Esittelyssä kelloharrastaja Miika Manninen

Esittelyssä kelloharrastaja on juttusarja, jossa tutustumme suomalaisiin kelloharrastajiin. He kertovat itsestään, mistä oma harrastuneisuus on saanut alkunsa, unelmiensa kelloista, ja ajatuksistaan miten he kelloharrastamisen kokevat ja näkevät.

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Olen Miika Manninen, 38-vuotias mies Helsingistä. Työskentelen Bisnodella myyntipäällikkönä muun muassa erilaisten yritys- sekä kuluttajadatojen parissa.

Miika Manninen on kelloharrastaja.
Miika Manninen on kelloharrastaja.

Kuinka päädyit kelloharrastajaksi?

Kelloista olen tykännyt jo pienestä pitäen. Opiskeluaikaan minulla oli erilaisia kvartsi kelloja ja pari kiinalaista automaattia. Ensimmäisen arvokelloni (Omega Seamaster Planet Ocean XL) ostin vasta opiskelujen jälkeen. Tästä se kipinä roihahti täysillä.

miika-manninen-kelloharrastaja-img_9634

Suosittelemme

Mikä kelloissa on parasta?

Kelloissa minua viehättää suuresti niiden kauneus sekä tekniikka – miten useasta osasta kellon koneisto rakennetaankaan. Kun fiilistelen kaupassa tai kotona kelloja tykkään pidellä niitä kämmenellä ja katsoa eri kulmista. Myös se fiilis, kun pääsee antamaan pysähtyneelle koneistolle vetoa levon jälkeen tuntuu loistavalta.

Huippua on myös nämä kotimaiset Facebook-kelloryhmät. Aivan loistava meininki niissä!

Millainen kellokokoelma sinulla on tällä hetkellä?

Jos otetaan huomioon vain ns. kunnon kellot niin

 • Pari G-Shockia
 • Vintage-Zenith
 • Pari taskukelloa
 • Omega Planet Ocean XL
 • Panerai PAM 50
 • Panerai PAM 25b
 • Rolex Submariner

miika-manninen-kelloharrastaja-img_9365 miika-manninen-kelloharrastaja-img_9398miika-manninen-kelloharrastaja-pannurannalla miika-manninen-kelloharrastaja-submariner

Millainen on unelmakellosi?

Juuri tätä kirjoittaessani huomasin Kellokonttorille ilmestyneen Panerain Carbotechin. Luulen, että se on nyt päälimmäisenä mielessä. Pakko kyllä myöntää, että oman synnyinvuoden (1978) Submariner olisi ehkä se rakkain valinta jossain vaiheessa.

Unelmakello on vaikea määrittää, kun mieli vaihtuu viikoittain upeita kelloja silmäillessä. Olisihan se upeaa omistaa joskus Patekki.

Miten lähipiirisi suhtautuu kelloharrastukseesi?

Suurin osa ystävistäni ja sukulaisistani ei ymmärrä tätä lainkaan. Kaikille en kehtaa edes kertoa kellojeni arvoa sillä sieltä tulisi vain niitä perinteisiä ”ei mitään järkeä maksaa…” lausahduksia.

Mistä hankit kellosi? Miksi?

Pääosin olen hankkinut kelloni Suomesta. Lindroosilla olen saanut loistavaa palvelua uusien kellojen hankinnassa ja käytetyissä olen tähän mennessä asioinut Sepän Viisarin sekä Kellokonttorin kanssa.

miika-manninen-kelloharrastaja-img_8430

Minulla on kova luotto mm. näihin käytettyjen kellojen kauppiaisiin ja olen saanut niin hyvää palvelua, etten koe tarvetta riskeeraa rahojani ja tilata arvokasta kelloa ulkomailta.

Onko kelloharrastamisessa mitään järkeä? Perustele.

Itse ainakin pidän tätä järkevänä harrastuksena. Varsinkin käytettyjen kellojen kanssa toimiessa kellot säilyttävät hyvin arvonsa ja toimivat mielestäni hyvinä säästökohteina. Mieli tekee jatkuvasti uutta, mutta ehkä parasta tässä on se, ettei kaikkea pysty saamaan. Unelmat pitävät mielen virkeänä.

Kelloharrastus sinänsä ei välttämättä ole kallis harrastus, sillä jo edullisista hintaluokista löytyy kauniita ja teknisesti hienoja vaihtoehtoja. Harrastus sopii siis mielestäni kaikille!

Parasta kyllä on ollut se, että harrastuksen myötä olen saanut useita uusia ystäviä joiden kanssa on kiva turista kelloista sekä muista mielenkiintoisista asioista.

miika-manninen-kelloharrastaja-kellot-juustot

Hienoa myös on se, että ideoimme ryhmässä hyväntekeväisyyskampanjan Lastenklinikoiden hyväksi. Keräämme Kelloharrastajat Suomi Facebook-ryhmässä rahalahjoitusta Lastenklinikoiden Kummeille ja olemmekin upeasti saaneet porukkaa mukaan.

Myös yritykset ovat lähteneet tukemaan kellolahjoitusten kera. Kellot tulemme toimittamaan Helsingin Lastenklinikoille ennen joulua, jossa ne jaetaan joulun pyhinä pienille potilaille. Näin voimme levittää kelloharrastuksen ilosanomaa myös ryhmän ulkopuolella.

1 KOMMENTTI

 1. Vahingossa törmäsin tälle sivustolle.

  Tuli mieleen, että olisiko tuo Mannisen Miika kellonharrastajana kiinnostunut 70-luvun Seiko-merkkisestä mekaanisesta kellosta teräsrannekkeella.? Kellon takakannessa tekstiä ja numeroita.
  Olen ostanut kellon vuonna 1975 palvellessani Yk-joukoissa Suezilla.
  Siis siellä hankittu. Tuli varmaankin jostain Israelin kautta.
  Jollekin, kenties kiinnostuneelle kelloharrastajalle möisin kellon.

  Terveisin
  Timo Sunnari

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat