellon lisäksi sarjaan tulee vielä yksi, 51. kello, joka tulee huutokaupattavaksi kellojen valmistumisen ja luovutuksen jälkeen. Tämän huutokaupattavan kellon tuotto lahjoitetaan Helsingin Lastensairaalalle.

51 kappaleen erään kuulumattomia KH-kelloja tehdään tämän lisäksi kuusi kappaletta, jotka eivät tule myyntiin tai jakeluun. Näistä menee neljä kappaletta toistaiseksi nimeämättömän yhteistyökumppanin arkistoon, yksi kellontekijä Stepan Sarpanevan kokoelmaan ja yksi Kelloharrastajat-yhteisön ja kellon primus motor Joonas Kokolle.

KH x S.U.F Myrsky on osoitus suomalaisen kelloharrastuneisuuden voimasta, joka kestää kaikin tavoin kansainvälisen vertailun. Oletusarvo on, että kellosta tulee keräilyharvinaisuus, jonka arvo kasvaa vuosien myötä.

Myrsky 4 Everyone

Yksi kelloista on ostettu Tyyliniekan kokoelmiin, josta sitä lainataan suomalaisille kelloharrastajille veloituksetta. Haluamme näin osaltamme mahdollistaa suomalaisen kellokulttuurin taidonnäytteen päätymisen mahdollisimman monen kelloharrastajan ranteeseen edes hetkeksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Älykellon ranneke täydentää tyylisi

Kello on paljon enemmän kuin pelkkä ajanmittari. Se on myös osa yksilöllistä tyyliä. Älykellot ovat tuoneet perinteiseen kelloon modernin ulottuvuuden sekä uutta monipuolisuutta. Yksi...

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Tyyliniekan uusimmat