Kevään 2021 Sinn-uutuudet: kolme kronografia, kaksi sukeltajankelloa ja pilottikelloa, sekä kolme naistenkelloa

Saksalainen kellomerkki Sinn julkaisi kevään 2021 uutuudet: kolme sporttista kronografia, kaksi sukeltajankelloa, kaksi pilottikelloa ja kolme naistenkelloa.

Sinn on erikoistunut kovaan käyttöön soveltuviin pilotti- ja sukeltajan kelloihin, joiden tärkeimmät ominaisuudet ovat luotettavuus ja luettavuus. Korkealaatuiset materiaalit, valmistusmenetelmät, ja saksalainen insinööriosaaminen tekee kelloista luotettavia, ja selkeä design yhdistää koko mallistoa – Sinnin tunnistaa jo kaukaa.

Sinn 717 -pilottikello

Sinn 717 -uutuuskello on saanut innoituksensa hävittäjälentokoneiden ohjaamoihin suunnitellusta Nabo 17 ZM -ohjaamokellosta, jota Sinn on valmistanut Saksan ilmavoimille jo 70-luvun loppupuolesta alkaen. Nabo on käytössä vielä nykyisinkin muun muassa Tornado-hävittäjän ohjaamossa.

Sinn 717

Sinn 717:n yhdennäköisyys esikuvansa kanssa on tunnistettavissa. Halkaisijaltaan 45 mm ja 15,3 mm korkea kello on ohjaamokelloa pienempi, mutta ranteessa näyttävän kokoinen. Teräskuori on päällystetty Tegiment-kovapinnoitteella, ja suojauksissa on kiinnetty huomiota 200 metrin vesitiiviyden lisäksi myös magneettisten vaikutusten ja höyrystymisen (Ar‑Dehumidifying-teknologia) estämiseen.

Koneistona 717:ssä on automaattisesti virittyvä mekaaninen Sinn SZ01, mikä tarjoaa 42 tunnin käyntivaran, ajanottotoiminnot, päivämääränäytön, ja stop second-toiminnon kellonajan tarkaan asettamiseen. Ajanoton ilmaisimina toimivat oranssilla värillä korostetut erillinen minuuttiosoitin, ja sekuntiosoitin.

Suosittelemme

Mustalla nahkarannekkeella varustetun Sinn 717:n hinta on 4650 euroa, ja silikonikumirannekkeella 4950 euroa.

 

Sinn 358 Sa Pilot DS ja Sa Pilot B E

Perinteinen Sinn 358 Sa Pilot -kronografimallisto täydentyy kahdella uutuudella. DS on satinoidulla teräskuorella, käsinharjatulla kellotaululla, ja kangas/nahkarannekkeella näistä kahdesta selvästi hillitympi, ja vintage-henkisempi, kun taas B E hakee kokoteräksisellä olemuksellaan, ja välkehtivän sinisellä kellotaulullaan enemmän näyttävyyttä.

Sinn 358 Sa Pilot DS
Sinn 358 Sa Pilot DS

Sinn 358 Sa Pilot DS

Molempien mallien rungon halkaisija on 42 mm ja paksuus 15 mm, joten kokoluokka on monelle kellonkantajalle oiva. Automaattiviritteinen Sellita SW500 -koneisto on nähtävissä kellon takakannessa olevan safiirilasi-ikkunan läpi, ja se tarjoaa 44 tunnin käyntivaran lisäksi kronografi-toiminnot, ja viikonpäivä- sekä päivämäärä -näyttö.

Sinn 358 Sa Pilot B E
Sinn 358 Sa Pilot B E

Kumpikin malli on vesitiivis 100 metriin, ja omaa tutut Sinnin kehittämät magneetti- ja höyrystymis-suojaukset. Mallien hinnat nahkarannekkeella 2750 euroa, metallirannekkeella 3040 euroa, ja silikonikumirannekkeella 2950 euroa.

 

Sinn 144 St S Anniversary II -sporttikronografi

Vuonna 1974 julkaistu 144 on yksi Sinnin perinteisimmistä kellomalleista. 60-vuotisjuhlan kunniaksi Sinn esitteli nyt 600 kappaleen rajoitetun erän mallia, joka kantaa nimeä Sinn 144 St S Anniversary II.

Sinn 144 St S Anniversary II
Sinn 144 St S Anniversary II

Kehitystä on tapahtunut, sillä ensimmäisessä 144 mallissa oli aikoinaan musta/kromikuori, mineraalilasi, ja vesitiiviys 50 metriin asti, mutta uusin 144 St S pystyy sukeltamaan 200 metriin asti, siitä löytyy Sinnin kehittämät magneetti- ja höyrystymis-suojaukset, safiirilasi, 41 millinen ruostumaton teräskuori, jonka pinta on lasikuulapuhallettu ja kovetettu TEGIMENT-tekniikalla – mikä suojaa kelloa naarmuuntumiselta.

Mustaa kellotaulua piristää kaksi valkoista apunäyttöä, ja valkomustat sekä punaiset osoittimet, mitkä antavat kellolle racing-ilmettä. Takakannessa on safiirilasi-ikkuna, mistä voi ihailla automaattiviritteistä Concepto C99001 -koneistoa.

Sinn 144 St S Anniversary II
Sinn 144 St S Anniversary II

Kellossa on kronografitoimintojen lisäksi, viikonpäivä- ja päivämääränäyttö, sekä kellotaulun ulkokehällä sijaitsevat takymetri- ja pulssimetriasteikot. 600 kappaleeseen rajatun erikoismallin hinta sisältäen mattamustat silikoni- ja teräsrannekkeet on 3250 euroa.

Sinn 104 St Sa I MG

St Sa I MG on uusin lisäys Sinnin perinteikkääseen ja suosittuun pilottikellomallistoon. Kimaltelevalla metallinvihreällä kellotaululla, kiillotetulla ruostumattomalla teräskuorella ja -rannekkeella varustettu kello erottuu positiivisesti joukosta. Kuvissa kello saattaa näyttää suurelta, mutta kuoren halkaisijan mitta on vain 41 millimetriä, mikä tekee siitä monen kokoiseen ranteeseen sopivan.

Sinn 104 St Sa I MG
Sinn 104 St Sa I MG

St Sa I MG on uusin lisäys Sinnin perinteikkääseen ja suosittuun pilottikellomallistoon. Kimaltelevalla metallinvihreällä kellotaululla, kiillotetulla ruostumattomalla teräskuorella ja -rannekkeella varustettu kello erottuu positiivisesti joukosta. Kuvissa kello saattaa näyttää suurelta, mutta kuoren halkaisijan mitta on vain 41 millimetriä, mikä tekee siitä monen kokoiseen ranteeseen sopivan.

Säihkyvää kellotaulua suojaa molemmin puolin heijastesuojattu safiirilasi. Takakannessa on safiirilasi-ikkuna, josta voi nähdä tutun ja turvallisen Sellita SW 220-1 -automaattikoneiston, mikä tarjoaa 38-tunnin käyntivaran. Perus aikatoimintojen lisäksi kellossa on myös viikonpäivä- ja päivämääränäyttö. Sukelluksia varten kellossa on ruuvilukittava nuppi, lukittava kehä, ja vesitiiviys 200 metriin.

 

Sinn 104 St Sa I MG nahkarannekkeella

Sinn 104 St Sa I MG -mallia on saatavilla useilla rannekevaihtoehdoilla, kuten nahka, kumi, ja teräs. Hinnat ensimainituilla rannekevaihtoehdoilla on 1250 euroa, ja teräsrannekkeella 1540 euroa.

 

U50 S Mother-of-Pearl S

Perussukeltamista kovempaan käyttöön suunnitellun DNV GL-sertifioidun U50 S -malliston uusin lisäys on Mother-of-Pearl S. Helmiästauluinen ja saksalaisesta sukellusveneteräksestä valmistettu sukeltajankello vaikuttava ilmestys.

U50 S Mother-of-Pearl S
U50 S Mother-of-Pearl S

Tämän mustanpuhuvan sukeltajankellon kohokohta on ilman muuta mother-of-pearl -kellotaulu. Taulun pinta on mm. osterin ja sinisimpukan sisäpinnalta löytyvää helmiäistä, joka leikittelee valolla ja väreillä kelloa käännellessä. Luonnonvaraisuudesta johtuen jokaisen kellon taulu uniikki. Upeaa kellotaulua suojaa molemmin puolin heijastesuojattu safiirilasi, ja koneistoa suojaa vankka saksalaisesta sukellusveneteräksestä valmistettu kuori.

Kello on vesitiivis 500 metriin ja siinä on ruuvilukittava nuppi, sekä lukittava sukelluskehä. Koneistona kellossa on automaattiviritteinen Sellita SW300-1, joka tarjoaa 38 tunnin käyntivaran. 41-millimetrin kokoista kelloa valmistetaan 500 kappaleen rajoitettu erä, ja sen hinta silikonirannekkeella on 2750 euroa. Muut rannekevaihtoehdot ovat teräs 2840 euroa ja nahka 2450 euroa.

 

Sinn U1 DS

U1-malli sukeltaa vielä hieman syvempään päätyyn, ja tarjoaa vesitiiviyden peräti kilometrin syvyyteen asti. 44-millisellä kuorellaan U1 erottuu myös koonsa puolesta muusta mallistosta, ja DS-mallin käsin harjattu kellotaulu tekee jokaisesta 500 kappaleesta uniikin.

Sinn U1 DS
Sinn U1 DS

DNV GL-sertifioitu U1 DS tarjoaa työkalumaista suorituskykyä, mutta sopii kuitenkin ilmeensä puolesta myös kuivempiin tilaisuuksiin. Käsityönä työstetty taulu on hieno yksityiskohta, kuoren sekä nupin valmistusmateriaalina on käytetty saksalaista sukellusveneterästä – näillä eväillä on helppo aloittaa kahvipöytäkeskustelu.

Kello on vesitiivis 1000 metriin ja siinä on ruuvilukittava nuppi, sekä lukittava sukelluskehä. Koneistona kellossa on automaattiviritteinen Sellitan SW 200-1 -koneisto, joka tarjoaa 38 käyntivaran.  Kelloa on valmistettu 500 kappaleen rajoitettu erä, ja sen hinta on silikonirannekkeella 2470 euroa. Muut rannekevaihtoehdot ovat teräs 2500 euroa ja nahka 2200 euroa.

Sinn U1 DS
Sinn U1 DS

 

Naistenkellot: 434 St B, St GG B, TW68 WG B

Sinnin naistenkellojen klassiseen 434-mallistoon tuli kolme lisäystä, joita erottaa toisistaan kellon kehän varustelu, perus teräksisestä aina timantein koristeltuun kehään. 434-malllin kuoren halkasija on 34 mm, paksuus 8 mm, ja kellon paino ilman ranneketta on vain 34 grammaa.

SINN 434 St B
SINN 434 St B

Sinistä “sunburst”-koristeltua kellotaulua suojaa molemmin puolin heijastesuojattu safiirilasi, ja kiillotetun ruostumattoman teräskuoren jatkeeksi sopii hienosti sekä harjatuista että kiillotetuista teräspaloista kasattu ranneke. Kelloa saa toki myös nahkarannekkeella, ja värivaihtoehdot ovat musta, ruskea ja “kylmänsininen”. 434:ssä on laadukas magneettisuojattu ETA E64.101 -kvartsikoneisto, ja kello on vesitiivis 100 metriin asti.

Sinn 434 St B -mallissa kellonkehä on kiillotettua ruostumatonta terästä, ja mallin hinta nahkarannekkeella on 690 euroa, ja teräsrannekkeella 940 euroa.

St GG B -mallissa kehä on 18-karaatin kultaa, ja sen hinta nahkarannekkeella on 1290 euroa, ja teräsrannekkeella 1540 euroa.

Sinn 434 St GG B
Sinn 434 St GG B
Sinn 434 St GG
Sinn 434 St GG

TW68 WG B -mallin kehä on 18-karaatin valkokultaa, ja se on koristeltu 68:lla 0,54-karaatin timantilla. Mallin hinta nahkarannekkeella on 4290 euroa, ja teräsrannekkeella  4540 euroa.

Sinn 434T W68 WG
Sinn 434T W68 WG

Suomalaiset jälleenmyyjät

Suomessa on kolme jälleenmyyjää; Salkari, Kulta-Center ja Keskisen Kello.

Lue lisää