“Keräys oli upea teko ja elävä todiste aidosta, pyyteettömästä ihmisyydestä” – Kelloharrastajien joulukeräys tuotti yli 142 tuhatta euroa

Facebookissa toimivan Kelloharrastajat-yhteisön kansalliseksi ilmiöksi noussut Lastenklinikoiden Kummien hyväksi järjestämä joulukeräys on päättynyt. Keräykseen tehtiin lähes 2600 lahjoitusta ja kokonaispotti ylitti 140 000 euroa.

» Lue Kelloharrastajien tiedote keräyksestä «

Kelloharrastajien keräys kasvoi viidessä viikossa ainutlaatuiseksi kansalliseksi hyväntekeväisyysilmiöksi, jollaista ei ole Suomessa aiemmin nähty. Yksittäisten jäsenien liikkeellepanema kampanja levisi kulovalkean tavoin yhteisön sisällä, joka hellytti niin yksittäisten ihmisten kuin yritysten halun auttaa. Suorien rahalahjoitusten ja tuotteiden huutokauppojen lisäksi keräys laajeni yhteisön sisällä mm. elämysten huutokauppaamiseen, joiden tuotot ohjattiin keräykseen.

Osa keräystä oli kelloharrastaja Harri Kivisen upeaan kuvamaailmaan perustuva "countdown" keräyspotin edistymisestä.
Osa keräystä oli kelloharrastaja Harri Kivisen upeaan kuvamaailmaan perustuva “countdown” keräyspotin edistymisestä.

Kampanjan väsymätön puuhamies Miika Manninen on rupeaman jälkeen onnellinen mies:

On ollut huikeaa olla kasvoina tälle kampanjallemme. Tämä upea yhteisön osallistuminen hyvälle asialle ylitti kaikki odotukseni. Kunniaa myös täytyy ehdottomasti jakaa ryhmän ylläpidolle sekä aktiivijäsenille, jotka auttoivat pitämään kampanjamme esillä ja hypen positiivisena.

Lastenklinikoiden Kummeille Kelloharrastajien keräys tarkoitti yleiskeräyspotin tuntuvaa kasvamista, josta Kummien Matti Valli välitti vilpittömät kiitokset:

Suosittelemme

Sydämellinen kiitos Kelloharrastajille aivan ällistyttävästä joulukeräyksestä! Tämä oli aktiivisen harrastajaporukan huima voimannäyttö, joka varmasti innostaa muitakin yhteisöjä Suomessa auttamaan tärkeäksi kokemiaan kohteita. Hyvää joulua teille kaikille!

“Keräys oli upea teko ja elävä todiste aidosta, pyyteettömästä ihmisyydestä”

Keräykseen osallistui satoja, ellei tuhansia ryhmän jäseniä – myös tuoreeksi kelloharrastajaksi tunnustautuva Arman Alizad, joka omalla sydämellisellä esimerkillään vauhditti kampanjan tavoitteita omassa laajassa sosiaalisessa mediassaan:

Tavallaan en edes yllättynyt, että kelloharrastajat lähti tekemään tuota. Se on hienoimpia ja kannustavimpia yhteisöjä mitä tiedän. Paikka, joka on vastoin mielikuvia, kaikkea muuta kuin elitistinen. Näin tietokone pelinörttinä voin sanoa, että se pikemminkin muistuttaa pelaajien nörttikerhoa, jossa jengi fiilistelee mitä tahansa kelloja. Uusia ja vanhoja, kalliita ja halpoja. Paikka, jossa on aivan sama omistaako joku sadantonnin Patekin vaiko 15 euron terroristi-Casion, sillä kaikki on samanarvoisia.

Kelloharrastajaksi tunnustautuva Arman Alizad osallistui kampanjaan. Kuva: Marko Oikarinen
Kelloharrastajaksi tunnustautuva Arman Alizad osallistui kampanjaan. Kuva: Marko Oikarinen

Arman Alizad jatkaa:

Keräys oli upea teko ja elävä todiste aidosta, pyyteettömästä ihmisyydestä. Siitä, että et jos ihmiset vain haluaisi, niin aika lailla kaikkia pystyttäis auttaa, jos ei anneta itsekkyyden ohjata elämää. Me elämme hyvinvointivaltiossa, ja Suomi on lähes millä mittarilla tahansa maailman parhaita maita. Tää on musta iso kiitollisuuden aihe jonka pitäis toimia polttoaineea tehdä hyvää ja auttaa niitä, joilla ei ole kaikki asiat kunnossa. Laupeus ei ole sana, laupeus on teko.

Hyvää tehdään yhdessä

Kelloharrastajat-yhteisön perustaja Joonas Kokko haluaa positiivisen kierteen jatkuvan…

Uskomattoman lopputuloksen taustalla haluan muistuttaa, että keräyksen ja huomion kohde on Lastenklinikoiden Kummit, ei Kelloharrastajat. Toivomme, että keräystämme käytetään esimerkkinä siitä, että mikä tahansa harrastajayhteisö voi halutessaan lähteä toteuttamaan hyväntekeväisyysprojekteja, eikä menestyksekkään kampanjan luomiseen tarvita ennestään merkittäviä resursseja tai osaamista, suuri sydän ja hyvä tahto riittävät. Suomi on täynnä upeita harrastajayhteisöjä ja toivottavasti näemme ensi vuonna yhä enemmän keräyksiä juuri harrastajayhteisöjen toimesta aloitettuna.

Kelloharrastajat-yhteisö palkitsi keräyksen primus motorin, Miika Mannisen, jouluaattona  Baselworldin kellomessujen matkapaketilla, jonka mahdollisti joukko myös joulukeräykseen osallistuneita yrityksiä.

Lue lisää